Thursday, April 16, 2015

My Pandora

After many many years... finally.... nahhh reward tuk diri sendiri....

Dah penuh kan.... sebelum penuh macam ni macam macam citer jadi... my lovely mother cakap... apa benda ni? Ini kalau ma jumpa tepi jalan... ma buang balik... huhuhu tak de nilainya kat mata dia.... tu belum lagi i citer pendapat makcik i, adikku yang terchenta, my partner pun tak menyokong...hai lahhhh... semua cakap buang duit...

Tak per lah.... dah dapat dah pun sekarang... korang nak kutuk apa apa pun ku redha... duitku.... hahaha....

Tapi dalam ramai ramai yang kondem tu... baik hati pulak bagi i charm free 3ketul... wakakaka.... time kaseh yaaaa

Friday, October 17, 2014

Sembang Jumaat...



Salam Jumaat…eh dah tengahari ya… okayh meh sambung sembang Jumaat… baru lepas baca one blog tu… citer pengalaman dia pregnant n bersalin… yang paling sedih baby tu meninggal… uwaaaaaaaaaaa sedih kot… tapi sempoi betul dia citer… apa apa pun me ucapkan selamat berpantang ya… u know who u are… =)


Hari hari Jumaat ni mehlah kita sedekahkan Al-fatihah pada yang telah pergi… semoga mereka ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman… I is sedih bila citer pasal hilang hilang ni… tapi mati itu pasti!!!


Anyway… korang sihat hari ni??? Kat opis ni tengah tunggu our new CEO… oh lupa nak bagitahu… company ni dah kena jual so kami sekarang ada CEO baru… mat saleh okayh… huhuhu…. Janjinya nak datang pukul 10… sampai sekarang pun tak de nampak bayang pun lagi… kalau tak datang terus pun okayh… I is suka…wakakaka…


Bila dah tukar pengurusan ni… beban kerja pun dah bertukar… dah bertambah tambah banyakkkkkkkkk… tapi gaji tak naik pun… sakit ati tak??? Ada ke owner lama tu nak tunggu 3 bulan jugak… vodohhhh kan???


Me lapar sebenarnya ni… tak sabar nak tunggu lunch… hari ni Jumaat lunch panjanggggggggg sikit daripada biasa… best part… kat depan opis ni ada nak buka mall baru… bertambah tambahlah bestnya nanti… kihkihkih…



Thursday, October 16, 2014

Melayu sangat dah ni....

Assalamualaikum.... sangat sangat lama menyepi... macam tak de apa yang nak di kongsi... balik balik citer sama jer kalau nak share pun... okayh meh salahkan citer yang sama tu.... =P


korang layan TV tak sekarang??? Me tengah layan citer melayu sekarang... sadis tauuuuuuu... lama sangat tak tengok tv... waktu siaran pun dah bertukar... dulu sebelum pindah Damansara... waktu muda muda belia.... me suka layan 8tv... macam macam citer best dulu... lepas pindah sini 8tv tak clear pulak siarannya... so memang kurenggggg lah tengok TV... sehinggalah sekarang dah tukar TV lain... baru dapat... suka suka.... tapi semua citer dah tak best!!!


So... terjebaklah tengok citer melayu... korang layan tak??? kat TV9 sekarang abang Jebat tengah berlakon... mak aihhhhhhh dah fefeling layan BKATC rasanya... dah lah berlakon dengan si Nelly tu... saja tau Ziela Jalili ni!!!


Macam pelik macam mana me boleh tahu kan??? hahahaa... me kan follow si Sharnaaz kat IG... so kat situ tengok dia promote... apa lagi... wasap member bagitahu... kita orang dah berjemaah depan TV dah sekarang... walaupun sorang kat Klate, sorang Kedah, sorang Tggau n sorang lagi Pahang.... tapi macam duk tengok satu rumah lah pulak... wasap sepanjang citer duk memekak.... hahhahhaa....bestnya citer ni... dulu dalam BKATC si Mas kan terhegeh hegeh giler dengan Jebat... sekarang amik ko.... kita tengok Mas pulak yang jual mahal...rasakan Jebat... tapi sakit hati bila laki guna kuasa veto suami kan.... uwaaaaaaaaa


okayh... bukan citer Setitis Kasih Darmia jer... me layan jugak abang Remy kat TV3... huhuhu...Kasih Berbisik.... hahahhaa ko dah kenapa ni??? melayu sangat dah ni... pang sedas nak???


Macam best jer masa tengok 1st episode tu... semalam dah episode 3 kan??? Dah kawin 2 dah abg Remy... hampehkan.... tak pelah layan jer.... eh malam ni Selamat Pengantin Madu pulak.... huwaaaaaaaaaaaaaaaa aku dah kenapa ni????




Friday, August 22, 2014

#MH17

Last entry #MH17... sekarang bersambung lagi... Ya Allah.... besarnya dugaan ini untuk keluarga keluarga mangsa #MH17... Kau tempatkanlah mereka di kalangan orang orang yang beriman... amin amin amin ya rabalalaminnnnnnn....


Syukur kehadrat Allah SWT... walaupun 36hari sudah berlalu... tetap jugak mereka mereka tu semua balik... walaupun permergian mereka tidak diendahkan oleh sesiapa pun... tapi kepulangan mereka ditunggu oleh semua pihak.... maha suci mu Ya Allah...




Friday, July 18, 2014

Mengenang #MH17

Allahuakhbar.... Malaysia ditimpa musibah lagi... dulu dengan kehilangan #MH370 yang sampai sekarang pun belum jumpa jumpa lagi... sekarang dengan kisah #MH17 pulak.... sebak sangat bila dapat tahu semalam... kali ni bukan hilang lagi... tapi ditembak... Subahanallah....


Sedih sangat sangat... sebab kali ni kita dapat tengok dengan mata kepala sendiri kapal terbang tu berkecai terbakar... mayat mayat bergelimpangan... sumpah tak sanggup nak tengok... terus aku skip jer bila nampak gambar gambar mayat tu... macam mana lah mereka kat dalam kapal terbang tu masa kena tembak tu... Subahanallah... tak mampu nak bayangkan...


Kisah kapal terbang ni... memang terkesan sangat... actually... baru bulan lepas naik AA balik kampung... first time okayh... memang cuak giler... berlagak jer leks leks tu... dalam hati Allah SWT sahaja yang tahu... dup dap... sampai rasa tak boleh nak bernafas dengan betul... dengan kisah #MH370 tu lagilah takut rasa... tapi alhamdulillah.... sampai jugak kat bumi Kelantan dengan selamat walaupunnnnnnnnn kapten tu mendarat buat I terkejut beruk okayh... no smooth landinggggggg... so scary okayh tuk first timer macam I .... Tapi masa otw balik KL... alhamdulillah masa landing tu smooth jer.... tapi masa balik tu teruk pulak terlanggar awan... siap gegar gegar lagi... oh I is takut....


Tengok gambar kapal terbang tu terbakar sedih giler.... nangis okayh... macam mana keadaan mereka kat dalam... bertarung untuk selamatkan diri tapi tak dapat.... sedih sangat... tapi itu sudah tersurat.... sudah tertulis di Luth Mahfuz pengakhirannya begitu.... #alfatihah....