Friday, April 18, 2014

sembang jer dan pinjam gambar...



Ni pun citer lama… citer masa CNY gak… CNY tu kiter balik kampung… huhuhu… ada yang tanya ke??? Fedulikkkk…. Balik kampung macam macam benda dapat makan… nikmat sangat… huhuhu…..


Sesampai jer rumah terus hadap gulai kuning ketam… heaven oiiiiiii…. Dahlah ramai yang tak makan ketam kat umah tu… so… apa lagi yang lebih nikmat daripada makan ketam sorang sorang????


Hahhhhhhhhhhhh….. korang kenal tak ni apa???? Hahahhaa… my favorite ni… ubi keeling orang kelate panggil… orang kedah panggil ubi kemili tak silap… bak hang… sedap giler okayh… aku boleh hadap benda ni sorang sorang…. Rebus letak garam jer sikit… perghhhhhh rasanya lemak lemak macam tu… sedap lagi dari ubi kayu cicah sambal or kelapa tau….


Lepas tu dapat makan pulut nga kelapa… kami panggil pulut pagi… pulut tu buat bentuk bulat lepas tu disalut dengan kelapa… kelapa muda okayh… campur garam sikit bagi rasa lemak lemak masin… ohhhh pulut tu gaul dengan gula melaka ya… bagi warna tu perang perang sikit… I lupa nak amik gambar…. Sebab excited sangat tengok pulut t uterus ngapppppp… sedar sedar dah abis…


Dapat gak makan cekodok yang best ever in the world…hahaha.. tak agak2… ayat mesti nak up jerrrrrr…. Cekodok makcik ni lain dari yang lain…. Tapi lupa jugak nak amik gambar… kat kelate kuih muih still 20sen jer seketul… mana nak cari kan???


Banyak aihhhhhhh nak cakap pasal kuih muih yang dapat makan masa balik hari tu dapat akok, tepung bungkus… dapat cream puff… hehehehe…. Heaven rasa… tepung bungkus tu rasanya orang kelate jer tahu… sedap hoi bak hang… ada inti kelapa yang digaul dengan gula melaka kat dalam kuih ni… sedap sangat!!!

ni rupanya... gambar google ya...

gambar google jugak...tima kasih pada puan blog...

Dari atas sampai ke bawah asyik citer pasal makanan… macam ni kalau dah lama tak balik… kalau dekat dekat tu bolehlah balik selalu… bolehlah makan hari hari tapi dah kata kat sini… lap airliooo lah jawabnya…


Tu belum lagi nak citer pasal chicken wrap… alaaaaaaaaa kat sini pun boleh makan… tapi nak citer jugak…kat entry akan datang…. Hehehhe….



Monday, April 7, 2014

Cerite Petang Jumaat....



ni citer basi… tetiba dapat called adik yang kat Penang nak datang… dia nak tengok motor… actually nak beli motor untuk senang dia nak g kelas… mmmm ikutkan ajerlah… selagi tak mintak benda yang melampau lampau okayh jerrr


lepas set time nak jumpa kat mana di mana pukul berapa semua… so kami pun pergi lah jumpa…. Kami tu is aku, adik pompuan n adik lelaki yang nak beli motor tu… kihkihkih… oh my I is paling tua kat sini…..;(




tunggu mamat yang nak jual motor tu datang kat petronas depan Tesco… tunggu dalam 10minit macam tu jer… lepas tu derang datang berdua… motor ni plate number Kelantan tapi bila tanya sebelum jumpa tu mamat tu kata bukan orang Klate… elekkkkkk tak nak ngaku lah tewwwwwwww…. Tapi bila jumpa rupanya betul orang klate… cakap dah bau bau budu sikit…


tapi sadisnyaaaaaaaaaaa…. Tengoklah motor yang dia nak jual ni….. nak jual dengan harga RM2500… tapi motornya??? Masa cakap dalam phone cakap calar sikit jer sebab motor pernah terbalik… dan dia cakap bukan accident… tapi bila tengok dengan mata kepala sendiri…. Down rasanya… kesian adik I kena datang jauh jauh tapi motornya out sangat…. Ko dikkkkkkkkk kalau nak jual motor rega cenggini mekaup lah sikit… tukar body tu kasi baru… takdelah sakit mata nak nengoknya… ini??? Kalau memang nak jual dengan harga RM2500 dengan condition motor ni macam ni… memang idaklah lakunya hoiiii…


Dari depan cun bak hangggg...kemain nampak cam baru....

Dari tepi....

Alahaiiiiiiiiii.....



frust sangat tengok motor macam tu… so kami 3beradik masuk Ikea melantak kat situ… I cuma makan popia yang super sedap… tapi meatball memang bukan taste I … tak boleh nak hadam macam mana meatball tu jadi kegilaan semua… ohhhhhh kegilaan apakah itu???? Larikkkkkkkkkkkk


Siblings sangat ni.... muka seacuan nih....



I makan ni jer.... sedap giler okayh....seriussssssss....








Thursday, April 3, 2014

ceriter pompuan shopping...



Salam korang… pejam celik tup tup dah Khamis pun… sekejap jer rasanya… tapi bila masuk Isnin… nak tunggu Rabu cam lambat pulak…hehehehe…


Tak de benda nak story pun… Cuma alang alang dah masukkan gambar mehlah kita perkenalkan sikit…. Hehehehe…


This is my new collection…. Hahahhahaha… baru jer rasa up entry pasal no more handbag purse kan… tup tup hari Ahad (31.3.14) tu terbeli pulak handbag…kihkihkih…



Bukan apa saja nak guna kupon… dah berbulan bulan dapat… ingat nak guna tuk beli baju sekali takde baju yang berkenan… terpaksalah beli handbag… ceh terpaksalah sangat….tapi tetaplah jugak kena topup duit lagi...


Sekarang ni mood menyopink sangatlah berbunga bunga… duk meneman my adik menyopink barang barang hantaran nga I sekali tersangkut… nasib duit tak berapa nak ada jer… kalau tak dia beli jam aku beli jam haishhhhhhhhhhlahhhhhhhhhhh….




Last sebelum balik mohlah kiter ker Mc D… layan Mc D chiken mc deluxe baru… sedap hoiiii… tapi yang lama pun sedap jugak… 2 2 sedaplah…. Mana mana pun I okayh jerrrrr…



Tuesday, April 1, 2014

Terapi Diri....



Akhirnya…. Lepas 4bulan kot…. Tq Allah gives me dis change… hehehehe…. Terus sakit kepala lepas setel semua tu… sakit kepala bukan main main…. Sakit kepala betul betul… sampai hari Ahad tu tido n tidooooooooo….


Tapi dalam pukul 5 macam tu automatic kepala okayh sebab nak sopink lagi… hahhahaha… harus pergi sebab bila lagi nak dapat buy 1 free 1… huhuhu… nasiblah ada hari wanita macam ni…. Merasalah lagi Levis… huhuhu… ya lah… bukan boleh beli setiap bulan… kalau boleh beli setiap bulan pun rasanya aku waras lagi… tak kan kot setiap bulan beli jeans… kalau setiap bulan beli baju… memang harusssssssss….



Ehhhhhhh… Charles & Keith bukan aku punya…. Huhuhu…. No more handbag purse at the moment… no more yet… huhuhu… tapi kalau ada yang nak bagi on jerrrrrrrr…. Rezeki… giler ko nak tolak….

Thursday, March 27, 2014

Alfatihah untuk kakak...



Salam takziah… dan Al Fatihah untuk #MH370… akhirnya PM umumkan jugak penerbangan terakhirnya berakhir di Lautan Hindi… sedih sangat mendengarnya… walaupun macam dah tahu endingnya macam mana tapi still mengharapkan keajaiban berlaku….;(


Mood berblog memang tak de langsung sekarang ni… tapi mood baca blog orang memang level tertinggi… lagi lagi pasal citer MH370 ni… makin banyak baca makin banyak pulak versi cerita… ntahlahhhhh….


Pagi Ahad 23.3.14 dapat berita sedih… kakak yang disayangi telah kembali kepada penciptaNya… semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang orang yang beriman… seluruh keluarga bersedih dengan pemergiaannya… tapi mati itu pasti… bila dan di mana itu yang masih menjadi rahsia Allah…


Di sini dengan rasa rendah dirinya… saya memohon kepada sesiapa saja yang terbaca entry ini… sedekahkanlah Al Fatihah buat kakak yang telah pergi…. Tq…