Sunday, January 3, 2016

Boringnya....

Aduyai.... boring sangat ni rasa... tak de benda nak buat tak de tv nak tengok... tak de tv okayh... bukan tak de siaran nak tengok...😂😂😂 sedih sangat rasa...

Sejak duduk Permaisuri ni... boringnya tahap dewa... datang2 sini rumah... nauzubillah... sedih sangat... rumah sempit bilik pun sempit... tandas bilik air kotor... dapur kecik... apa lagi ya? Ohh tv pun teruk... siaran yang dapat cuma tv 1 2 3 jer... tu pun tv3 nauzubillah  minzalik... tunggang terbalik cari angle... astro yilek k... tapi redha jerlahhh...

So... i start kemas sikit2... sampai ke hari ni rasa macam tak abis kemas sangat... banyak sangat yang rasa nak buat and kemas tapi terbatas... i punya konsep mengemas is kemas n buang... so, tak berani sangat nak buang... kang buang kang barang tu ada yang nak lagi... tapi barangnya sikit jer lagi nak mereput... acamno tu?

Klau nak ikutkan dah banyak jugak buang... dah elok dah sikit rumah... dapur dah nampak macam dapur... ohh... dulu nak masak pun serammm... ada ke patut duk guna hose gas yang dah bocor... sambil masak gas duk keluar ikut kepala gas...scray yang amat rasa... setiap kali siap masak kena cabut kepala gas... kalau tak gas duk keluar satu rumah... mahu tak meletupnya nanti kalau campak puting rokok... nasiblah masa time2 tu vape tengah glamer...rokok2 biasa tu orang dah tak hisap sangat... ehh ya ker?

Berbulanlah jugak duk guna macam tu... nasiblah i jenis tak masak sangat... so, okayhlah sikit... lepas tu dah tukar dapur gas kepala gas... aman sikit... tapi tu lah... dapur tu kecik sangat... puas pikir dah nak deco macam mana nak bagi luas sikit... tapi okayhlah... okayh sangat berbanding dulu... banyak dah barang tak perlu i letak luar...hikss

Sekarang cabarannya i nak deco hall... tak tahu nak start dari mana... tambah lagi dengan ampaian baju pun kat hall... harap maklum ni flat ya... yesssss again flat!!!

Actually... tv dah dah tak de... owner yang duduk lama sini pindah keluar... mulanya dia nak jual kat i rm100... OMG... 100 tuk tv kotak yang hidup segan mati tak mahu tu? Okayh... no thanks... dedulu my housemate sekarang ni citer masa dia bebaru duduk... kakak tu clearly cakap semua barang kat dalam rumah ni semua yang penyewa lama tinggal termasuklah tv kotak tu... tapi dia kencing i cakap tv dia... dia sayang sangat... kalau awak nak saya jual seratus...sayang awak... saya beli dulu ni... Phillip.... okayh fine... sayangkan? Angkutlah....

Penipu sangat... dah lah tipu i punya duit deposit... kita punyalah baik dengan dia... last2 dikencingnya kita balik... harap sangat dapat settle cara baik nanti...

So... tunggu kami beli tv and deco cantik2 hall kita show up  k...

Bye...


Friday, January 1, 2016

2016

Selamat datang 2016....

Cepatnya masa berlalu... macam baru setahun yang lepas i aktif tulis blog... padahal dah 2tahun tak aktif... arghhhh berbelit giler ayat..

2015... banyak benda manis yang berlaku dalam hidup i... tapi benda buruk pun banyak jugak... balance....tapi harapnya 2016 ni yang baik2 jer akan berlaku..hikss

2016 ni... malas dah nak pikir pasal apa orang rasa apa orang kata... sebab dah tak layak kot nak pikir macam budak2... lantaklah korang nak cakap apa... malas nak pikir tau tak?  Cakap kekadang tak pakai otak... part kita pulak yang nak kena cakap beralas... huhhh penat tau tak? 

2016 ni... azam tahun baru tak meriah sangat macam tahun2 lepas... list azam kemain banyak pun bukannya nak buat pun...hahaha... so, tahun ni i punya azam cuma nak simpan duit jer... planning nya nak simpan duit rm5... if dapat 5inggit i terus masuk tabung... harap sangat berjaya... tapi duit rm5 susah pulak i nak dapat... jangan sampai hujung tahun 5keping jer terkumpul... sadis sangat tu...

Azam kedua... nak kurus jer... tu jer azam tahun ni... cukuplah... harap terlaksanalah... tapi bab kurus tu tak tau macam mana... sakit sikit kot nak say no bila pukul 11lebih2... lunch? OMG scary sangat... opis sini provide lunch... setiap hari tukar2 orang yang pergi beli... so kitaorang lunch kat pantry...makanan kekadang mintak penyepak xsedapnya...tapi dah kata free... on jer setiap kali orang datang amik order... tapi... nasi campur belakang maybank sedap bak hang... belum lagi kedai nasi campur kat taman tenaga tu... hohoho....acamner ni? ?  ? 

Friday, September 4, 2015

Hari stressssssssssssssedddddddd sedunia...

Assalamualaikum...


Salam Jumaat semua... lamanya tak taip taip kat sini... banyak benda yang dah berlaku sepanjang silent ni... pindah opis pindah rumah... dapat kawan baru, ramai kawan... ohhhhh macam macam lah kalau nak cerita... takpe... ada rezeki kita citer lah...


Hampir 3 bulan dah duk di sini... apa yang ada kat sini? sangat sedih... tak happening macam kat Damansara... memang nangis lah masa memula tu... tak tau nak pergi mana... dengan crowded nya... nak parking pun susah... mati kutu masa awal awal tu... tapi slowly cuba adapt lah... kena terima jugak slow slow...


Dalam 2 bulan macam tu kat sini... my friend pulak kena transfer pegi site Johor... ahaikssssssssssslahh... boring start balik... nak jalan jalan cari makan pun susah... ok... apa nak citer ni?


Sebenarnya i is stressssssssss.... stresss dengan semua benda... stress tunggu elaun yang company janji pun ya... dulu sebelum pindah macam macam janji.. bila dah pindah satu habuk pun tak nampak lagi... sedih sangat perangai... nak bagi, bagi jerlah jangan sekejap cakap lain sekejap cakap lain... aishhh lahhhhhhh...


Stresss campur bangang lagi plan nak g Melaka konon kononnya esok... sekali baru teringat bulan ni jugak raya haji... duit mana duit nak cekau??? mati mati kutu ingat raya bulan 10... stresssssssss akak... nasib baik belum book apa apa... konon nak pergi time xde public holiday baru tak ramai umat manusia... konon nak fefeling orang kaya... amik koooo....


Yang buat lagi stress... dah siap beli baju baru... siap basuh siap iron walaupunnnnnnnnnnnnnnnnn t-shirt jer... sedih hati akak... jawabnya duk terperuk jer lah kat rumah this weekend ni... bebudak housemate pun dengar dengar ada plan baik punyaaaaaaaaaaaaaa....


Okayh... cuba positif k... maybe hari minggu ni boleh buat kerja kerja rumah... boleh kemas rumah, kemas dapur... boleh buang mana mana yang tak perlu... biar ada space tuk simpan barang barang... dapur tu crowded sangat... stressssssss akak tiap kali tengok... susah tau dapur sempit macam tu... nak buat tarian bollywood pun terlepas... sesak nafas!!!





Thursday, April 16, 2015

My Pandora

After many many years... finally.... nahhh reward tuk diri sendiri....

Dah penuh kan.... sebelum penuh macam ni macam macam citer jadi... my lovely mother cakap... apa benda ni? Ini kalau ma jumpa tepi jalan... ma buang balik... huhuhu tak de nilainya kat mata dia.... tu belum lagi i citer pendapat makcik i, adikku yang terchenta, my partner pun tak menyokong...hai lahhhh... semua cakap buang duit...

Tak per lah.... dah dapat dah pun sekarang... korang nak kutuk apa apa pun ku redha... duitku.... hahaha....

Tapi dalam ramai ramai yang kondem tu... baik hati pulak bagi i charm free 3ketul... wakakaka.... time kaseh yaaaa

Friday, October 17, 2014

Sembang Jumaat...



Salam Jumaat…eh dah tengahari ya… okayh meh sambung sembang Jumaat… baru lepas baca one blog tu… citer pengalaman dia pregnant n bersalin… yang paling sedih baby tu meninggal… uwaaaaaaaaaaa sedih kot… tapi sempoi betul dia citer… apa apa pun me ucapkan selamat berpantang ya… u know who u are… =)


Hari hari Jumaat ni mehlah kita sedekahkan Al-fatihah pada yang telah pergi… semoga mereka ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman… I is sedih bila citer pasal hilang hilang ni… tapi mati itu pasti!!!


Anyway… korang sihat hari ni??? Kat opis ni tengah tunggu our new CEO… oh lupa nak bagitahu… company ni dah kena jual so kami sekarang ada CEO baru… mat saleh okayh… huhuhu…. Janjinya nak datang pukul 10… sampai sekarang pun tak de nampak bayang pun lagi… kalau tak datang terus pun okayh… I is suka…wakakaka…


Bila dah tukar pengurusan ni… beban kerja pun dah bertukar… dah bertambah tambah banyakkkkkkkkk… tapi gaji tak naik pun… sakit ati tak??? Ada ke owner lama tu nak tunggu 3 bulan jugak… vodohhhh kan???


Me lapar sebenarnya ni… tak sabar nak tunggu lunch… hari ni Jumaat lunch panjanggggggggg sikit daripada biasa… best part… kat depan opis ni ada nak buka mall baru… bertambah tambahlah bestnya nanti… kihkihkih…