Friday, October 17, 2014

Sembang Jumaat...



Salam Jumaat…eh dah tengahari ya… okayh meh sambung sembang Jumaat… baru lepas baca one blog tu… citer pengalaman dia pregnant n bersalin… yang paling sedih baby tu meninggal… uwaaaaaaaaaaa sedih kot… tapi sempoi betul dia citer… apa apa pun me ucapkan selamat berpantang ya… u know who u are… =)


Hari hari Jumaat ni mehlah kita sedekahkan Al-fatihah pada yang telah pergi… semoga mereka ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman… I is sedih bila citer pasal hilang hilang ni… tapi mati itu pasti!!!


Anyway… korang sihat hari ni??? Kat opis ni tengah tunggu our new CEO… oh lupa nak bagitahu… company ni dah kena jual so kami sekarang ada CEO baru… mat saleh okayh… huhuhu…. Janjinya nak datang pukul 10… sampai sekarang pun tak de nampak bayang pun lagi… kalau tak datang terus pun okayh… I is suka…wakakaka…


Bila dah tukar pengurusan ni… beban kerja pun dah bertukar… dah bertambah tambah banyakkkkkkkkk… tapi gaji tak naik pun… sakit ati tak??? Ada ke owner lama tu nak tunggu 3 bulan jugak… vodohhhh kan???


Me lapar sebenarnya ni… tak sabar nak tunggu lunch… hari ni Jumaat lunch panjanggggggggg sikit daripada biasa… best part… kat depan opis ni ada nak buka mall baru… bertambah tambahlah bestnya nanti… kihkihkih…



Thursday, October 16, 2014

Melayu sangat dah ni....

Assalamualaikum.... sangat sangat lama menyepi... macam tak de apa yang nak di kongsi... balik balik citer sama jer kalau nak share pun... okayh meh salahkan citer yang sama tu.... =P


korang layan TV tak sekarang??? Me tengah layan citer melayu sekarang... sadis tauuuuuuu... lama sangat tak tengok tv... waktu siaran pun dah bertukar... dulu sebelum pindah Damansara... waktu muda muda belia.... me suka layan 8tv... macam macam citer best dulu... lepas pindah sini 8tv tak clear pulak siarannya... so memang kurenggggg lah tengok TV... sehinggalah sekarang dah tukar TV lain... baru dapat... suka suka.... tapi semua citer dah tak best!!!


So... terjebaklah tengok citer melayu... korang layan tak??? kat TV9 sekarang abang Jebat tengah berlakon... mak aihhhhhhh dah fefeling layan BKATC rasanya... dah lah berlakon dengan si Nelly tu... saja tau Ziela Jalili ni!!!


Macam pelik macam mana me boleh tahu kan??? hahahaa... me kan follow si Sharnaaz kat IG... so kat situ tengok dia promote... apa lagi... wasap member bagitahu... kita orang dah berjemaah depan TV dah sekarang... walaupun sorang kat Klate, sorang Kedah, sorang Tggau n sorang lagi Pahang.... tapi macam duk tengok satu rumah lah pulak... wasap sepanjang citer duk memekak.... hahhahhaa....bestnya citer ni... dulu dalam BKATC si Mas kan terhegeh hegeh giler dengan Jebat... sekarang amik ko.... kita tengok Mas pulak yang jual mahal...rasakan Jebat... tapi sakit hati bila laki guna kuasa veto suami kan.... uwaaaaaaaaa


okayh... bukan citer Setitis Kasih Darmia jer... me layan jugak abang Remy kat TV3... huhuhu...Kasih Berbisik.... hahahhaa ko dah kenapa ni??? melayu sangat dah ni... pang sedas nak???


Macam best jer masa tengok 1st episode tu... semalam dah episode 3 kan??? Dah kawin 2 dah abg Remy... hampehkan.... tak pelah layan jer.... eh malam ni Selamat Pengantin Madu pulak.... huwaaaaaaaaaaaaaaaa aku dah kenapa ni????




Friday, August 22, 2014

#MH17

Last entry #MH17... sekarang bersambung lagi... Ya Allah.... besarnya dugaan ini untuk keluarga keluarga mangsa #MH17... Kau tempatkanlah mereka di kalangan orang orang yang beriman... amin amin amin ya rabalalaminnnnnnn....


Syukur kehadrat Allah SWT... walaupun 36hari sudah berlalu... tetap jugak mereka mereka tu semua balik... walaupun permergian mereka tidak diendahkan oleh sesiapa pun... tapi kepulangan mereka ditunggu oleh semua pihak.... maha suci mu Ya Allah...




Friday, July 18, 2014

Mengenang #MH17

Allahuakhbar.... Malaysia ditimpa musibah lagi... dulu dengan kehilangan #MH370 yang sampai sekarang pun belum jumpa jumpa lagi... sekarang dengan kisah #MH17 pulak.... sebak sangat bila dapat tahu semalam... kali ni bukan hilang lagi... tapi ditembak... Subahanallah....


Sedih sangat sangat... sebab kali ni kita dapat tengok dengan mata kepala sendiri kapal terbang tu berkecai terbakar... mayat mayat bergelimpangan... sumpah tak sanggup nak tengok... terus aku skip jer bila nampak gambar gambar mayat tu... macam mana lah mereka kat dalam kapal terbang tu masa kena tembak tu... Subahanallah... tak mampu nak bayangkan...


Kisah kapal terbang ni... memang terkesan sangat... actually... baru bulan lepas naik AA balik kampung... first time okayh... memang cuak giler... berlagak jer leks leks tu... dalam hati Allah SWT sahaja yang tahu... dup dap... sampai rasa tak boleh nak bernafas dengan betul... dengan kisah #MH370 tu lagilah takut rasa... tapi alhamdulillah.... sampai jugak kat bumi Kelantan dengan selamat walaupunnnnnnnnn kapten tu mendarat buat I terkejut beruk okayh... no smooth landinggggggg... so scary okayh tuk first timer macam I .... Tapi masa otw balik KL... alhamdulillah masa landing tu smooth jer.... tapi masa balik tu teruk pulak terlanggar awan... siap gegar gegar lagi... oh I is takut....


Tengok gambar kapal terbang tu terbakar sedih giler.... nangis okayh... macam mana keadaan mereka kat dalam... bertarung untuk selamatkan diri tapi tak dapat.... sedih sangat... tapi itu sudah tersurat.... sudah tertulis di Luth Mahfuz pengakhirannya begitu.... #alfatihah....



Monday, July 14, 2014

Nasi Lemak In The Making…



Hoyyehhhhhhhhh…. Akhirnya… dapat jugak buat nasi lemak… walaupun tak cukup bahan bahannya… tak pe… dah puashati dah rasa… tapi sadisnya nasi lemak syok sendiri… aku yang masak aku yang makan… apa apalah labu… I okayh jerrrrr


Lepas ni nak buat nasi kerabu pulak… 2 kali beli tak menepati selera okayh… tawar nga kering…. Yang first beli tu tawar… lepas tu masa beli tu tumis untuk nasi kerabu… tu dah abis… boleh makcik gerai tu buh kuah gulai nasi dagang…. Bengang jer I… kalau dah abis tak yah lah letak gulai tu… lagipun I memang tak makan tumis… jarang sangat makan… kalau ada makan kalau tak de pun tak pe… selalu kalau buat sendiri memang tak kuasa nak masak tumis tu… makcik tu pun tak agak agak terus jer ceduk… I nak larang pun tak sempat… merasalah buka puasa tu makan nasi kerabu kuah gulai ikan tongkol….


Okayhlah… I selalu buat nasi lemak… masa tumis sambal tu… I letak sekali ikan bilis tumbuk dalam sambal tu… baru lah rasa marveles sangat… tapi semalam tak marveles sangat sebab tak pedas sangat… lupa nak beli cili padi…. Guna mana yang ada jer…. Sekali tak pedas okayh… okayhlah dari tercirit kea pa hari ni… so perut okayh jer lepas makan nasi lemak tu…ohhhh tang nasi pulak I cuma letak bawang merah, halia, santan nga garam… tu jer… eh ketuk serai sebatang… then terus masak… tak tau pulak korang punya cara macam mana… tapi yang iklan cukup rasa buat nasi lemak letak cukup rasa dalam nasi… sumpah I cannot brain… sedap ke??? Kalau letak cukup rasa dalam sambal okayh lagi… tapi kalau letak cukup rasa dalam nasi ayam memang sedap… tapi dalam nasi lemak I memang tak boleh…hehehe…


Tapi tang sambal… I suka sambal manis… hahhaa… korang mesti tak kan??? Siap kembang kembang tekak lagi bila sambal manis… tapi I suka… maybe tekak Kelantan memang cam tu kot… wakakakkaa…. Pedas tapi manis… kihkihkih… buat sambal memang wajib letak gula… sebab tu I suka nasi lemak antarabangsa tu… sambal dia manis kan??? Tapi dah lama tak g sana makan… tak tau sambal tu manis lagi ke idok….


ni nasi lemak kat buffet steamboat...lupa dah nama kedai...ampunnnn


Eh eh…sesuai ke tajuk dengan ceriter???


Yang buntu,
-Pinky-