Friday, December 28, 2012

indahnya kita....

hari yang sukar.... terasa banyak yang tak kena...  cuba untuk membaikinya dengan bersms dengan orang orang tertentu.... tapi terasa hal itu masih menghantui diri.... kejam sangat rasa tu!!!



kiri kanan masih ada yang cuba untuk mengambil berat.... kekadang kita lupa masih ada yang sudi mengambil tahu tentang diri kita.... cuma kita yang tidak memberi peluang dan mengharapkan satu pihak itu yang mengambil berat.... ohhh terharu....



jangan salah paham... tetiba entry macam so so jer.... tetiba nak cerita pasal apa yang aku rasa pada, saat dan tika ini.... bercampur campur.... sedih sikit, gembira sikit, penat sikit, ohhhh my hidup.... tak semua apa yang kita nak yang kita ingin boleh kita dapat dalam sekelip mata....



plan nak bercuti tahun ni yang dah 2 3 hari lagi nak berlalu.... ada yang jadi ada yang tak jadi.... semuanya dugaan.... tak semua yang kita plan akan jadi kenyataan... tapi tak bermakna kita duduk dan berharap saja.... mana nak dapat semua tu.... tak pelah anggap saja tak de rezeki nak berjalan ke Sabah.... eh eh... tetiba keluar Sabah...=P



hidup ni tak selalunya indah.... tapi untuk jadikan hidup ini indah kitalah yang kena corakkan hidup kita... kena lukis elok elok agar end up kita yang happy dengan life kita.... tapi sebagai manusia kadang kala tersasar jugak.... sebab iman kita tak sekuat mana... indahnya kita kerana Tuhan jadikan kita pakej dengan pelbagai rasa.... ada rasa marah, happy ,gembira, sedih... apa??? tak nak rasa tu??? p jadi makhluk lain....=P




hahhahaa.....

 copy paste:
MyNewsHub
maksud disebalik bunyi-bunyi hon :

* 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap 'HAI'

* 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”
...
* 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

* 1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

* 2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… TAK RETI BAWAK KERETA KER”

* 4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. !! ~ :)

Thursday, December 27, 2012

oh my malas.....

minggu ni malas betul kita update blog.... huhuhuhu...... marah kat ASB tak abis abis lagi... huhuhuhu.... banyaklah marah .... tak de maknanya.... dah Allah bagi rezeki takat tu nak buat macam mana kan???


kita malas nak up entry sebab banyak gambar kita transfer lagi.... kisahnya banyak tapi gambar tak de tak syok pulak nak up entry.... huhuhuhuhu..... kita nak citer pasal The Mines.... tapi sampai balik lupa nak amik gambar.... sengal tak??? pastu nak citer pasal kasut idaman dah dapat pun.... lupa nak snap gambar.... acamner tu????


nanti kita upload gambar kita citer citer ya.... sekarang kita busy nga claims bebudak site ni.... kalau antar siap complete senang kita submit jer terus kat bos suruh sign... masalahnya claim tu suka ati mak bapak dia jer nak buat.... nak tak nak sebelum boss kita tu mengamuk biarlah kita setel kasi cun dulu claim tu baru antar kat bosss....

Friday, December 21, 2012

ASB....

giler lama rasanya aku tunggu gomen isytihar bonus ni.... berharap bonusnya banyaklah.... sampai boleh cecah 9 ker.... sekali..........hampeh.....


korang bacalah sini.... tak de mood nak komen lelebih....


Thursday, December 20, 2012

kerja lelaki...








cik awek ajak teman nak beli handbag.... dia boleh pergi amik gambar deco deco ni.... sampai ke sudah aku sopink sorang sorang....




nasib baik handbag ni dapat free... takpe u amiklah gambar banyak banyak.... selalu kalau mintak pendapat pun tak membantu jugak... hahhahhahaha.....

nasi lemak...

sebut pasal nasi lemak.... mana mana tempat pun ada jual nasi lemak kan.... tak susah nak cari... yang susahnya nak cari mana tempat yang sedap jer... hehehhee....


kat area KL-Selangor ni... nasi lemak yang paling sedap bagi aku ada 3 tempat jer.... satu nasi lemak kat gerai bodoh kat subang perdana... dekat dengan umah lama aku.... sambalnya memang marbelessssss....


tempat kedua sedap.... nasi lemak antarabangsa.... tapi.... yang dekat kg baru jer..... yang dekat KD tu.... ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnn..... rasanya lain sangat.... ke memang tekak aku yang buat hal masa tu????


my partner cukup berbulu kalau aku ajak p kg baru.... sebab tekak dia cakap nasi lemak antarabnagsa tu tak sedap... hehehhee.... lain orang lain pandangan kan???


tempat ketiga bagi aku yang paling sedap dekat TTDI.... kat SANTAI.... belah belah belakang... kedai sikit punya tersorot.... tapi kalau sedap orang cari orang pergi jugak...  tak gitu??? hehehehe.... sini pun sambalnya marbeles.... setiap kali aku pergi mesti kena beratur panjang... lagi satu kat sini kena cakap kalau nak sambal lebih sebab punyalah kedekut... huhuhuhu.... aku pulak jenis tak reti makan nasi lemak sambal sikit.... suka banjir baru rasa heavennnnnn.....


nampak sempoi jer kan??? ni nasi lemak SANTAI...  dapat telur mata jer.... ayam goreng dah abis sebab masa ni dah nak pukul 11.00 pagi.... hehehehe...

kuih bakar ni okayhlah... so so jer....

Wednesday, December 19, 2012

Donut!!!

hahahhaa....agak agak aku kena saman tak??? huhuhu..... aku suka makan donut... lagi suka bila dapat big apple ker, Jco ker, Dunkin donut ker.... hahhahaha tapi mok cik jugak suka kalau dapat donut yang 3 sehenggit tu.... eh mana ada dah sekarang 3 sehenggit....3 sehenggit 20sen kan???


honestly... donut donut tu kalau aku makan rasanya macam aku gigit angin... huhuhu.... korang paham tak??? lantaklah... aku nak story jugak.... maksud aku.... tiap kali aku gigit donut tu rasa macam aku tgh kunyah angin... lembut sangat beb!!! sampaikan makan 3 bijik pun belum tentu lagi kenyang.... kalau kenyang pun sebab makan fillingnya jer.... kalau harapkan donut....mmmmmmmm memang kena cari nasilah aku.... hahhahhaha.....


sebab tu kalau bebudak umah aku teruja bila jumpa kedai donut aku buat bodo jer.... tapi kalau nak ajak share beli bolehlah.... kalau nak harap aku suka suki pergi beli memang tak lah.... huhuhu.... tapi kalau dapat free....wehhhhhhhh aku teruja wehhhhhhhh.....wakakkakakkaka....



Monday, December 17, 2012

Entry curi masa.....

hellooooooooooooooooooooo.... selamat pagi ya ibu ibu bapak bapak sekalian..... yehuuuuuuuuuuuuuuuuu pagi yang ceria ker????


aku taip entry ni seawal pkl 8.30++ tadi.... ingatkan hari ni blh bersenang lenang...oh alangkahhhhhhhhhh..... tetiba berdezupppppp dezuuuuupppp kerja orang pas kat aku.... aduyai.... ni free sekejap....okayh aku ulang sekejap jer okayh!!!


so........ sambung citer aku nak cakap tadi.... apa ya??? ehhhhh lupa daaaaaaa.... apa apapun jamu mata okayh... giler kentang cunnnnnnnnnnn makkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.... oh tidak.....


Charles & Keith.... ouchhhhh    



rasa nak nangis tengok purse si charles tu.... apa daya dennnnnnn..... den baru boli purse Seed.... hujung bulan lepas.... uwaaaaaaaaaaaaa

Friday, December 14, 2012

10 perkara lagi....

auwwww.... kita sambung okayh....sekarang mood nak up entry walaupunnnnnnnnnnnnnn hati ku tengah gundah gulanooooooooo

ni entry meriah sikit....=P


1) tahun ni tahun handbag kot.... lepas satu, satu aku rembat.... alahhhhhhhhh brand murah maaaa memanglah boleh beli tiap tiap bulan.... melampaulah tiap2 bulan... 2@3bulan sekali....hahhahaha

2) dapat pergi bukit tinggi.... hohohoho....makan angin sampai perut aku kembung kuar asap.... haishhhhhhh tak pelah janji tak jakun sangat bila orang citer pasal bukit tinggi...

3) tiap tiap bulan sopink baju ahakssss walaupun sehelai...kihkihkih.... next year target to beli almari baru daaaaaaaa

4) dah pandai isi minyak keta sendiri.... hahhahahha serius baru tahun ni aku tahu isi minyak keta sendiri....kihkihkih...

5) tahun ni gak dah berani pakai skirt pergi keja.....huhuhuhu....confident level dah ada.....

6) tahun ni dapat increment hohoho....tahun lepas tak dapat....kihkihkih....tahun ni dapat pass parking.... rezeki kurniaan Allah SWT....

7) tahun ni dah dapat makan roti canai melayu, dapat makan sizzling mee selepas 9tahun tak makan...huhuhuhu.... proud of myself....

8) tahun ni lebih kerap makan ikan.... ikan sumber protein yang tak de kat ayam goreng.....eh eh....

9) tahun ni... dalam bulan ni.... aku kena uji.....=(

10) honestly.... dari segi relationship tahun ni yang the best!!! 

10 perkara...

salam Jumaat semua... dah masuk bulan 12... pejam celik masuk tahun baru pulak.... so mai kita senaraikan 10 perkara yang berlaku dan tak berlaku sepanjang tahun ni.... 10 perkara jer??? ya lah 10 dulu... aku kan pemalas....


1) impian nak kawin tahun ni.... tak dapat....tak de orang masuk meminangpun....=( ohhhhhhhh marry me plzzzzz
2) impikan nak pakai Beautiful Premium.... tak dapat dapat lagi.... satu dah dapat... tapi aku pulak tak boleh buat keputusan!!!
3) nak g jalan jalan kat The Mines.... tak dapat jugak!!!
4) nak beli tab... rasa macam tak berbaloi... buat apa nak tab??? aku ada PC opis...kihkihkih, laptop, BB ... so nak buat apa tab???
5) teringin nak bawak keta manual.... tak de sape sudi nak ajar.... =(
6) teringin nak makan prosperity burger mcD ayam... dari tahun lepas tak dapat makan....=(
7) terasa nak tinggalkan terus KL ni... nak balik kampung.... dah lama rasanya merantau.....
8) terasa nak duduk dalam bilik sorang sorang.... mustahil sangat sebab adik aku share bilik dengan aku sekarang....=(
9) teringin nak ke Sabah...
10) teringin nak balik pada masa masa dulu....doremon pinjam pintu ajaib!!!

Wednesday, December 12, 2012

Rezeki 12.12.12....

sana sini orang duk cakap pasal date ni.... Farid Kamil nga Diana siap buat kenduri lagi date ni.... huhuhuhu.... aku??? hati masih out of mood... tapi getting better.... alhamdulillah....=)


dalam sedih ada jugak gembiranya.... 2@3 bulan lepas aku penah blogkan cerita bengang pasal pizza kan?? akhirnya ari ni baru dapat makan pizza free.... hehehehe.... cina bukit jugak yang baik ati.... yang melayu walaupun dapat allowance bagai....tapi  nan hadoooooooooooooo..... tak pelah aku doakan semoga dia murah rezeki....aminnnnnnnn







12.12.12

apa yang ada dengan tarikh ni???? hari ni tak de apa apa magis pun yang jadi kat aku.... cuma hari ni teringatkan handbag yang 50% kat Padini.... huhuhu.... handbag lagi!!!


semalam cuti kan??? so semalam kat umah the making of durian crepe.... chefnya housemate aku lah.... ahaks.... aku ni kalau bab bab ni memang tangan tak kreatif, tak berseni... yang aku tahu cuma buat cekodok bilis campur bawang jer....=P.... kesimpulannya buat durian crepe.... kurenggggggg menjadi.... mehlah kita beli jer ya budak budak umah.... sebab dapat terus ngapppppp ni nak membeli whipping cream tu dah berapa.... nak memukulnya kasi kembang....ohhhhhhhh leceh!!!


petang pulak misi ke Tesco.... buat apa sana???? cari box nak isi handbag....hahhahhahaha.... almari dah tak de space dah... terpaksalah beli box... alah box biasa yang jual kat tesco tu..... sib baik dapat murah semalam.... ya i beli calour merah okayh!!!



lepas tu sesi menternak perut.... huhuhu Tesco dengan sizling dah macam kembarkan???? so dalam dalam tak suka sizling order jugak.... hilangkan keinginan yang dah lama giler rasanya tak makan.... rasanya last makan kat open house 2tahun lepas.... tapi kalau nak ikutkan last makan kat kedai dah 9tahun lepas....huhuhuhu....

tambah blackpaper 20sen....cisssss


Monday, December 10, 2012

monday blues...

hari Isnin yang hampeh.... aku tengah sakit jiwa nak marah orang jer kejanya dari ari Sabtu.... membawa bawa ke hari Isnin.... haishhhhhhhh......


nak marah sebab apa???? sebabnya kecik jer.... rasa tak puas ati.... rasa usaha selama ini diperlekehkan!!!..... angin jer satu badan... orang yang nak dimarah tu pulak buat bodoh jer sampai sekarang.... tension der!!!


semua benda rasa tak kena.... time nak marah macam ni... ada pulak yang ajak nak bergurau tak kena tempatlah, nak mintak tolong buat itu, ini lah.... berbulu jer rasa..... aku ni jenis kalau marah aku diam jer... duk dalam bilik.... janganlah nak tegur tegur aku memang out of mood!!!!


lagi satu marah macam mana pun aku tak akan lepas marah kat orang lain.... tak adil lah kan??? soooooo baik aku diam buat hal aku jer.....=(

Tuesday, December 4, 2012

aku dan kenangan...

dari minggu lepas aku asyik duk flashback kenangan lama.... rindu giler!!! rindu sesangat sampai rasa nak pinjam mesin masa doremon...=P


ni semua sebab entry ni.... sebab bulan November dah blah... so teringat ingat kat dia sangat sangat....=(.... jika mampu kukembali mengulangi masa, pastiku kutunaikan....permintaan terakhir.....


sebab ego.... aku kehilangan dia selama lamanya.... dia yang selalu ada masa aku sedih, gembira, marah.... sekarang mana nak cari.... kalau jumpapun tak kan sama dengan dia...ooooooooohh aku tak boleh nak taip lagi... walaupun dah 2tahun lebih dia pergi.... aku masih tak mampu nak ceritakan apa apa tentang dia....


al-fatihah..... NAIM Nov 2010.....semoga awak tenang di sana.....=(

handbag letak mana???

baca kat mstar Mizznina kena rompak kat Ampang Jaya... scary jer.... ari tu Julie Woon kat One U... huhuhu... tu jalan yang aku selalu duk lalu ulang alik nak g sopink.....


bahayakan jadi pompuan... asyik pompuan jer yang kena rompak cam ni... yalah laki mana ada bawak handbag!!!


nak tanya.... selalu bila drive korang letak handbag kat mana??? dalam bonet, bawah tempat duduk driver??, sit penumpang??.... huhuhu...aku letak handbag kat celah bawah sit belakang....senang cite tengah tengah kereta tempat letak kaki... selamat ke tak???


Monday, December 3, 2012

apa apalah....



Okayh aku jakun…. Tak kenal PROMOD… hahhahahha.. terlepas pandang derrr… ada jer kedainya kat One U… kisahnya macam ni… housemate aku dia berkenan giler dengan selai baju ni…baju ala ala jaket… sebab tak gaji lagi dia suruh SA kedai tu reverse kan kat dia… janji hari Rabu nak g amik…baju tu reganya dia cakap 100++… so aku imagine dalam 120-150 mcm tu….


Tu semua yang dia citer kat aku lah…. Balik dari dia p tengok Twilight dengan sepupu dia…  beria citer baju tu cantik… cantik sangat kak…. Tapi tak taulah kalau akak tengok nanti macam mana… maybe akak cakap tak cantik kot…. Cehhhhhhhh macam peril aku jer….


So… hari Rabu dia pergi amik… tersengih-sengih bawak balik baju tu tunjuk kat kitaorang… adik aku tanya harga dia still cakap seratus lebih jer…. Sekali bila tengok harga…. 10sen lagi nak cukup 200…. Huhuhuhu…. Budak ni… memang tak sayang duit kan??? Baju cam ni kalau pandai cari kat online, kat sungai wang berlambak aku rasa… haiya ini budak…. Geleng kepala wehhhh….

google...


Friday, November 30, 2012

Pelangi Senja....



 Ku bermimpi
Engkau Kembali
Wajah tenang kau berkata,
Sayang, aku cinta

Namun kita takkan bersama,
Dikau pergi takkan kembali
Sesal...Ku kecewa...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Ku terjaga
Dari mimpi lena,
Sedar pipi dibasahi,
Tangisku sendiri...

Merintih perasaan ini,
Tiada kata mampu diungkap...
Tiada yang mengerti...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Wahai...sang pelangi indah,

Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,

Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Kini hanya, tinggal kenangan,

Hanya waktu menentukan,
Kita kan bersama...



Al-fatihah.....November 2010.....

semoga aman di sana.....=(

Random....



Pergi bank masuk kan duit…. Lepas tu melantak McD (ni kes sebelum perang kat Gaza…. Sekarang say no to McD) lepas tu tengok secret recipes nafsu makan datang menggila balik…. Sudahnya balik umah simpan jer dalam peti ais….sebab kekenyangan yang amat…




Esok pagi tapau datang opis buat bekpes… huhuhu…. Sampai cina kat sebelah pun juling mata tengok aku makan kek SR pepagi…wakakkakaka….



Cakap pasal makan ni tetiba teringat lontong…. Apa kaitan tah… hahahhaa… kat medan selera sini lontong dia best giler…. tapi dia tak jual ari ari macam nasi lemak…. Sedih…. Ari rabu jer ada…. Kekadang lupa… nak beli bila hari rabu tu… sedar sedar dah Jumaat =(

Thursday, November 29, 2012

sakit jiwa raga....



Rasanya penah bagitahu kat blog yang laptop aku rosak… so atar repair… rosaknya hardisk… so memang dah tak boleh buat apa…. Memang nak kena tukar baru…. Semua dokumen aku yilekkkk satu apa pun tak boleh nak amik… gambar gambar masa muda mudi dulupun satu pun tak dapat nak simpan… sedih giler… rupanya aku tak simpan bekap dalam pen drive…. Sakit jiwa raga betul…. Rasa macam nak nangis jer walaupun tahu tu keja sia sia….=(


Hantar repairnya jauh nun kat Plaza @ Komplek Idaman…. Korang mesti cakap jauhnya kan… sebabnya aku tak tahu nak antar mana… partner pula dia biasa dengan kedai tu… so no choicelah…


Tapi yang sedihnya bila dapat balik laptop tu dah tak macam dulu… dah terkopek kopek sana sini… adik aku kata mesti lah jadi cam tu sebab dia nak buka nak tukar hardisk… tapi tak boleh ke buat elok elok?? Dah rupa buat keja dengan kaki bukan dengan tangan… sakit ati tau… aku bukan main jaga laptop tu…. Sesuka ati derang jer buat macam tu….


Keluar keluar plaza tu terus p melantak kat depan tu…. Nasib baik roti john ni sedap giler… tapi sebab dah kenyang giler terpaksa amik yang kecik jer… tu pun tak abis….=(





cerita shopping......=P



Dah lama tak cakap pasal handbag, kasut kan??? Hahhahaa…. Hari minggu lepas terjah One U bawak adik lagi sekali sopink barang barang sikit tuk dia konvo… alang alang kat one u tu…. Terjahlah sekali kedai kedai yang ada….


Dia baru dapat gaji penuh bulan ni…. so… apa lagi bolehlah belanja…huhuhu….  Belanja aku sekali…. Wakakakkaka…. Bila lagi nak pawwww adik sendiri kan??? Dedulu dia jer asyik pawww aku tak ingat ingat….hehehhee….


Tapi as a kakak yang baik ati… tak delah nak ketuk bebanyak… dia belanja pun dah cukup baik…. Syukur alhamdulillah…. Dapatlah handbag satu…. Selipar ni aku beli sendiri… selama ni ke mana mana pun  duk pakai selipar jepun jer…. Hahahhaha…. Senang tak sakit kaki…


Ada beli flip top satu tapi dah rasa macam kasut McDonald hahahahaa….tu pasal duk pakai jugak selipar jepun sampai lunyai lah…..
  
serius kat kaki macam kasut mcD.....aku amik warna merah...lagilah....hahahhaha...

simple jer.... tapi harga tak sesimple selipar...huhuhu......

handbag free.....=P

Wednesday, November 28, 2012

hai....

salam semua......hari ni lambat bersiaran sikit..... masuk opis pagi tadi concrete dengan keja dulu....huhuhu.... tetiba banyak keja urgent pulak....


sekarang rasa okayh sikit.... oh... baru dapat sms dari Padini... ada sale up to 50%.... berbulu jer rasa.... kenapa??? aku baru lepas beli handbag and selipar ari Ahad lepas... kalau tahu nak sale macam ni tak denya aku beli hari tu....grrrrrrrrr


nanti kalau rajin aku update stori mori sopink hari ahad lepas ya.... ohhhhhhhhh Padini sales nanti aku nak beli purse.... purse dah rabak giler.....kalau boleh nak beli lagi handbag....wakakkakakkakka..... last sopink for this year....kihkihkihkih.....korang percaya??????

Tuesday, November 27, 2012

chatime....



Beli satu percuma satu….hahhahahaha…. sapa nak bagi kan??? Ntah apa halnya chatime buat promosi semalam…. Bagi percuma winter melon pada setiap orang… dari pagi sampai ke…??? Abis lah kot stok dia….


Lupa pulak nak tanya cina tu perisa baru ke apa??? Tapi tak sedap langsung rasanya…. Tapi sesapa yang suka cincau mesti cakap best… aku tak boleh minum cincau macam tu jer… kalau campur dengan air bandung or soya bolehlah… kalau tak baik aku minum air putih biasa jer…ahaksssss


Puas ati minum chatime semalam…. Sampai aku nak ke toilet 2 kali… hahhaha….   



Monday, November 26, 2012

YES!!!



Salam…. Nak tanya… sekarang dah start YES ke??? Kalau dah start musykil gak aku… tak de lah sale gegiler sangat…. Biasa jer aku tengok… macam sale biasa jer… aku dah excited giler nak sopink time YES ni…. tapi yang adoooooooooooooo


Masuk kedai jam sale cuma 10% jer…. Apa jadahnya… kalau setakat 10%.... beli jam hari biasapun tokei kedai akan bagi 10% jugak….=( sedih wei…. Aku teringin nak jam tali leather pulak ni…. saja nak cukup koleksi…. Ahakssss….


Pagi tadi masa pakai baju nak g keja… try satu kemeja tu ketat tang dada… hahhahahha…. Aku pelik jap… bila masa pulak aku gemuk ni…. wakakkakakkaka…. Tak boleh pakai derrrrrrr ….. last last tukar pakat blouse yang loose giler…. puasati aku…. Grrrrrrrr


Nampak gaya kena beli stok baru ni…. duit mana ko duit ….. cepatlah menjelma…..

tiroid....=(



Baca kat blog Intan Berlian pasal tiroid…. Mmmm dah setahun lebih kot bengkak ni ada kat leher aku….. lepas checkup pertama dulu sampai sekarang tak follow-up lagi…. Takut jugak bila difikir fikirkan…. Dulu masa pertama kali perasan dengan bengkak ni… terus g jumpa doctor, rajin minum minyak kelapa dara…. Tak sempat abis pun minum minyak tu sebotol….


Actually tak tau fungsi minyak tu apa…. Sebab tak jelas sangat masa google minyak tu ngan tiroid…. Tapi sebab doctor pun tak bagi apa apa ubat, aku pun dah takut masa tu…. So… minum jelah minyak sebab pakcik google cakap minum minyak tu…. sudahnya tak sampai sebotol aku dah angkat bendera putih!!!


Benjol ni tak sakit langsung…. Tapi start detect bengkak sampai ke sekarang duk macam tu jer…. Tak membesar (syukur sangat) tapi kekadang nampak macam kecik…. Ke mata aku salah tengok???


Bila pikir pikir takut jugak…. Harap tak de apa apalah…. Dulu masa buat medical checkup… doctor cakap bila aku pregnant maybe akan ada problemnya…. Takut jugak…. Harap tak apa-apa….=(

Friday, November 23, 2012

kes nayaaaa jer....



Pernah tak korang hadap situasi ni??? hari minggu yang lepas lepas…. Aku nga adik pergi One U…. berdua jer!! Selalu kalau kuar meyopink kitaorang g reramai… tapi memandangkan hari tu aku nga adik 2 2 keja tapi yang lain2 tak keja malas nak ajak derang…. Kalau ajak for sure nak kena tunggu berjam pulak….. maklumlah cuti kan??? Pukul 12 tengahari belum tentu lagi bangun….=(


So dari opis terus gerak ke opis adik aku dan terus gerak g One U…. amik gambar sesiap tempat parking takut tak ingat….huhuhuhu…..


Sampai One U terus terjah McD…. Laporrrrrr


Siap makan perut adik aku meragam nak kena g toilet…. Jenuhlah cari toilet semuanya penuh…. Jumpa satu kat aras bawah…. So aku terus pergi Voir sebab tengah sale up to 70%.... tapi barang yang offer 70% tu tah apa apa lah…. Aku masuk Kitchens pun sama…. Boring!!!


Tunggu half an hour kelibat budak ni tak de jugak muncul muncul…. Ahhhhh aku dah cuak… udahlah handbag dia nga handpon aku yang pegang…. Kes parah ni… nak jenguk dia kat toilet karang aku ke toilet dia pulak datang kat voir ni….kalau kes bertembung tengah jalan tak pe jugak…. Nak tak nak tunggu jap…. Tak boleh tunggu derr tak datang datang jugak…. No choice aku kena p toilet yang aku suruh dia melabur tadi…. Siap tolak pintu panggil nama pun tak menyahut… kes parah ni!!!!


Macam orang giler aku duk mencari dia… melilau sana sani…. Hati dah cuak giler…. nak mintak tolong sapa wessss??? Karang kalau mintak tolong partner mahunya dia luku pala aku…. Haaaaaaaa nak nanges dah rasa…. Budak ni kat sini bawah tanggungjawab aku…


Rupanya tengah aku nak nanges duk cari dia…. Boleh dia nampak aku kat tingkat atas dan masa tu gak dia tengah berperang nak panggil aku ke nak g melawat tandas tuk kali kedua…. Gilerrrr aku separuh giler cuak dia boleh p melabur lagi sekali… lepas tu baru kitaorang jumpa balik kat tempat janji….


Moralnya…. Lain kali kalau dia nak g toilet tunggu kat tepi toilet!!!

Thursday, November 22, 2012

tahu bakar....nyum nyummmmmm



Ni citer basi…. Tak ingat bila pergi… yang pasti malam minggu… kempunan nak makan tauhu bakar…. Masa tengah pusing pusing tak tau mana arah nak tuju…. Akhirnya melencong ke Port Klang…. Kat sini tauhu bakarnya paling sedap pernah aku rasa…. Sumpah tak tipu… kalau korang giler makan tauhu bakar memang patut cuba….


Merata aku try tauhu bakar ni… tapi kat sini jugak yang paling best… tempat yang paling tak boleh blah satu kedai kat uptown… ya ampun…. Hehehehe….







Wednesday, November 21, 2012

pulut mangga....



Pwitttttttt….. minggu lepas adik aku balik kampung….. so suruh dia bawak mangga nga beras pulut…. Huhuhu…. Nak buat apa benda alah tu??? Kempunan nak buat pulut mangga….kihkihkihkih….


Pulut mangga paling sedap aku pernah makan kat kedai siam yang dedulu ada kat area area Tesco… alah kedai barangan Siam tu…. Dah macam festival Siam…. Ada jual makanan, baju, kraftangan…. Hahhhhhhhhhhhhh makanannya aduyai sedap sedap belaka… ada bihun, mee, kuih teow tomyam, ada laksa siam (ni peberet abang aku nga anak dia), ada somtam….sedap giler I tell u…. ada kerabu mangga, ada kuih malas, ada sup sup…. Pendek kata semua adalah…. Makanan siam kan best best….


Perghhhhhh sedap giler tau….. lepas tu bertahun tahun tak makan….. sebab pindah Damansara…. Dedulu duk Ampang…. Duk sini jarang g Tesco… kalau pergi pun kedai siam tu tak de…..=(


Masa terjebak dengan Hayaki…. Tengok ada menu pulut mangga…. Tapi setiap kali oder setiap kali tu jugak tak de…. Mangga abis!!!! Sedih betul rasa…..


Tapi mungkin dah rezeki…. Satu ari tu pergi Hayaki…. Order ada pulak pulut mangga ni…. wahhhhhhhh rezeki betul….. tapi… mangganya 4potong…. Kecik cononet betul… nak makan pun tak puas…. Tu pasal bila adik aku balik kampung ni aku suruh dia bawak 2 barang penting tu…. Google resipi senang bangat nak masak pulut mangga ni…. puas ati makan semalam tau……=)


hayaki....

home made...ahaksssssssss


Tuesday, November 20, 2012

Satay Kajang Haji Samuri….







Okayh masuk 2tahun lebih aku kat Damansara baru tahu kedai Satay Haji Samuri ada kat uptown lama Damansara…. Ohhhhh sungguh ketinggalan!!!! Selalu kalau teringin nak makan satay kajang ni gigih pergi sampai Dengkil tau…. tak pun singgah kat RnR kat Sungai Buloh tu…. Pekena satay sampai kenyang….hahhhhaa….


Alkisahnya…. Budak housemate aku meroyan nak makan satay…. Tak puasati makan satay kat kedai satay kat One U… alah kedai satay yang harganya RM1.30 kot satu cucuk tu…. Mahal derrrrrr mana boleh nak makan bebanyak… so tak puas makanlah kekdahnya ni….=)


So google kedai satay jumpa kedai satay kajang haji samuri ni kat uptown… terkejut beruk tengok ada kedai satay kat situ…. Selama ni tak pernah tahu pun ada kedai satay kat situ… satay kan orang selalu bakar kar luar kedai…. Berasap asap… so kita senang tahu tu kedai satay ke tak…Kat sini sataynya bakar dalam kedai… mana nak tahu… ingatkan tu kedai makan biasa…. Sebab dari luar sejibik macam kedai tomyam vichuda….wakakkakakkaka….


Banyak pilihan satay yang ada…. Tapi ordernya cuma satay ayam dengan daging…. Amik nasi satu plate….ingatkan banyak rupanya secoet… tak pelah tujuan utamanya nak makan satay bukan nak makan nasi impit kan???


Secucuk satay kat sini reganya RM0.70sen… not badlah… satay ayam besar besar… daging kecik sikit aku nampak… okayhlah janji ayam besar besar…. Huhuhu…. Aku kan suka ayam…  rasa sataynya kureng kit sikit… tawar sikit…. Rempahnya macam kureng rasa…. Chewahhhhhhhh komen tak ingat kan??? Macamlah aku ni pakar satay…. Huhuhu…. Bukan apa… abang aku buat bisness satay…. So bab bab rasa satay ni aku pakar sikit…. Kihkihkihkih….


Kuah kacang pun macam kurang garam, gula jugak…ahaksssssssssss baguslah jaga kesihatan kan???

Durian Crepe....

Durian crepe, durian pancake, durian pai..... hahhahhaa durian pai tu adik aku yang panggil....sengal!!! wateverlah.... tapi ramai yang panggil durian crepe....


tetiba jer kan raja buah ni jadi fames amos dalam sekelip mata jer.... marketing strategy memang menjadi... padahal isi durian jer durian crepe ni... dari korang beli 4 ketul or 5 ketul 10henggit rasanya baik lah korang beli buah durian sebijik pastu makan sampai kenyang..... hahhahahha nak yang lagi best masa musim durian tu makan yang buat pakej makan sampai kenyang....wakakkakakka.....


tapi.... sedapnya dah gelamer sampai ke kampung aku durian crepe ni..... nak jugak rasa.... kebetulan pulak.... opismate aku ni.... bini dia jual durian crepe.... order jelah kan.... nak jugak rasa.... tak de lah rasa jakun sangat bila mak aku tanya dah makan ke durian crepe???? haipppppppp moden benar mak aku nak menyebut durian crepe ni!!!


rasanya memang sejibik macam kita makan durian biji.... tak de beza kan..... cuma yang bezanya.... makan durian crepe ni.... tangan tak kotor... so sesapa yang terliur nak makan durian crepe tapi tak dapat dapat lagi....tak yah ralat.... korang p beli durian kat tesco ker, giant ker yang dah dikopek dah tu.....dan makanlah puas puas..... hahhahahha durian crepe konon......sejibik sejiban macam makan durian biji!!!!!




abaikan kualiti gambar yang sangat kureng ni.....pakai blackberi jer....bukan ipong 5, bukan es111.....=P

Monday, November 19, 2012

kasi bersih!!!!






Mai mai mai….. murah murah jer nak jual ni….kihkihkihkih…. lawak antarabangsa jer…..  saja bikin gempak…. Sebenarnya baru cuci kasi kilat semua silver tu…. Semua tu gelang dan rantai tangan…. Pastu lord of the ring 3ketol…. Tinggal tu jer cincin sekarang…. Abis hilang masa pindah rumah tahun 2010 dulu… puas pikir rasanya dah simpan elok dalam kotak…tapi nan hadoooooooooooooooo….. redha jerlah walaupun ralat gak sebab semua cincin yang hilang tu beli masa sekolah menengah lagi…. =(


Semalam mood rajin datang menyerang tu yang terlebih kilat tu…. Dari nak buat satu jer terus buat semua….. tinggal rantai dengan rantai kaki jer tak buat sebab malas nak bukak kat badan… hahhahaa…..


Dedulu beli semua ni murah giler…. ada yang beli dengar harga 10henggit pun ada…. Sekarang nan hadooooooooo mahal nak mampus silver sekarang kan???? So memang tak kan bertambah koleksi tu….pakai jerlah apa yang ada tu….

burger bakar.....=(

dah lama dah orang kecoh pasal burger bakar..... semalam aku baru dapat rasa macam mana.... sedap ke tak.... dan yang tak bestnya.... burger bakar tak best!!!


ramai yang cakap sedap... ke tempat semalam yang tak sedap??? hehehehe.... serius rasanya baik makan burger special biasa jer.....=(


buang duit jer order semalam.... tapi kalau tak order tak tau pulak rasa dia macam mana....selama ni duk anggap sedap jer bila orang post burger bakar ni.... huhhuhuuuuuuuuuu indah khabar dari rupa rupanyerrrrr....


 yang ni ayam...of course aku punya.... tak sedap.... daging ayam rasa macam campur tepung... ke memang macam tu rasa burger bakar ayam??? tambah cheese extra lagi sehenggit.....


 yang ni daging.... rasanya daging lebih sedap dari ayam.... padahal aku tak suka makan daging....=P




Saturday, November 17, 2012

i hate karipap....

hahhahaa....bunyi macam berlagak betul!!!!....


bukan macam tu.... mek kan orang kelantan.... mesti nak kuih muih yang manis manis....haipppp kena kencing manis baru tahu...hehehe.... tak tau kenapa memang tak suka karipap... lagi lagi karipap orang KL buat....kihkihkihkih..... tapi karipap IKEA mek suka.....wakakakkakakkakka.....


tadi masa OTW g opis singgah medan selera bawah nak beli kuih.... yang tinggal kuih karipap jer.... aduyai.... nak tak nak amik jerlah walau dalam hati dah cakap mesti tak sedap ni.....=P


masuk opis terus makan.... memang betul..... rasa memang out sangat.... nak abiskan 1 rasa ya ampunnnnnn.... tak makan karang lapar pulak.... so paksa telan jugak..... lagi seketol.... tapi still ada lagi seketol ni.... helppp sapa nak angkat tangan.....




Friday, November 16, 2012

Assalaimualaikum....

hai korang.... sori bebanyak.....dah lama tak update blog.... mood malas sangat sangat..... memula malas sebab demam.... lepas baik demam laptop pulak rosak.... hardisk ko.... kopak lah nak membayarnya nanti....kat opis malas nak perah otak menulis....huhuhuhu.....memang dasar pemalas memang macam ni....


okayhlah....sempena dengan tahun baru mengikut kalendar Islam ni....harap korang baik baik sajok.... dilimpahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baik dan diberikan ketenangan olehNYA.....aminnnnnnnn









Wednesday, November 7, 2012

teringin roti canai...

penyakit demam... mesti nak mengada ngada sikit....hahhahhaa.... sekarang teringin giler nak makan roti canai.... tapi nak makan yang melayu buat, kat kedai melayu......demand dok????


mana nak cari kedai roti canai melayu kat area damansara ni??? i kat kayu ara.... huhuhu..... mamak berlambak lambak lah.... ada al-safa yang paling dekat.....jalan kaki pun sampai.... tapi tak nak.... nak melayu jugak!!!



sedapkan??? gambar cilok kat Google.... mana nak cari?????

Tuesday, November 6, 2012

demam....=(

cuaca tak menentu sekarang.... memula aku batuk.... pastu adik aku pulak demam, housemate pulak take over.... sekarang aku pulak yang duk berair hidung, mata.... semualah.... or maybe semalam terkena hujan tu yang tertiba ari ni nak demam ni...


apa apapun harap sekejap jelah demamnya..... tak sanggup nak hadapnya sesorang.... huhuhu.... sekarang ni teringin nak makan bubur nasi jer rasanya.... tak mo lah bubur nasi mc D.... nak home made... balik umah karang nak buat.... bestnya kalau ada orang yang tolong buatkan....=(



Saturday, November 3, 2012

Selamat Pengantin Baru....

selamat pengantin baru pada Diana&Farid.... so sweet.... cuma baju 2 2 nya den tak berkenan langsung... huhuhu.... awatlah chek p pakai baju macam tu.... macam tak sesuai jer aku tengok... nak buat kelainan pun janganlah sampai baju tu yang dipilih...


kan shomel kalau si Diana pakai baju kebaya sepasang daripada pakai kebaya pendek dengan kain batik macam tu??? aduyai tak berkenaan weiiii.... dengan tudung yang tak kemas kat leher.... teruk tau.... pakailah biar elok sikit.... tapi dah dia nak macam tu kan??


Farid pun sama.... awat chek??? dah tak ke baju melayu nak pakai??? macam kawin main main pun ya... tapi.... apa ada pada baju kan??? tak pelah lain orang lain pandangan....



sumber: Rotikaya....=)

Friday, November 2, 2012

SKYFALL....=P

hehehehe.....semalam layan James Bond.... Skyfall..... tak pelan langsungpun.... main pergi jer..... nak abiskan masa.... sebab plan A tak menjadi...ahaksssss


pada aku citer ni best.... penah dulu aku tengok JB yang Casino Royale tu..... mak datukkkkkkkk siap tertido tido lagi dalam panggung.... hahhahhaha.... tak tau kenapa James Bond episode tu tak best langsung bagi aku....


starting tengah memang best.... tapi ending dah rasa macam aku tengah tengok citer perang pun ada.... hehehhee.... siap meletup letup rumah lama Bond.... tapi sedihnya ending citer M meninggal.... huhuhu.... sapalah nanti nak ganti watak dia kan.....


dengar dengar citer jugak si Daniel dah tak nak jadi Bond lagi.... betul ker??? kira ni last dia berlakon.... mana tah aku baca ari tu.... apa apa pun sapa yang follow 007 ni.... jangan lupa terjah ya.... rate dari 5 aku bagi 4...okayh apa????


 

Thursday, November 1, 2012

petang dah weiiiiiiiiiii



Salam petang…. Huhuhu….lambat bersiaran hari ni…. makin lama makin teruk…. Harap harap mood nak update entry datang balik…. Sekarang mood g jalan jalan ke laut mana tak…. Selalu lupa nak panggil balik… bila mood dah balik masa tu lah rasa nak update story….wakakakkakaa….


Tadi dapat surat increment dari HQ…. sakit ati jer bila tengok…. Tak bersyukur pulak aku…. Alhamdulillah…. Dari tak de langsung baiklah ada walaupun ciput kan??? Pasal tak puas ati tu tolak tepi lah….=(


Hari ni jugak ari kedua nak balik masak…. Sejak adik aku datang duk sekali lepas raya ari tu…. Dah lama tak pegang senduk…. Hehehhehe….. semua tugas memasak aku transferkan kat dia…. Lagilah dia tu pandai masak dari aku…. Hehehhee…. Sekarang nak dijadikan cerita…. Dia tak sihat…. Dari semalam sms suruh masak…. Ingatkan ari ni dah kebah…. Rupanya sms lagi tak larat nak masak…. Haishhhhhhhh saja nak suruh aku masak ke apa ni???? sabotaj betul.....


 Menu ari ni nak masak daging korban, cendawan kukur dan nak goreng ikan.... ikan tu tuk aku.... sebab aku kurang makan daging...hehhehee....=)



Wednesday, October 31, 2012

November Rain....

huhuhu....giler kentang esok dah masuk bulan November.... cepatnya masa berlalu.... lagi sebulan nak masuk tahun baru pulak....


tak sabar nak tunggu bulan 12 pulak.... hehehhee.... dividen asb selalu bulan 12 kan??? hohoholick.... duit tak nampak lagi tapi dah tahu nak salur duit tu kat mana.... hampagas jer.....


bulan 12 gak nanti ada YES kan??? kopaklah lagi duit.... macamana nak menabung nak membayar PTPTN ni??? untunglah sesapa yang dapat JPA kan??? tak payah bayar.... jimat sakan dah tu.... boleh buat macam macam duit tu... even tak banyak pun boleh spent pada benda lain... ni tengok statement PTPTN.... macam tak bayar langsung.... tak berubah apa walaupun bayar tiap tiap bulan....haishhhhhhhhhhhhhh


eh....apa kena mengena citer nga tajuk????

Thursday, October 25, 2012

Selamat Hari Raya Aidiladha....

salam... selamat tengahari semua.... huhuhu.....lama giler menghilang.... busy busy busy....amik kalau dah taip sampai 3kali perkataan busy tu maknanya yalah aku busy...hahhahahha.....


esok raya kan??? hahahhaha....macam tak percaya esok raya dan aku masih kat opis tengah buat keja lagi.... o nooooooooooooo not me okayh!!!


wat to do.... percaya ke tak percaya....memang aku kat KL lagi ni... tengah bergelumang dengan keja... malam ni baru nak gerak balik.... balik mana??? balik kelate u allllllllll..... harap sampailah sebelum subuh.... tak naklah dengar tasbih raya dalam kereta....


kat rumah tak tau mak masak apa as a juadah... tapi tak per.... raya aji disunatkan makan lepas sembahyang raya kan??? so... kalau sempat boleh lagi masak apa yang patut....auwwwwwwwww



Friday, October 19, 2012

Addicted!!!

Huhuhu…. Sekarang gua addicted lak dengan baju baju keja macam ni…… dah terkumpul beberapa helai dah….. bila nak kuar trend lain ni???? grrrrrrrrrr
Eh… pernah tak korang beli baju sama tapi kaler jer lain lain???? Huhuhu sejarah terkumpul… aku ni banyak kali beli baju sama cuma warna jer lain lain…. Lagi lagi baju tu murah dan berkenan giler tapi kekadang tak berkenan giler pun aku beli….sebabnya??? murah..…. Hahhahhahhaa…. Cer tengok ni….


 
Yang ni beli kat padini…. Yang ni beli kat kitchens….. wakakkakkaka…



Lebih parah lagi baju nga bebudak housemate pun sama…. Hampagas…. Setiap kali nak kuar mesti kuar dialog “kak za jangan pakai baju pink…. Quya jangan pakai baju pink….” Asparagus betul….





Wednesday, October 17, 2012

apa kes???

Kita ni merata rata boleh pergi kalau kita nak… memanglah kena sediakan duit… sebab tu perancangan itu penting….. rancang jer mesti automatic kita pun mula menabung…. Bila dah cukup duit hujung dunia pun boleh pegi….
Tapi sampai bila nak enjoy??? Sampai bila nak terkinja kinja amik gambar bagitahu kat semua orang dah sampai sana sini…


Mana tangungjawab kita??? Pikir pikirkanlah…..=( masa sihat tubuh badan boleh bekerja guna tulang 4 kerat okayhlah… tapi esok esok macam mana??? Padahal contoh kat depan mata….

Tuesday, October 16, 2012

happy bestday miss yap... u siap ya miss yap!!!

Happy bufday to you…. Happy bufday to you ….Happy bufday to youuuuuuuuuuuuuuuu

Allah selamatkan kamu…. Allah selamatkan kamu…. Allah selamatkan kamu….

Huhuhuhu….. happy bufday to my housemate…. baru masuk 22tahun…. Huhuhu….dah bertahun tahun aku tinggal umur tu =P…. Masa tu tengah diulit buku buku kat USM…. Huhuhu…syahdunya kalau diingat ingat balik…. Tapi budak ni…. dah pegang duit berkepuk kepuk tau…. Dah pakai zara, dah pakai doreti perkin, dah pakai forever 21, dah pakai aldo…. Hahhaha…. Aku masa umur tu… reti pakai spendo  jer.…. Hahhahaha…. Kat Penang apa yang ada masa tu… Bukit Jambul dengan Prangin Mall jer… plus Komtar sekali lah….hehehehe….


Ni saja suka suki celebrate bufday dia… kebetulan ada opismate ni…. wife dia jual kek… macam macam jenis kek jugak ada…. Mention jer nak kek apa semua boleh… tapi tuk kali ni beli kek caramel sebab budak ni asyik duk cakap nak makan kek caramel tapi aku jer booo layan…. Sebab ingat nak beli masa bufday dia… kira ni lah masanya….


Plannya nak surpriseskan dia….. tapi ari ni dia mungkin dah full sebab sepupu dia pun celebrate bufday… tapi sebab dah plan lama aku on jugaklah….. nanti yang lain lain boleh tumpang semangkuk….hehehehe….. so menu for all today…. Kek caramel, bihun goreng dan fun fries…. Tu sajorkkkk




sempoi jer gambar....ahakssssssss