Thursday, December 20, 2012

nasi lemak...

sebut pasal nasi lemak.... mana mana tempat pun ada jual nasi lemak kan.... tak susah nak cari... yang susahnya nak cari mana tempat yang sedap jer... hehehhee....


kat area KL-Selangor ni... nasi lemak yang paling sedap bagi aku ada 3 tempat jer.... satu nasi lemak kat gerai bodoh kat subang perdana... dekat dengan umah lama aku.... sambalnya memang marbelessssss....


tempat kedua sedap.... nasi lemak antarabangsa.... tapi.... yang dekat kg baru jer..... yang dekat KD tu.... ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnn..... rasanya lain sangat.... ke memang tekak aku yang buat hal masa tu????


my partner cukup berbulu kalau aku ajak p kg baru.... sebab tekak dia cakap nasi lemak antarabnagsa tu tak sedap... hehehhee.... lain orang lain pandangan kan???


tempat ketiga bagi aku yang paling sedap dekat TTDI.... kat SANTAI.... belah belah belakang... kedai sikit punya tersorot.... tapi kalau sedap orang cari orang pergi jugak...  tak gitu??? hehehehe.... sini pun sambalnya marbeles.... setiap kali aku pergi mesti kena beratur panjang... lagi satu kat sini kena cakap kalau nak sambal lebih sebab punyalah kedekut... huhuhuhu.... aku pulak jenis tak reti makan nasi lemak sambal sikit.... suka banjir baru rasa heavennnnnn.....


nampak sempoi jer kan??? ni nasi lemak SANTAI...  dapat telur mata jer.... ayam goreng dah abis sebab masa ni dah nak pukul 11.00 pagi.... hehehehe...

kuih bakar ni okayhlah... so so jer....

8 comments:

Falsya said...

aargghh!!..tetibe teringat nasi lemak tim ediah nikah..adehh

yan's cottage said...

sedapnya...nasi lemak...mintak sebungkus boleh...

Myra Jay said...

Nasi lemak memang sedap dimakan.. tp memikirkan kena mula Diet, huhuuu sedih :D

ieda said...

nasi lemak antarabangsa tuu akak pernah makan masa study di KL dulu .. skrg dah x merasa dahh
sama kann rasa dia
x berubah kan ! ;)

intanfirdaus247 said...

nasi lemak paling sedap kalau beli nasi lemak dekat kg selayang lama..makcik tu juai depan umah je..memang sedap..nasi lemak antrabangsa akak dah makan..pandangan kak intan la kan, jngn marah tau, x sedap yg antarabangsa tu..tatau nape tekak ni kata x sedap..huhuhu

intanfirdaus247 said...

Heheh..kak intan x marah…bukan jadi hari ini..lama dah..pastu tetiba hari ini teringat lak..tu yg wat entry ni..hew hew..

merpatisejoli45 said...

mak aih, ble scroll bwh nampak tittle nasi lemak..bikin lapa la..huhu..

done folow blog awk.
mai la blog sy,
klu nk folow jgn malu2 folow ye. ^_^
http://merpatisejoli45.blogspot.com/

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

nasi lemak sedapnyer...udah la bfast lg nih hikss