Friday, October 17, 2014

Sembang Jumaat...



Salam Jumaat…eh dah tengahari ya… okayh meh sambung sembang Jumaat… baru lepas baca one blog tu… citer pengalaman dia pregnant n bersalin… yang paling sedih baby tu meninggal… uwaaaaaaaaaaa sedih kot… tapi sempoi betul dia citer… apa apa pun me ucapkan selamat berpantang ya… u know who u are… =)


Hari hari Jumaat ni mehlah kita sedekahkan Al-fatihah pada yang telah pergi… semoga mereka ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman… I is sedih bila citer pasal hilang hilang ni… tapi mati itu pasti!!!


Anyway… korang sihat hari ni??? Kat opis ni tengah tunggu our new CEO… oh lupa nak bagitahu… company ni dah kena jual so kami sekarang ada CEO baru… mat saleh okayh… huhuhu…. Janjinya nak datang pukul 10… sampai sekarang pun tak de nampak bayang pun lagi… kalau tak datang terus pun okayh… I is suka…wakakaka…


Bila dah tukar pengurusan ni… beban kerja pun dah bertukar… dah bertambah tambah banyakkkkkkkkk… tapi gaji tak naik pun… sakit ati tak??? Ada ke owner lama tu nak tunggu 3 bulan jugak… vodohhhh kan???


Me lapar sebenarnya ni… tak sabar nak tunggu lunch… hari ni Jumaat lunch panjanggggggggg sikit daripada biasa… best part… kat depan opis ni ada nak buka mall baru… bertambah tambahlah bestnya nanti… kihkihkih…



Thursday, October 16, 2014

Melayu sangat dah ni....

Assalamualaikum.... sangat sangat lama menyepi... macam tak de apa yang nak di kongsi... balik balik citer sama jer kalau nak share pun... okayh meh salahkan citer yang sama tu.... =P


korang layan TV tak sekarang??? Me tengah layan citer melayu sekarang... sadis tauuuuuuu... lama sangat tak tengok tv... waktu siaran pun dah bertukar... dulu sebelum pindah Damansara... waktu muda muda belia.... me suka layan 8tv... macam macam citer best dulu... lepas pindah sini 8tv tak clear pulak siarannya... so memang kurenggggg lah tengok TV... sehinggalah sekarang dah tukar TV lain... baru dapat... suka suka.... tapi semua citer dah tak best!!!


So... terjebaklah tengok citer melayu... korang layan tak??? kat TV9 sekarang abang Jebat tengah berlakon... mak aihhhhhhh dah fefeling layan BKATC rasanya... dah lah berlakon dengan si Nelly tu... saja tau Ziela Jalili ni!!!


Macam pelik macam mana me boleh tahu kan??? hahahaa... me kan follow si Sharnaaz kat IG... so kat situ tengok dia promote... apa lagi... wasap member bagitahu... kita orang dah berjemaah depan TV dah sekarang... walaupun sorang kat Klate, sorang Kedah, sorang Tggau n sorang lagi Pahang.... tapi macam duk tengok satu rumah lah pulak... wasap sepanjang citer duk memekak.... hahhahhaa....bestnya citer ni... dulu dalam BKATC si Mas kan terhegeh hegeh giler dengan Jebat... sekarang amik ko.... kita tengok Mas pulak yang jual mahal...rasakan Jebat... tapi sakit hati bila laki guna kuasa veto suami kan.... uwaaaaaaaaa


okayh... bukan citer Setitis Kasih Darmia jer... me layan jugak abang Remy kat TV3... huhuhu...Kasih Berbisik.... hahahhaa ko dah kenapa ni??? melayu sangat dah ni... pang sedas nak???


Macam best jer masa tengok 1st episode tu... semalam dah episode 3 kan??? Dah kawin 2 dah abg Remy... hampehkan.... tak pelah layan jer.... eh malam ni Selamat Pengantin Madu pulak.... huwaaaaaaaaaaaaaaaa aku dah kenapa ni????




Friday, August 22, 2014

#MH17

Last entry #MH17... sekarang bersambung lagi... Ya Allah.... besarnya dugaan ini untuk keluarga keluarga mangsa #MH17... Kau tempatkanlah mereka di kalangan orang orang yang beriman... amin amin amin ya rabalalaminnnnnnn....


Syukur kehadrat Allah SWT... walaupun 36hari sudah berlalu... tetap jugak mereka mereka tu semua balik... walaupun permergian mereka tidak diendahkan oleh sesiapa pun... tapi kepulangan mereka ditunggu oleh semua pihak.... maha suci mu Ya Allah...




Friday, July 18, 2014

Mengenang #MH17

Allahuakhbar.... Malaysia ditimpa musibah lagi... dulu dengan kehilangan #MH370 yang sampai sekarang pun belum jumpa jumpa lagi... sekarang dengan kisah #MH17 pulak.... sebak sangat bila dapat tahu semalam... kali ni bukan hilang lagi... tapi ditembak... Subahanallah....


Sedih sangat sangat... sebab kali ni kita dapat tengok dengan mata kepala sendiri kapal terbang tu berkecai terbakar... mayat mayat bergelimpangan... sumpah tak sanggup nak tengok... terus aku skip jer bila nampak gambar gambar mayat tu... macam mana lah mereka kat dalam kapal terbang tu masa kena tembak tu... Subahanallah... tak mampu nak bayangkan...


Kisah kapal terbang ni... memang terkesan sangat... actually... baru bulan lepas naik AA balik kampung... first time okayh... memang cuak giler... berlagak jer leks leks tu... dalam hati Allah SWT sahaja yang tahu... dup dap... sampai rasa tak boleh nak bernafas dengan betul... dengan kisah #MH370 tu lagilah takut rasa... tapi alhamdulillah.... sampai jugak kat bumi Kelantan dengan selamat walaupunnnnnnnnn kapten tu mendarat buat I terkejut beruk okayh... no smooth landinggggggg... so scary okayh tuk first timer macam I .... Tapi masa otw balik KL... alhamdulillah masa landing tu smooth jer.... tapi masa balik tu teruk pulak terlanggar awan... siap gegar gegar lagi... oh I is takut....


Tengok gambar kapal terbang tu terbakar sedih giler.... nangis okayh... macam mana keadaan mereka kat dalam... bertarung untuk selamatkan diri tapi tak dapat.... sedih sangat... tapi itu sudah tersurat.... sudah tertulis di Luth Mahfuz pengakhirannya begitu.... #alfatihah....



Monday, July 14, 2014

Nasi Lemak In The Making…



Hoyyehhhhhhhhh…. Akhirnya… dapat jugak buat nasi lemak… walaupun tak cukup bahan bahannya… tak pe… dah puashati dah rasa… tapi sadisnya nasi lemak syok sendiri… aku yang masak aku yang makan… apa apalah labu… I okayh jerrrrr


Lepas ni nak buat nasi kerabu pulak… 2 kali beli tak menepati selera okayh… tawar nga kering…. Yang first beli tu tawar… lepas tu masa beli tu tumis untuk nasi kerabu… tu dah abis… boleh makcik gerai tu buh kuah gulai nasi dagang…. Bengang jer I… kalau dah abis tak yah lah letak gulai tu… lagipun I memang tak makan tumis… jarang sangat makan… kalau ada makan kalau tak de pun tak pe… selalu kalau buat sendiri memang tak kuasa nak masak tumis tu… makcik tu pun tak agak agak terus jer ceduk… I nak larang pun tak sempat… merasalah buka puasa tu makan nasi kerabu kuah gulai ikan tongkol….


Okayhlah… I selalu buat nasi lemak… masa tumis sambal tu… I letak sekali ikan bilis tumbuk dalam sambal tu… baru lah rasa marveles sangat… tapi semalam tak marveles sangat sebab tak pedas sangat… lupa nak beli cili padi…. Guna mana yang ada jer…. Sekali tak pedas okayh… okayhlah dari tercirit kea pa hari ni… so perut okayh jer lepas makan nasi lemak tu…ohhhh tang nasi pulak I cuma letak bawang merah, halia, santan nga garam… tu jer… eh ketuk serai sebatang… then terus masak… tak tau pulak korang punya cara macam mana… tapi yang iklan cukup rasa buat nasi lemak letak cukup rasa dalam nasi… sumpah I cannot brain… sedap ke??? Kalau letak cukup rasa dalam sambal okayh lagi… tapi kalau letak cukup rasa dalam nasi ayam memang sedap… tapi dalam nasi lemak I memang tak boleh…hehehe…


Tapi tang sambal… I suka sambal manis… hahhaa… korang mesti tak kan??? Siap kembang kembang tekak lagi bila sambal manis… tapi I suka… maybe tekak Kelantan memang cam tu kot… wakakakkaa…. Pedas tapi manis… kihkihkih… buat sambal memang wajib letak gula… sebab tu I suka nasi lemak antarabangsa tu… sambal dia manis kan??? Tapi dah lama tak g sana makan… tak tau sambal tu manis lagi ke idok….


ni nasi lemak kat buffet steamboat...lupa dah nama kedai...ampunnnn


Eh eh…sesuai ke tajuk dengan ceriter???


Yang buntu,
-Pinky-

Saturday, July 12, 2014

Hari Sabtu....



Hari sabtu yang buhsannnnnnnn sebab kena keja… sangat tak best okayh…. Satu… boleh dikatakan tak de sangat keja untuk dibuat hari ni… kekadang I delay kan keja hari Jumaat semata mata nak buat hari Sabtu supaya mata tak mengantuk…. Haiplahhhhh


Dua… cepat sangat mengantuk… nak bangun pagi pun rasa liat sangat sebab tak perlu nak berebut dengan sesapa pun bilik air… tapi ada jugak berebut… hehehe… tapi pagi tadi I bangun sahur terus tak tidur… sebab semalam rendam baju sebaldi besar okayh… ingat nak basuh balik kerja lepas tolong sikit sikit kat dapur… tak sempat okayh sebab I kena masak… teringin sangat nasi lemak… hoiiii mulut dah taste bandar sangat sekarang ni… hehehe… orang Kelantan tak kan sekali kali berbuka dengan nasi lemak okayh… bagi derang nasi lemak hanya layak tuk makan pagi… sebab nasi lemak tak kenyang bagi derang…. Tapi I okayh jerrrr….


Okayh sambung… so masuk azan subuh tu terus basuh baju sebaldi penuh tu… huhuhu… tak tahu nak cakap macam mana… I punya perasaankan kalau lepas melaundry ni mesti rasa lega sangat sangat… rasa macam terlepas bebanan yang maha berat… hahhaa saiko kan??? Tapi memang itu yang I rasa okayh… sebab bab bab basuh baju memang pemalas dari azali lagi… kihkihkih… tapi bab bab melipat ni… hoiiiiiii suka sangat….hehehe…


Tiga… rasa cam buang masa sangat… buang minyak keta… kihkihkih…. Datang opis tapi tak de buat keja sangat pun… pukul 1 tengahari dah boleh balik…. Hoi penat hoi…. Kalau datang boleh santai santai okayh lah jugak… ni masing masing buat rajin… sakit ati pulak tengok… lagilah bulan bulan puasa ni…. Sangap okayhhhhh…


Empat… tak de orang okayhh… I mean opis lain semua cuti… berapa kerat jer opis yang buka.. tu pun sebab ada kilang kecik yang supply ubat ubatan ni…. Nasiblah depan pun kerja hari Sabtu… kalau tak rasanya kami jer yang buka opis hari Sabtu….sob sob… sebab kilang tu on lah gerai makan tu pun berniaga jugak hari Sabtu… kalau tak… memang tak de reason derang nak buka gerai hari Sabtu…


Lima… dulu kan masa bebaru start keja… kat depan opis ada satu mall… walaupun kecik dan tak semenggah at least boleh jugak masuk cuti cuti mata… then sekali sekala ada warehouse sale tau… best giler rasa… tapi sekarang yilekssssssssssssss


Enam… tak de dah kot… hehehe….


-Pinky-

Friday, July 11, 2014

Nasi Kukus Damansara Jaya



As salamm…. Ramadhan ke13 sudah… tapi ke11 tuk me…. Nanti pengakhirannya cuti lagi…. Oh bertuah ke idok jadi pompuan ni???


Masuk petang jer pening nak makan apa…. Actually I nak nasi lemak dah lama… tapi tak dapat dapat lagi… nyesal tak makan nasi lemak sebelum puasa hari tu…. kalau tak, takdelah kempunan macam sekarang…. Sama gak masa last day sebelum nak menjelang puasa… gigih I pergi Subang Perdana nak makan nasi kukus…. Tapi yileksssssss…. Nak marah pun tak boleh sebab dah sampai pun kat kedai memang tutup okayh… van buruk jer ada… tu lah berbulan bulan nak makan tak de sapa nak tolong belikan….


Tapi nasi kukus kat opis I pun sedap jugak… tapi tu lah… bulan puasa ni tak tahu pulak derang meniaga kat mana… oh ya… dedulu derang datang masak jer kat sini… then bawak pergi meniaga kat somewhere I tak tahu lah… tapi nak dijadikan cerita… gerai sebelah derang tu pergi umrah… so mencacai kami nak makan susah… ada gerai nasi campur pun I tak berapa nak berkenan… ada gerai pakcik tu kureeeeeeng jugak sebab nasi goreng ikan masin dia warna cam letak kicap… I memang tak boleh terima nasi goreng letak kicap… rasa cannot go sangat… lagipun hellooooooooooo nasi goreng ikan masin warna putih okayh!!!


Eh melalut… nak citer pasal nasi kukuskan??? Okayh sambung…. So… brader yang jual nasi kukus tu pun try try jual kat gerai dia tu… amik koooooooooooo beratur okayhhh… memang sedap… kalah yang kat Subang Perdana tu…. sedap bak hang… ayam dia punya perapan memang terasa… petang petang kalau sendawa still rasa…hoi buruk perangai okayhh…kihkihkihkih….


I terjebak beli pun sebab opismate ym bagitahu nasi kukus tu sedap… so lets try… sedap okayhh… kalau korang kat area Damansara Jaya… try lah… memang confirm sedap… gerai kat sebelah gerai air okayh… 





see patutnya gambar bawah tu atas... hehehhe...lantak....


ehhhhhhhhh.... korang buka puasa dengan apa hari ni????


-Pinky-

Friday, June 27, 2014

Puasa 2014

assalamualaikummmmmmmmmmm.... subahanallah dah nak puasa kan??? cepatnya masa berlalu... rasa macam baru semalam cakap puasa ada 3 bulan lagi... tup tup hari ni puasa lagi 2hari lagi... huhuhuhu....


puasa tahun ni lain sikit... tak macam dulu dulu... kat umah dah tak de orang... tahun depan lagi sedihhhhh tinggal aku jer sesorang... huhuhu.... tak pe... esok mati masuk kubur pun sesorang....


persediaan nak sambut Ramadan... Alhamdulillah dah beli sikit sikit lauk pauknya... ingat nak membeli belah barang dapur hari Sabtu... tapi bila kenangkan hari Sabtu tu mesti ramai giler orang kat tesco dan parking pun selalunya bukan main susah... lupakan saja... mohlah kita pergi awal awal.... senang... lagipun Sabtu kan i kerja... so tak delah rushing sangat nanti....hehehe....


tapi macam lamanya tak menyopingggggggg.... bulan ni memang tak beli apa pun... ada jugak keluar pergi cari handbag....hahhaa handbag jer keja aku...  tapi yilekkkkkkk... nak cari sling bag Mango... tak colour yang nak... tinggal colour putih jer.... memang tak akan mungkin kubeli colour tuuuuu... co cecaryyyyyyy nanti budu lah handbag tu... hahahhaha jangan cari nahassssss


sooooooooo kisahnyaaaaaaa i hutang handbag lahhhhhhh....kihkihkihkih.... akan kulangsaikan nanti hutang tuuuuuuu.....=PPPPPPPPP


nak citer pasal puasa melencung sampai ke handbag huhuhu... tapi kan... rasanya tahun ni kalau masakpun tak de semeriah tahun tahun lepas sebab makannya pun berdua... senang masak tak yah nak meriah meriah... satu @ 2 lauk dah cukup... oh lupa nak bagitahu... pakcik pasar malam ada meniaga kat pasar ramadan kat flat tu... jawabnya akan selalu diziarahi lah.... lagi lagi lah pakcik ni jual lauk murah nak mampp... dan my adik penggila paruuuuuu... so tahun ni paru maybe setiap hari jadi juadah berbuka or sahur... ohhhhh i cannot blank okayh paruuuuu... tak sukaaaaaaaaaaaaaa


tahun ni jugak tak boleh nak skip skip sahur lagi... kalau dulu boleh dikatakan tak pernah sahur... if bangun pun untuk minum air jer... tapi starting this year... wajib bangun... ohhhh thanks for my gastrik... kumpul pahala okayh... besarnya amalan sahur ni... kenapa baru sekarang nak sedar???


soooo.... selamat berpuasa semua...


love,
Pinky...

Saturday, June 14, 2014

Aku dan media social….



Macam haram jer tajuk… okayhlahhhhhhh…. Memang sekarang dunia it kan… celik mata mesti cek fb instagram twitter blog… apa saja lahhhh…. Itu memang kiter… dah jadi routine ya….tapi yang bestnya bila tengah online cam tu mata tetiba layu… wahhhhhhh syok oiiiiii terus tidoooooo…. Tak de lah terkebil kebil sangap macam dulu….


tapi this is not good okayh…. Dalam baik ada buruknya…. Sekarang kalau keluar… aku perhati… sembang kejap lepas tu hadap hp… ohhhhhh teruk sangat sekarang… baik tak yah keluar kalau camtu… duk jer umah ngadaplah hp tu sampai bateri kong!!! Pantang betul rasa… kekadang kalau keluar dapat memember yang jenis macam tu ku maki jerrrrrrrrr….


Macam hari tu… keluar pergi makan kat Hayaki… mementanglah wifi free cam jakun jer semua duk mengadap hp kan… aku bukannya anti social… tapi agak agaklah… dah jumpa sembanglah… kalau setakat nak ngadap hp baik kita balik jer….then wasap kat rumah sesamaaaaaaa…


Aku ni bab jakun boleh tahan jugak… install twitter dekat 2tahun baru tahu nak guna… instagram pun ada… followersssssss memang sadissss… tapi tetap ada semua tu… guna bila perlu jer… sebab bagi aku… bila marahhhhhhhhhhh mintak tolonglah jangan hadap benda benda camni…. Orang tak pikir ko hebat sebab mencarut bagai duk memcadburykan orang… orang tak pandang semua tu… yang orang nampak loserrrrrrrrrr nya koooooooooooooo…


Tu tak pe tapi kalau orang yang berkali kali duk letak status kat fb dengan mengaibkan laki sendiri… ahhhhhhhhhhh tu super duper annoying okayh!!! Tak paham betul aku… laki ko tu… orang yang ko duk peluk siang malam… if peluklah… kot memang tak peluk memang patutlah ko duk mengutuk macam tu…orang ni macam macamkan… if lah korang nak cakap tak kena batang hidung sendiri bolehlah mengata macam macam tapi bila dah kena tahulah langit tu tinggi ke rendah… okayhhhhhhhh…. Langit memang dah tinggi aku harap nanti aku bukan dalam golongan tu… aku harap nanti tahap kesabaran aku tinggi… kalau nak post jugak status aku tak akan mention directly kat sapa sapa yang aku tengah hot tu… mungkin sipi sipi…


Apa apalah…. Tapi percayalah fb twitter ig ni semua bukan tempat nak meluahkan isi hati… setakat nak dapatkan hiburan bolehlah… kalau nak post benda benda camtu aku prefer korang carilah orang yang boleh dipercayai mengadu… tu pun lepas ko ngadu yang Maha Pencipta lah…


Okayhlahhh… nak sambung games… emojiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….




Tuesday, June 3, 2014

alhamdulillah getting better....

mood tah kemana mana dah...musim cuti sekolah mesti bagi effect kat opis ni... lepas satu satu cuti... mmmm tinggal yang tak de anak jer tak cuti....sob sob sobbbbbb


tak kira nak cuti jugak.... minggu depan kita start cuti... nak balik kampung... buat pertama kalinya nak balik kampung dengan flight.... heeeeeee atutttttt... janganlah jadi apa apa nanti... karang kalau ada yang sabotag janganlah ngaibkan macam #MH370 tu ya... itewwwwwwwww atuttttttttttt


pasal rumah dah setel sebenarnya.... kami dah move on... walaupun terasa sangat kehilangan... tapi apa nak buat hidup mesti diteruskan... masing masing ada salah masing masing... 30% salah aku 70% salah dia... huhuhuuuuuuu tak nak amik salah orang banyak banyak... cukuplah 30% hikhikhik... at least aku ngaku jugak salah... semoga ko terus berubah dik... sayang sangat kalau biarkan diri tu terus hanyut macam tu... cinta yang hakiki tu cinta pada Allah... cinta pada manusia satu masa nanti... kita yang akan kecewa.... ingat tu... peringatan untuk diri sendiri jugak...


dahlah tak nak citer lagi pasal hal hal tu... citer pasal lainlah... banyak lagi nak citer tapi macam biasa tahap pemalas adalah tahap dewa so kita letgo satu satu okayhhhh.... malam ni nak antar adik balik kampung... harap semuanya dipermudahkan.... rasa sedih pun ada... nanti kat umah tu tinggal kami berempatlah... lepas tu lepas satu satu akan pergi... hoi sedih hoiiiiii.... tak mau lah citer lagi.... biar berlaku dengan sendiri....


okayhlahhhhh... see u next entry...


yang bercelaru laru...
Pinky....

Monday, May 26, 2014

Astaqfirullah......



Allahuakhbar…. Kantoi akhirnya….. tak tau nak mula ayat macam mana… yang pastinya kantoi!!! Semoga tidak berulang lagi…. Semoga menjadi pengajaran terbesar sepanjang hidup…


Puas aku bersangka baik… tak pernah sekali pun aku luahkan pada sesiapa…. Tapi ini yang tersurat…Allahuakhbar… semoga ada jalan untuk kembali… cakap lebih lebih pun tak guna… Cuma yang ralatnya…. Bukan kali pertama…. Berkali kali…. Dan semalam sudah tersurat begitu….


Aku rasa marah, sedih kecewa sangat sangat…. aku sedih sebab pengakhirannya macam ni… walaupun aku patut happy akhirnya apa yang aku rasa selama ni berbaloi… tapi jauh kat hati kecil aku… aku sedih sangat sangat…. puas aku bersangka baik… tapi sapa aku untuk menidakkan plan Allah??? Subahanallah…..


Kenapa jalan ni yang ko pilih??? Banyak lagi cara yang boleh buktikan rasa cinta yang menggunung tu??? tapi kenapa??? Adakah bertanya kenapa begini seolah olah aku bertanya pada Allah??? Ya Allah… buntunya…. Walaupun dah depan mata kenapa aku masih mengharapkan keajaiban??? Kenapa aku yang merasa sakitnya??? Kenapa aku yang rasa semua tu???


Aku sepatutnya membimbing bukan menghukum macam ni…kenapa teruk sangat aku… banyak kali aku cakap dengan adik aku…. Tapi akhirnya kami mengalah… mungkin ini yang terbaik… kami cuma mampu berdoa….

Friday, May 23, 2014

Segi VS Pasar Malam...



Semalam topup barang dapur… selalu kalau nak topup barang dapur mesti berdesupppppp g tesco… tapi semalam saja pergi Segi… semalam Damansara hujan… so mohlah ke segi sajokkkkkkkk….


Lepas siap beli belah… lupa nak citer lama sangat tak ke segi…. Member card segi pun dah expired… mmmmmmm tak pelah lagipun bukan selalu pegi segi pun sekarang…


Semalam kan hujan… jam pun dah lewat sangat… kebetulan semalam pun ada pasar malam…. So mohlah ke pasar malam kiter… tak kuasa dah nak masak… beli bungkus ajer… boleh terus makan jer nanti…


Plannya nak beli nasi campur Pakcik pasar malam tu… sadisnya masa kami sampai tu pakcik tu baru nak setup kedai… aduyai… terpaksalah tunggu… sambil tunggu sambil lah duk tengok sayur ikan semua… sayur memang dah niat nak beli kat pasar malam.. tapi ikan ayam semua dah beli kat segi… dah rasa harga kat segi murah bak hang… tapi sekali kat pasar malam lagi murah…nyesal sangat rasa… ikan merah beli kat segi 7.99 sekilo… kat pasar malam 3 pinggan 10henggit…. Sob sob sob… terus keluar air mata dalam hujan tu… sadisssssssssss…. Selalu ikan kat pasar malam mahal… or maybe semalam hujan derang jual murah murah… tak pe lah tak de rezeki nak buat macam mana… maybe next time….

Thursday, May 22, 2014

update!!!



My God…. Apa punya pemalaskan…. Rasa macam bebanlah pulak blog kiter sekarang ni… rasa bersalah sebab pemalas sangat nak update…. Okayh mari salahkan handphone… dulu senang bangat nak transfer gambar sekarang sejak pakai Samsung… tak tau kenapa tak boleh nak transfer gambar… if nak transfer gambar kenalah Bluetooth dulu ke BB baru boleh transfer ke pc…. Dah install dropbox… tapi still tak tahu guna jugak… gituuuuu masalah i…



Okayhlah…. Jom merapu… nak puasa nak raya balik dah kan…. So…. Nak buat ucapan sikit…. Puasa dah ganti ke belum??? Hehehehe…. Tema baju raya dah decide ke belum??? Raya tahun ni kat umah ada kenduri my adik… so baju raya nanti akan dipakai sekali lagi time kenduri… wakakakkaa…. Tak kuasa nak beli lain… banyak benda lagi nak spent…. So tahun ni dengan bangganya nak cakap kiter tempah kat tailor baju kurung tuk raya tu…. tapi tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii…. Still nak kena beli baju ready made jugak…. Hehehe… mesti sebab nanti boleh pakai masa kenduri belah lelaki… =P


So… baju semua dah setel…. Kasut, handbag semua jugak…. Rasa macam dah complete semua cuma tunggu nak beli baju ready made jer…lepas tu concrete dengan benda lain… benda lain tu apa??? Ntahlah… sekarang macam tak tau apa lagi benda lain kalau dah ada nanti kiter sembang kencang lagi ya….


Kiter cek draft tadi… citer puasa dan raya tahun lepas pun ada lagi tak publish… buruk perangaikan??? Takpelah biarlah terperam macam tu… tak kuasa dah nak publish… tu semua sebab tak de gambar… mari salahkan handphone lagi….


Yang bermasalah….
Pinky….

Friday, May 16, 2014

kasut baru.....

Salam jumaat semua.... huhuhu.... nak citer pasal kasut baru... kasut cantekkkkkkkkk.... tapi bila pakai rasa macam kita yang kena bawak kasut ni... bukan kasut yang bawak kita....



uwaaaaaaaaaaaaaaaa sakit kaki....

Wednesday, May 7, 2014

bebel sikit....

lamanya tak jenguk sini... tak busy pun... cuma kesihatan tak mengizinkan lately ni... badan memang tak best jer rasa... semalam gigil sampai berdoa doa cepat sampai rumah... tak naklah jadi apa apa kat jalan raya... sebab masa tu tengah drive...


hari ni bangun pagi badan rasa sihat sikit compare dengan semalam.... semoga kesihatan terus baik baik jer sampai bila bila... aminnnnnn.... doakan kita ya...tq


mehlah membebel sini bila dah sihat sikit ni.... tapi nak bebel pasal apa??? oh lupa 2hari lepas kan hujan lebat sangat area damansara ni.... kita stuck kat opis dalam setengah jam lebih... takut nak balik sebab kilat sambung menyambung, petir lagi.... takut... tunggu semua reda baru balik... otw balik wasap adik tanya dah balik ke belum... kalau belum boleh kita singgah amik jap...


sampai sampai rumah buka pintu... tengok air bertakung kat ruang tamu.... rasa nak nangis tengok.... speechless... dahlah kami berdua yang sampai rumah dulu... sah sahlah kena setelkan air tu... sedihhhhh... masuk bilik tengok katil.... separuh dah basah.... sedih sangat... dahlah cadar baru jer tukar.... apa punya malanglah nasib.... tapi tak pelah... syukur sangat hujan asyik turun jer lately ni... alhamdulillah... walaupun rumah kita tak kena catu air... sekurang kurangnya air kat kawasan tadahan makin meningkat.... so sekarang pun Syabas dah stopkan catuan air kan??? so rumah yang pernah kena catuan air dah boleh senyum lega kan??? hoiiiiiiiii jangan buat main... api tak de rasanya ok lagi daripada air tak de... apa benda pun tak boleh buat kalau air tak de... nak membuang memang masalah besarlahhhhhhhhhh....


okayhlah.... ni kita belanja gambar katil kita.... basah.... lencun okayhhhhhhh... nasib baik kipas banyak membantu... kalau tak memang tido kat lantai jerlah malam tu....opppppppppp sory gambar dah delete....hehehhe....

Thursday, April 24, 2014

Rindu zaman study…



Adik adik yang tengah lalui zaman study… enjoylah abis abisan… nanti percayalah korang akan rindu nak mampusss nanti dengan zaman study ni… tak percaya??? Meh sini tanya ahkak ni….rindu wesssssssss…. Rindu sangat sangat… bila adik duk wasap wasap gambar lepas presentation dia…. waaaaaaaaaaaaa rindu giler rasa… walaupun masa presentation tu sejuk kaki tangan jangan cakaplah… kesian sangat….tapi bila tanya sekarang nak ke tak laluinya lagi… tak pikir panjang hoi…. Memang aku jawab nak!


gambar pinjam google...

Enjoyed lah korang… jangan nak pikir nak cepat abis jer… sebab zaman belajarlah kita nak berexperimen dengan macam macam… yang tak boleh pun jadi boleh… contoh nak  goreng berita macam ahkak buat dulu pun bolehhhhhhh sebab surat khabar yang kami buat tuk kampus jerrrrrrrr…. Hehehhee… tapi bila start dunia kerja jangan nak memandai goreng kalau tak de fakta…okayh???


Tengah menaip ni lapar lah pulak… dan dan teringat tempe goreng kat tempat belajar dulu… me start makan tempe masa belajar kat USM dulu… masa kat Kelantan… tempe pun tak kenal… sumpah!!! Masa tu tempe pun tak de kat kelantan… sadissssss… sekarang berlambak lambak lah kan… kata Malaysia ni masyarakat majmuk… haruslah ada… tapi kat Kelantan tak semua tempat jual… kat Tesco mungkin ada… tapi kat pasar kat rumah tu… mungkin tak de lagi… sedihhhhhhhh… tempe kat café Harapan thorbaekkkkk okayh… ada tempe kacang tanah goreng nga ikan bilis… rasanya pedas pedas manis gitu… time tu amik satu senduk penuh pun baru berapa sen… sekarang janganlah berani berani nak amik cam tu lagi… mahunya dah rate 1.50… =p


Rasanya kalau dapat lagi pergi Penang… nak makan semua makanan yang ada nanti… harap harap makcik café tu ada lagi… pakcik jual nasi tomato kat café aman rasanya dah tak de…alfatihah…






Friday, April 18, 2014

sembang jer dan pinjam gambar...



Ni pun citer lama… citer masa CNY gak… CNY tu kiter balik kampung… huhuhu… ada yang tanya ke??? Fedulikkkk…. Balik kampung macam macam benda dapat makan… nikmat sangat… huhuhu…..


Sesampai jer rumah terus hadap gulai kuning ketam… heaven oiiiiiii…. Dahlah ramai yang tak makan ketam kat umah tu… so… apa lagi yang lebih nikmat daripada makan ketam sorang sorang????


Hahhhhhhhhhhhh….. korang kenal tak ni apa???? Hahahhaa… my favorite ni… ubi keeling orang kelate panggil… orang kedah panggil ubi kemili tak silap… bak hang… sedap giler okayh… aku boleh hadap benda ni sorang sorang…. Rebus letak garam jer sikit… perghhhhhh rasanya lemak lemak macam tu… sedap lagi dari ubi kayu cicah sambal or kelapa tau….


Lepas tu dapat makan pulut nga kelapa… kami panggil pulut pagi… pulut tu buat bentuk bulat lepas tu disalut dengan kelapa… kelapa muda okayh… campur garam sikit bagi rasa lemak lemak masin… ohhhh pulut tu gaul dengan gula melaka ya… bagi warna tu perang perang sikit… I lupa nak amik gambar…. Sebab excited sangat tengok pulut t uterus ngapppppp… sedar sedar dah abis…


Dapat gak makan cekodok yang best ever in the world…hahaha.. tak agak2… ayat mesti nak up jerrrrrr…. Cekodok makcik ni lain dari yang lain…. Tapi lupa jugak nak amik gambar… kat kelate kuih muih still 20sen jer seketul… mana nak cari kan???


Banyak aihhhhhhh nak cakap pasal kuih muih yang dapat makan masa balik hari tu dapat akok, tepung bungkus… dapat cream puff… hehehehe…. Heaven rasa… tepung bungkus tu rasanya orang kelate jer tahu… sedap hoi bak hang… ada inti kelapa yang digaul dengan gula melaka kat dalam kuih ni… sedap sangat!!!

ni rupanya... gambar google ya...

gambar google jugak...tima kasih pada puan blog...

Dari atas sampai ke bawah asyik citer pasal makanan… macam ni kalau dah lama tak balik… kalau dekat dekat tu bolehlah balik selalu… bolehlah makan hari hari tapi dah kata kat sini… lap airliooo lah jawabnya…


Tu belum lagi nak citer pasal chicken wrap… alaaaaaaaaa kat sini pun boleh makan… tapi nak citer jugak…kat entry akan datang…. Hehehhe….



Monday, April 7, 2014

Cerite Petang Jumaat....



ni citer basi… tetiba dapat called adik yang kat Penang nak datang… dia nak tengok motor… actually nak beli motor untuk senang dia nak g kelas… mmmm ikutkan ajerlah… selagi tak mintak benda yang melampau lampau okayh jerrr


lepas set time nak jumpa kat mana di mana pukul berapa semua… so kami pun pergi lah jumpa…. Kami tu is aku, adik pompuan n adik lelaki yang nak beli motor tu… kihkihkih… oh my I is paling tua kat sini…..;(




tunggu mamat yang nak jual motor tu datang kat petronas depan Tesco… tunggu dalam 10minit macam tu jer… lepas tu derang datang berdua… motor ni plate number Kelantan tapi bila tanya sebelum jumpa tu mamat tu kata bukan orang Klate… elekkkkkk tak nak ngaku lah tewwwwwwww…. Tapi bila jumpa rupanya betul orang klate… cakap dah bau bau budu sikit…


tapi sadisnyaaaaaaaaaaa…. Tengoklah motor yang dia nak jual ni….. nak jual dengan harga RM2500… tapi motornya??? Masa cakap dalam phone cakap calar sikit jer sebab motor pernah terbalik… dan dia cakap bukan accident… tapi bila tengok dengan mata kepala sendiri…. Down rasanya… kesian adik I kena datang jauh jauh tapi motornya out sangat…. Ko dikkkkkkkkk kalau nak jual motor rega cenggini mekaup lah sikit… tukar body tu kasi baru… takdelah sakit mata nak nengoknya… ini??? Kalau memang nak jual dengan harga RM2500 dengan condition motor ni macam ni… memang idaklah lakunya hoiiii…


Dari depan cun bak hangggg...kemain nampak cam baru....

Dari tepi....

Alahaiiiiiiiiii.....



frust sangat tengok motor macam tu… so kami 3beradik masuk Ikea melantak kat situ… I cuma makan popia yang super sedap… tapi meatball memang bukan taste I … tak boleh nak hadam macam mana meatball tu jadi kegilaan semua… ohhhhhh kegilaan apakah itu???? Larikkkkkkkkkkkk


Siblings sangat ni.... muka seacuan nih....



I makan ni jer.... sedap giler okayh....seriussssssss....








Thursday, April 3, 2014

ceriter pompuan shopping...



Salam korang… pejam celik tup tup dah Khamis pun… sekejap jer rasanya… tapi bila masuk Isnin… nak tunggu Rabu cam lambat pulak…hehehehe…


Tak de benda nak story pun… Cuma alang alang dah masukkan gambar mehlah kita perkenalkan sikit…. Hehehehe…


This is my new collection…. Hahahhahaha… baru jer rasa up entry pasal no more handbag purse kan… tup tup hari Ahad (31.3.14) tu terbeli pulak handbag…kihkihkih…



Bukan apa saja nak guna kupon… dah berbulan bulan dapat… ingat nak guna tuk beli baju sekali takde baju yang berkenan… terpaksalah beli handbag… ceh terpaksalah sangat….tapi tetaplah jugak kena topup duit lagi...


Sekarang ni mood menyopink sangatlah berbunga bunga… duk meneman my adik menyopink barang barang hantaran nga I sekali tersangkut… nasib duit tak berapa nak ada jer… kalau tak dia beli jam aku beli jam haishhhhhhhhhhlahhhhhhhhhhh….




Last sebelum balik mohlah kiter ker Mc D… layan Mc D chiken mc deluxe baru… sedap hoiiii… tapi yang lama pun sedap jugak… 2 2 sedaplah…. Mana mana pun I okayh jerrrrr…



Tuesday, April 1, 2014

Terapi Diri....



Akhirnya…. Lepas 4bulan kot…. Tq Allah gives me dis change… hehehehe…. Terus sakit kepala lepas setel semua tu… sakit kepala bukan main main…. Sakit kepala betul betul… sampai hari Ahad tu tido n tidooooooooo….


Tapi dalam pukul 5 macam tu automatic kepala okayh sebab nak sopink lagi… hahhahaha… harus pergi sebab bila lagi nak dapat buy 1 free 1… huhuhu… nasiblah ada hari wanita macam ni…. Merasalah lagi Levis… huhuhu… ya lah… bukan boleh beli setiap bulan… kalau boleh beli setiap bulan pun rasanya aku waras lagi… tak kan kot setiap bulan beli jeans… kalau setiap bulan beli baju… memang harusssssssss….



Ehhhhhhh… Charles & Keith bukan aku punya…. Huhuhu…. No more handbag purse at the moment… no more yet… huhuhu… tapi kalau ada yang nak bagi on jerrrrrrrr…. Rezeki… giler ko nak tolak….

Thursday, March 27, 2014

Alfatihah untuk kakak...



Salam takziah… dan Al Fatihah untuk #MH370… akhirnya PM umumkan jugak penerbangan terakhirnya berakhir di Lautan Hindi… sedih sangat mendengarnya… walaupun macam dah tahu endingnya macam mana tapi still mengharapkan keajaiban berlaku….;(


Mood berblog memang tak de langsung sekarang ni… tapi mood baca blog orang memang level tertinggi… lagi lagi pasal citer MH370 ni… makin banyak baca makin banyak pulak versi cerita… ntahlahhhhh….


Pagi Ahad 23.3.14 dapat berita sedih… kakak yang disayangi telah kembali kepada penciptaNya… semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang orang yang beriman… seluruh keluarga bersedih dengan pemergiaannya… tapi mati itu pasti… bila dan di mana itu yang masih menjadi rahsia Allah…


Di sini dengan rasa rendah dirinya… saya memohon kepada sesiapa saja yang terbaca entry ini… sedekahkanlah Al Fatihah buat kakak yang telah pergi…. Tq…

Monday, March 10, 2014

Pray For MH370







#PrayforMH370….sedih sangat dengan kehilangan kapal terbang ni… untuk pengetahuan semua… kiter tak pernah naik flight… memang jakun abislah kalau suruh pergi naik kapal terbang pergi mana mana…. Tak tau langsung apa prosedurnya…. Kalau orang nak kelentongpun tara hal…. Memang satu hapa pun tak tahu…. Sedih sangat….=(


Sebelum ni ada juga duk ushaaa tiket flight kekononnya nak g bercuti… bercuti di mana n kat mana tu tak kisah… janji under bajet… huhuhuhu…. Tapi bila jadi kes macam ni… harus keinginan tu terkubur terus…


Apa apapun di kesempatan ni…. Mai lah kita panjatkan doa kepada Allah SWT… semoga rakan rakan kita itu selamat tak kiralah di mana pun mereka berada…. Walaupun harapan semakin menipis… tapi semoga ada keajaiban yang Allah SWT turunkan pada kita semua…. aminnnnnnnn

Thursday, March 6, 2014

Novel Auwwwwwwwwwwwwwwwwww

rasa macam nak longgok citer apa yang berlaku lately ni... sebab malas nak buat satu satu... kira nak sekalikan semua... kasi clear gambar gambar dalam bb... orang pemalas memang macam ni.... dulu masa memula start berblog.... entry dalam sehari 3 4 entry... eh eh campur tipulah tu sekali... tapi memang dulu kemain rajin... dalam sehari wajib ada entry... sekarang??? nandooooooooo.... eh lama tak makan nandos...


sekarangkan tengah demam Bukan Kerana Aku Tak Cinta.... perghhhhh penangannya kemain lagi... sebab tak larat aku nak tunggu ending macam mana... dari hari hari duk berzikir kat telinga si dia.... mohlah kiter beli... kasi diam sikit mulut tu.... hahhahaa... kongajo sangat cakap nak zip mulut aku kan....


bertahun tahun okayh tak beli novel... last beli pun masa adik bongsu belanja sebab dia dapat voucher kejaan yang 200henggit tu.... tapi novel tu tak sedap.... baca tak abis abis sampai sekarang... nyesal sangat... tapi bila kenangkan free jer hati tak panas.... huhuhuhu.... tajuk novel pun tak ingat... serius memang tah hapa hapalah... so kira lepas tu ni pulak baru beli novel... hehehehe... yang ni kira puas hati sangat.... berbaloi baloi... dah lah nasib malang kat MPH Subang Parade... sapa ada nampak pompuan terlanggar buku buku dan pakwe cekedak dia buat bodo jerrrrrrr... hahhhhhhhhh tu aku okayhhhhhhhhhh.... hampeh jer rasa... excited tak bertempat memang macam tu....


novel ni masa tengah cari cari tu jenuh tak jumpa... dah give up rasa... sekali terjumpa kat hot sell... tinggal 2 ketul jer.... terus amik tu pasal terlanggar buku lain tu.... haishhhhhhh buat malu jer....


tapi sumpah best giler baca novel ni.... rasa fefeling back to zaman student... haishhhhhhhhlahhhhhhhhhh tapi tak boleh challenge zaman tu.... dulu  zaman tu dapat buku terus baca dan dalam 4 5jam setel... sekarang amik koooooooooooooo.... 5hari okayh.... apa taknya... buka baca kejap... pengsan.... hehehehe....


 

Thursday, February 27, 2014

jom citerrrrrrrr

Lama sangat dah ni tak shopping…. Haiyaaaaaaaaa…. Last sopink handbag masa demam bulan 12 tahun lepas… tahun lepas tu nak kena mention okayh… biar nampak lama giler bila sebut tahun lepas… kihkihkih… padahal… baru sebulan lebih tak beli handbag… huhuhu… cakap biar nampak duit tu berkepuk kepuk ya adik adik….


Baju seluar pun dah lama giler tak beli baru… asyiklah pening pening lalat bila buka almari pepagi nak g kerja… serius… lama giler tak menyoping…. Last beli baju dekat H&M… tak ingat bila… tapi memang dah lamalah… lagi lama daripada beli handbag tu… tak tahu macam mana boleh tahan diri selama tu… maybe sebab tak de gang kot nak ajak shopping…. Hehehe….


So sekarang… mood shopping tengah on okayh…. Kihkihkih… tapi duit jer tak de…. tapi I cannot tahan diri dah… nak shopping jugak hari minggu ni… duitttttttttt please come to mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Aku dah buat list siap siap…. Hehehehe…. Nak beli tu beli ni…. Eh lupa nak cakap kita ada voucher padinni…. Rasanya nak leburkan jugak kat baju…. Hoiiiiiiiii aku memang tak de baju sangat sangat ni… malas nak amik benda lain…. Walaupun ada teringin kasut yang duk iklan kat zalora tu…. tapi no no no…. nak baju jugak…. Ohhhhhhhhhh minggu depan jugak nak clearkan kasut…. Banyak benauuuuuuuunya yang dah tak pakai… sampaikan amik space orang dah… nak anginkan jugak handbag handbag semua…. Lama sangat dah terperuk dalam box tesco tu…. sah sah dah berkulat…. Hishhhhhhhhhhhh….


Hari tu pergi cotton on… oh my… berkenan wesss dengan baju tu… tunggu ya…


Wednesday, February 26, 2014

cerita semalam....



Salam korang…. Lama tak berupdate…. Hehehehe…. Semua dah draft tapi lupa nak copy masuk blog… hehehe… takpe slow slow kita buat okayhhhhhh….


So watsappp peopleeeeeee… sebut watsap ni… teringat dapat watsap yang kelantan, tganu kedah tu… ehhhh nak copy tak boleh sebab kita lupa bawak hp… ngeh ngeh…. Vengong jer… lepas baca kita gelak sesorang… Kelantan jadi whatgapo, Tganu jadi watmender mat said cakap… lol…


Okayh… semalam kita punya kereta tak boleh start… pusing jer kunci tak de apa… aiseymennnnnn mulalah cuak gilerrrrrr… dah lah park betul betul kedai makan… I is malu okayh… bukan main vas vas gi beli nasi balik balik kat kereta tak boleh start….  Dah termalu dah rasa… semua yang duk makan tu dah uhsaaa lain macam jer…


Dalam otak tak center tu nasib baik boleh pikir nak call sesapa… sekali call member ni cakap sila cek gear…. Huarrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…. Memang gear dekat R acamner tuuuuuuuuu… hehehe…. Terus tolak pergi P…. dan dan kita boleh start…. Hoiiiiii tak suka wessssssss cuak giler rasa…. Baru jer spent dalam 400 tuk kereta masa nak balik CNY tu…. nandoooo lagi….


Korang pernah ke jadi macam ni???? Sebenarnya masa nak parking tu… I reverse sikit bagi senang nak keluar nanti…. Lepas tu terus angkat handbreak dan matikan enjin… patutlah masa nak matikan enjin tu kereta gerak sikit… macam mana nak citer ya??? Alah senang citer kereta macam tersentak sikit… ahhh macam tulahhhhhhhh…. Alkisahnya terus keta tak boleh start….

Wednesday, February 19, 2014

Bukan Kerana Aku Tak Cinta....auwwwwwwwwww

OH MY GOD....ehhhhh ter caps lock... fedulikkkkkk malas nak backspace... masuk minggu ketiga tuk bulan February.... syabas sangat... memang dasar pemalas....


apa khabar semua.... tanya khabar boleh tak??? rasa hilang skill ni... tak tak tahu nak mula macam mana hahaha... okayhlah.... Ariana Rose dah abiskan??? kome layan ke idok??? aku layan gak kat tonton... tu pun lepas kecoh orang dah cakap best best... so... mohlah kiter tengok... masa tu episod pun dah ke 10 tak silap... pastu petang petang ada jer kat umah... tapi sebab malas nak keluar bilik memang tak tengok... tunggu tengok kat tonton jer...


tapi sekarang tengah layan citer kat astro... tapi astro kat rumah takde... merasalah menunggu orang update kat internet.... hoi tak best tau... tapi serius lepas Nora Elena... ni citer kedua yang aku layan... hahahha... merembes betul tengok Sharnaaz tu.... i likeeeeee....


tapi Mastura punya gedikkkkk perghhhhhhhhhhhhh.... memang tak salah si Qi tu jeles...ahakkkkkkk.... tengok Jebat memang boleh jatuh cinta wesssssss.... so bertabahlah Qi... dan dan aku pulak rasa ruginya Shila Amzah tinggalkan Sharnaaz... kalau aku rasanya aku redah jer... wakakakaka... lepas tu pujuk mak slow slow mintak restu... hahahhaha...


okayh melalut....CNY dapat angpaw tak??? i tak dapat tahun ni okayh.... tulah cuti lama sangat... tak de sorang pun ingat nak droop meja l satu... dengki tauuuuuuuuuu mentang mentang tak dapat cuti lama terus pedajal aku... hahhaha.... okayhlahhhh






macam mana si Qi tak makan ati... hahahhahaha.... Sharnaaz lap uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu


Friday, January 24, 2014

Sembang Jumaat#2



Sepatutnya jadi yang ketiga… tapi sebab lambat start jadi yang kedua… hehehe….biasalah kalau dah dasar pemalas…. Hikhikhikhik…


Hari ni nak sembang pasal apa ya… sembang pasal diri sendiri boleh ker? Dah blog ni blog sendiri tak kan nak sembang pasal orang lain pulak… tu dah kira macam mengumpatlah pulak… hehehe…


Okayhlah meh citer… korang ada baca pasal reward hari tu tak??? Kalau tak baca lagi p baca… hehehe….


Masa beli hari tu memang dah set kat kepala tak nak bercharm bagai tu…. tapi dah rezeki…. Time beli tu dapat free charm love satu… choiiii sangat…. So gantunglah kat gelang tu… yalah tak kan nak simpan… kejadah apanya pulak dapat nak simpan… abis bila pulak nak pakai….


Tapikan… masa beli tu kan I dah pilih yang kecik… niat kat hati nak pakai macam tu jer… tapi kalau nak pakai macam tu jer better amik yang besar… abis dah bajet partner banyak tu jer…nak buat macam mana… tu pun jenuh nak pujuk hoiiiiiiiii… benda benda macam ni manalah dia nak paham… tu pasal I mintak Pandora tak lepas lepas… wakakakaka… aku punya habit choiii sikit… bukan tak boleh nak beli sendiri… tapi sayangnyalah duit nak spend tuk benda benda camni… hahahhaa… ya lah harga ribu riban tapi benda yang ko dapat is silver 925… bukan emas 916 ker, bukan white gold ker… huhuhu… sayang hoiiiiiiii duit…


Eh dah melalutttt… so sekarang aku duk aimmm charm pulak… ni salah SA Thomas okayh… kenapa gatal bagi aku catalog??? Kan aku dah terushaa charm yang comel comel tu… sekarang ni tangan duk gatal gatal belek catalog… tiap tiap hari okayh… tak boleh jadi… kena beli jugak charm… lagipun gelang tu kecik… so memang sangat afdallah kalau kalau gantung gantung charm kelilingnya… huhuhu… ingat nak beli dalam 3 ketul… tapi satu satu lah ya… ingat makcik banyak duit ker??? Huhuhu seketul dah 100++, 200++, yang 300++ pun adoooooo… tapi bila pikir pikir balik… sama jer rate dengan Pandora… huhuhu… nyesal tak beli Pandora jer hari tu…sob sob…


Tapi nak tanya jugak… berbaloi ke hobi macam ni???? Korang rasa aku tengah buang duit, buang masa ke hapa ni????