Friday, July 18, 2014

Mengenang #MH17

Allahuakhbar.... Malaysia ditimpa musibah lagi... dulu dengan kehilangan #MH370 yang sampai sekarang pun belum jumpa jumpa lagi... sekarang dengan kisah #MH17 pulak.... sebak sangat bila dapat tahu semalam... kali ni bukan hilang lagi... tapi ditembak... Subahanallah....


Sedih sangat sangat... sebab kali ni kita dapat tengok dengan mata kepala sendiri kapal terbang tu berkecai terbakar... mayat mayat bergelimpangan... sumpah tak sanggup nak tengok... terus aku skip jer bila nampak gambar gambar mayat tu... macam mana lah mereka kat dalam kapal terbang tu masa kena tembak tu... Subahanallah... tak mampu nak bayangkan...


Kisah kapal terbang ni... memang terkesan sangat... actually... baru bulan lepas naik AA balik kampung... first time okayh... memang cuak giler... berlagak jer leks leks tu... dalam hati Allah SWT sahaja yang tahu... dup dap... sampai rasa tak boleh nak bernafas dengan betul... dengan kisah #MH370 tu lagilah takut rasa... tapi alhamdulillah.... sampai jugak kat bumi Kelantan dengan selamat walaupunnnnnnnnn kapten tu mendarat buat I terkejut beruk okayh... no smooth landinggggggg... so scary okayh tuk first timer macam I .... Tapi masa otw balik KL... alhamdulillah masa landing tu smooth jer.... tapi masa balik tu teruk pulak terlanggar awan... siap gegar gegar lagi... oh I is takut....


Tengok gambar kapal terbang tu terbakar sedih giler.... nangis okayh... macam mana keadaan mereka kat dalam... bertarung untuk selamatkan diri tapi tak dapat.... sedih sangat... tapi itu sudah tersurat.... sudah tertulis di Luth Mahfuz pengakhirannya begitu.... #alfatihah....



3 comments:

Falsya said...

ya Allah sedihnyeee lahaiiii...

al-fatihah utk semua saudara kite...dan salam takziah..

nur anis said...

rasa macam tak prcaya je jadi semua ni...terkejut dan sedih sangat...semoga ahli keluarga semua mangsa tabah..al fatihah

Zila Zainal said...

:(