Saturday, December 31, 2011

masam masam manis 2011...

ari ni last day tuk 2011 esok selamat datang tuk 2012.... hemmmmmmmmmmm rasa baru semalam sambut tahun 2011. Cepatnya masa berlalu tak terkejar rasanya....


2011 macam macam kenangan tercoret di sini.... sedih, gembira, marah, segala rasa ada. Tapi tak nak citer yang  sedih sedih....tapi sepanjang 2011 citer sedih terpalit jugak.... cuba untuk jadi yang terbaik untuk semua orang, tapi pasrah diri hanya insan biasa....lopang sana sini.... cuma niat untuk jadi yang terbaik tetap ada...


rasa sedih sangat nak tinggalkan 2011 ni sebab banyak plan yang tergendala.... banyak yang dirancang tak menjadi lagi sekali sematkan dalam diri kita hanya merancang Tuhan yang menentukan....mmmmmmmm penawar hati terbaik!!!


sekali lagi tak boleh nak citer yang baik baik sebab emosi sekarang bercampur baur..... sedih dengan keadaan diri, kawan dan semua yang aku kenal....


my fren last day semalam.... tumpang sedih tuk dia.... terpaksa lepaskan kerjaya untuk cinta yang satu.... moga kebahagiaan sentiasa bersamamu teman.... aku hanya mampu berdoa agar semuanya kembali seperti sediakala.....walaupun pahitnya saat dikhianati tapi demi sebuah kebahagiaan jangan mengalah pada situasi...


beberapa jam lagi 2011 akan kita tinggalkan....selamat datang 2012 semoga yang indah indah saja yang menyapa....


tetiba jadi skema jer rasa....tetiba jer jugak jadi speechless.... banyak yang nak dishare tapi ada sesuatu yang membataskan.... blog bukan diari.... mungkin aku perlu dairi tuk luahkan segala yang aku rasa....hahahaha...


apa apa pun.....selamat tahun baru....

Thursday, December 29, 2011

Ombak Rindu dah kuar...

sesapa yang tak tengok lagi bolehlah download.....


rasa macam nak tengok balik sebab ari tu tengok dengan emosi tak stabil... tetiba masa dalam panggung tu geram semacam....sebab my partner tengok dengan penuh minat.... bersungguh benar sampai aku rasa menyampah!!!


lepas 2minggu tengok siap tanya mana nak download, mana nak beli cd.... haippppppppppp tension rasa... kenapa berminat sampai macam tu sekali??? selalu tak penah amik pot pun citer citer macam ni... naik menyampah aku....


or ada udang sebalik mee???

quaker oat...

dah lama tinggal quaker oat... rasanya dah dekat 5bulan... dulu setiap pagi selalu sarap dengan quaker oat..... memang mudah dan sedap tapi yang leceh kena panaskan air setiap pagi...huhuhu.... dasar pemalas....


tapi serius kalau nak berdiet memang hokeyyyyy sebab boleh kenyang sampai ke petang.... secawan (hehehehe aku selalu makan pakai cawan jer..) tu boleh tampung perut sampai tengahari.....


kalau badan jenis cepat naik dan cepat turun memang sesuai sangat melantak quaker aot ni.... hahhaha aku pernah google dulu quaker oat ni dolu dolu makanan kuda....wakakakakaka.... serius tak tipu, sebab tu bila aku makan jer quaker ni rasa macam makanan kuda....hahahaha


kalau rasa seluar tak leh nak butang tu memang aku makan quaker oat...hahahhaha memang berkesan, tapi lately ni sejak aku park keta amatlah jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.... rasanya tak perlu lagi quaker quaker ni.... tapi rupanya aku salah.... selain tuk diet, quaker oat jugak sangat bagus tuk jantung yang sihat.... so, apa lagi balik karang kenalah singgah speedmart....beli quaker oat.....hahahaha serius ni bukan iklan dan aku tak dibayar sesen pun tuk promote quaker oat ni.... ni cuma pesanan peribadi aku tuk sihat....hahahhahaa

makna mimpi...

semalam aku mimpi....mimpi melihat najis dan membersihkan najis tu....apa maknanya ya.... puas google tak jumpa jugak maknanya....


pak cik google pun naik menyampah dengan aku agaknya....sebab pepagi lagi sampailah sekarang duk gigih google nak cari makna...hahahahha..


rasa cuak jugak... kenapa boleh bermimpi benda benda yang cengitu???? apa maknanya ya????


musykillllllll

Wednesday, December 28, 2011

teringin...

tetiba teringin nak makan asam pedas....mmmmm bestnyer kalau dapatkannnn....penah sakali pergi makan asam pedas Muor kat  damansara tu...huhuhu best giler.... tapi reganya boleh tahan okayh.... seketul ikan pari dah 8henggit...


masa cuti crismas ari tu housemate aku ajak pegi...tapi hujung hujung bulan macam tu idaklah aku mampu nak p makan situ....ahaksssssss giler kedekut....


bukan apa kalau dah campur nasi, air, lauk lauk sampingan huhuhu dah boleh makan untuk 3ari....sayanglah pulak duit....


so, tunggulah dapat sen nanti... dulu my brother kawin dengan orang Muar.... merasalah jugak asam pedas dia... best.... ibarat kata kalau makan tu bertambah tambahlah....tapi jodoh tak panjang...tu pasal susah nak merasa asam pedas ni..... melainkan masaklah sendiri....hahhahaa

Tuesday, December 27, 2011

kepala tension tapi tak demam....

sejak 3 4 ari ni.... tension yang amat....tension sesangat...rasa semua benda buat dalam keterpaksaan.... nak senyum pun kena paksa, nak makan....jadi malas yang sangat sangat tuk pegang periuk belanga.....eh eh...ada ke belanga??? hahhaaha.... motip tak kenal belanga macam mana....hahahaha


semuanya start ari Sabtu....start dengan tak de air....pakej sampai ari ni still tension....tension dengan makhluk ni....sesuka ati jer buat aku dalam kondisi poning plus sakit ati....


rasa nak buh penampar sedas dua....tapi rasa macam tak cukup jer dengan apa yang aku rasa 3 4 ari ni....semua nikmat bercuti terbang kerana sikap nya ni....sakit ati betul....

Saturday, December 24, 2011

tahniah....

terjawab sudah....Yusry memang nak kahwin nga Lisa...hahahahaha ko adoooooooooo???

tahniah tahniah....aku suka tengok pasangan ni....dulu masa dia nga Erra pun aku suka jugak.... untung jadi Yusry dapat yang comel comel jer....ahaksssssss

apa apa pun moga kekal ke akhir hayat okayhhhhh...

hari ni aku cuti...

yehaaaaaaaaaaaaaaaaaa


macam beruk mak yeh jer rasa.... udahlah unpaid leave apalah nak bangga sangat!!! bangun pagi tadi buka paip, air tak de...gigih aku bangun pukol 6.45am....


tunggu dekat setengah jam still xde air jugak....aku nak g keja macam mana cer khaboooo??? terus aku sms opismate cakap tak leh g keja air tak de....sib baik dia tak banyak songeh terus cakap ok jer....


tapi housemate aku kena gak g keja....so, teman jerlah dia pegi mandi kat masjid....huhuhuhu...ingatkan tak de dah episode tumpang tumpang mandi kat masjid.....hahhaha nasib badan betul.... duk betul betul kat bandar, dekat pulak tu dengan TV3 tapi yang hadooooooooooooooooo


okayh balik dari masjid benda pertama aku tuju bilik air.....buka paip tu air terus kuar mencurah curah....dammmmmmmmmmm grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


tension tak? tak pasal pasal aku unpaid ari ni....grrrrrrrr!!!!


terus simpan air, masak nasi, sekarang nak basuh baju pulak.... kenapalah tahun ni hidup aku penuh dengan masalah air air air.... dari awal tahun sampai nak abis tahun masalah ni jer....tension betul hidup...nak pindah rasa macam tak berbaloi jer.....sini dah dekat dengan tempat kerja, sopink mall (eh eh...), pam station, segi....hahhaha aku kan duta segi.....wakakakkakakka


tapi sekarang.....air tak de balik!!!!!


grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Thursday, December 22, 2011

aci tak???

seharian tak update blog baru sekarang nak update tapi terus nak buat entry ngomel.... hahahhaa aci tak???


tadi balik tengah syok syok beratur tunggu lift macam budak darjah 1 nak masuk kelas dulu dulu....tetiba datang aci sengal potong q.....ceh....tetiba rasa nak sound jer tapi bila pikir aci....terus cancel...lagi lagi tengah bawak beras dalam 5kg gitu....tak perlah....tapi lagi tak per kalau dia tak potong aku....grrrrr


udahlah seharian rasa nak lempang orang jer.... tunggu my partner bank in duit sampai ke sudah tak bank in...tension!!!!


minyak keta pula tak de....singgah ESSO tadi semua pam Nepal tu cakap rosak.....haiyaaa rosak ke minyak tak de???? aku dah lah berklip klip dah masuk 3 ari nga ari ni.... mana aku tak tension.... tak penah penah aku pam minyak sendiri selama ni tapi bila ingat dah masuk ari ketiga ari ni, tak boleh jadi kena jugak g pam station...sekali macam ni pulak jadinya....


sms my housemate nak ajak dia p teman aku kalau dia balik awal.....haram tak reply sampailah aku buat entry ni....bukan setakat tak reply....sms tu pun tak sampai....sampai sekarang tak kuar simbol D kat BB aku tu....grrrrrrrrrrr


kenapa ari ni tak macam semalam ya????

Wednesday, December 21, 2011

kenapa ekk???

tertiba rasa musykil....kenapa ya??? tertiba jer buat macam tu....selama ni tak pernah pun....aku siap nyamar lagi....mmmmmmmmmmmm memang rumit....


ntahlah tengoklah progress esok macam mana.....

tak sabar...

tak sabar rasanya nak tunggu tahun depan....yehaaaaaaaaa


jangan cakap pasal umur of cos lah makin tua....tapi ada aku kesah??? hahahhaha bersyukur sebab diberi kesempatan untuk hidup kat muka bumi ini.....Thanks GOD!!!


tapi tak sabar sangat nak tunggu tahun depan.... ada dua benda yang buat aku akan tersenyum sampai ke telinga....eh eh....cer senyum sampai telinga tengok boleh dop....haiya....

Ramlah Ram ft Sleeq- Sesaat Kau Datang ~lirik~




lagu ni pun boleh tahan jugak....hahahahaha layannnnnnnnnnn

Got to go....




best pulak lagu Najwa ni....eh eh..... aku baru tahu dia ni anak TPM.... sungguh ketinggalan kapal terbang aku ni.... orang dah sampai Indon aku baru tengah cek nama kena blacklist ke tak dengan imegresen...
hahahahaa....



1st time aku dengar lagu ni kat HOT.fm.... pastu lupa nak cari kat youtube hari ni baru teringat terus aku post sini.... hahahhaha....layan jer lahhhhhhhh

gaji bila ekk?

kat fesbuk kecoh pasal gaji....semua duk cakap gaji dah masuk, housemate aku pun duk kalut tanya aku bila gaji masuk....mula tu pelik giler gak tanya aku gaji dah masuk ke belum....aikkk macam tak tau gaji aku selalu masuk berapa haribulan, sekarang baru 21hb....


rupanya kecoh gaji awal pasal nak raya crismas... hahaha boleh aku lupa. Al maklumlah opis ni ramai yang tak sambut raya ni tu pasal aku boleh tak perasan....hahahaha


orang gomen mesti dah gaji kan.... syoklah korang boleh sopink time YES ni....ayat macam aku tak sopink langsung jer bulan ni...padahal....hahahhaha...peaceeeee

mengomel....

hari ni rasa macam nak lempang orang jer....okey, bangun macam biasa, eh...lewat 5minit jer.....kira okeylah sebab aku tengah bercuti kannnnnnn


masuk bilik air nak mandi dengan buat apa yang patut sekali....air tak nak turun turun jugak duk bertakung jer.... sakit ati aku duk menunggu.....dah buang masa aku dalam 15minit tau!!! tak kan aku nak tinggal macam tu jer.... maunya terkejut beruk housemate aku bila air melimpah kuar nanti.....


last last terpaksa mandi dalam toilet.... mandi bila time P....aduyai Tuhan saja yang tahu.... kuar bilik air dah pukul 7.15 am.... dengan air tak masak lagi, bekal pun tak panaskan lagi.....aduyai.... nasib baik semalam aku tergerak ati nak iron siap siap seluar keja tuk pakai pagi ni.... semalam punyalah malas nak iron sampai aku sanggup pakai baju kurung yang dah iron minggu lepas datang kerja....tak pernah pernah aku pakai baju kurung hari Selasa datang keja tau.... selalu aku pakai baju kurung hari Jumaat jer...


so setel bab baju.... time nak makeup pula cari cari lipstick tak de, baru teringat tertinggal kat opis.... terpaksa lah pakai warna yang salah beli dulu....okey setel bab tu terus masuk dapur panaskan air dengan bekal.... bukak bukak singki air pula duk menitis nitis bawah singki....wat the hellllllllllllllllllll tension aku...


part nak tunggu lift pulak.... tunggu bukan main lama, bukak bukak penuh, sakit ati bertimpa timpa dahlah lift ada 2 jer.....makhluk yang nak guna kemudahan tu punyalah ramai....terpaksa aku tekan tuk naik atas dulu kalau aku tunggu jugak untuk turun memang tak turunlah aku jawabnya....


sampai kat parking.....mamat keling yang sama block keta aku pulak!!!! dammmmmmmmmmmmmm


tension tahap cipan..... hari tu dah lah dia block.....diangkatnya handbreak!!! bangang campur bodo betul...... nasib baik masa tu kat sebelah parking aku tu dah kosong dan sebab keta aku kecik so aku boleh adjust adjust kuar jugak tu pun sorang pak cik tu yang guide aku.... ari ni dia buat lagi....bengong!!!! mintak maaflah hari ni rasa nak mencarut jerrrrrrrr


tapi bila aku intai dalam keta dia tu handbreak tak angkat okey kira selamatlah.... aku try tolak keta dia depan belakang geraklah sikit.....bapak punya berat keta keling ni....berat dosa ke apa....padahal dia pakai SAGA jer....


masa aku terkial kial duk tolak tu..... sib baiklah ada sorang pak cik ni datang tolong.....hahahaha setiap kali aku tertongeng tongeng tolak keta mesti ada yang sudi membantu :ppp.....


pak cik ni pun tolong tolak sekali.... mak aihhhh berat giler keta ni.... pak cik tu pegi tingkap keta keling ni....patutlah dia tinggalkan keta dia dalam gear rupanyaa.... sengal betul keling ni.... dulu angkat handbreak, ari ni dia saja pulak masukkan gear 1.... aku pulak setiap kali ada keta yang blok keta aku benda first aku tengok handbreak jer... aku tak penah amik pot pun pasal gear tu....lagi lagilah keta manual.... kalau keta auto tu aku cek jugak dia letak P ke letak N.....


tapi mamat keling ni memang sengal.... dah tahu parking memang kena berebut kalau lambat memang kena double park tapi janganlah menyusahkan orang macam ni....kalau pun takut keta ko tu bergerak dengan sendiri skali pun amiklah batu, kayu ker letak kat tayar.....itu pun nak kena cakap ker???? berapa tahun dah ko duk flat tu?????


p/s: aku tahu kete tu kete keling sebab kat dalam bersepah patung tokong dia....

Tuesday, December 20, 2011

MERLIN season 4....

sapa layan citer ni???? aku ikut citer ni dari season 1 lagi....hahaha citer bebudak sikit....citer epik... tapi best tuk dilayan.... sekarang dah sampai season 4.... aku agak last season ni.... kalau tak tengok season 1 sampai 3 mesti tak de mood nak layan season 4 ni...tapi sebab aku dah bertenggek layan dari dulu lagi rasa macam tak boleh pulak kalau tak tengok....hahahhaha


sekarang tv3 tengah duk tayang episode 1 tapi aku dah layan season 4 ni dah sampai episode 12....hahahhaa... advance sikit aku sekarang.....credit pada syok sebab buat aku gelak besar sekarang....wakakakakkakakkaa


tak sabar nak tunggu minggu depan sebab minggu depan dah last episode so aku nak tengok si Morgana tu jadi macamana, Merlin punya magic tu jadi macamana....mmmmmmm Arthur nga Gwen pun aku nak tahu jugak....hahhahaha.....giler...mestilah nak tahu semua watak jadi mana....hampeh!!!!


tapi dalam dalam dah tengok kat syok tapi kat tv pun aku still layan jugak sebab kat tv ada subtitle hahahhahaha...paham paham jerlah mat saleh punya pronouns.....kihkihkihkih.....


kesatria kesatria yang awesome hohohoho....


buruk betul Morgana dalam season 4 ni.... makeup scary gilerrrrrrrrr


sepatutnya gambar ni aku nak letak kat atas hahahaahahhaa....


tetiba jer watak ni muncul....claim pak cik Arthur pula tu...tah apa apalah..... dasar pembelot!!!


aku suka Lancelot ni.... tapi awat matikan cepat sangat watak dia.... tension wei....hensem apa mamat ni....


macam selengee jer Merlin bila jadi tua....wakakakakkakakaka...


tertiba Gwen nampak sweet dalam season kali ni...selalu nampak sangat watak tukang gaji..... maklumlah awek Arthur yang huduh pun jadi comel... masa tengok 1st season tak sangka betul Arthur boleh suka dia...aku ingat Morgana tu yang akan jadi couple Arthur, sekali Gwen yang jadi heroin.... hehehehe...

melayu...

janji melayu memang macam ni....so buat apa nak frust sangat....memang pun aku janji nga orang melayu....kalau melayu tak tipu melayu sendiri sapa lagi....ya dop???


tak pelah bahagian masing masing....esok esok tengoklah macam mana....

ni penyebabnya....

ramai yang tak paham bila aku cakap nak beli jam....even my mum pun cakap benda yang sama.... buat apa beli, jam kan dah ada....


nak tengok rupa jam aku???




hahahhaha....old fashion kan??? abaikan persekitaran yang serabut tu...hehehee.... dulu.... rasa dah puas ati gilerrrr bila dapat jam tu sebab pattern dah lain lain kan....satu bulat satu 4segi kannnn.....so, bila rasa nak pakai yang bulat pastu peeling peeling sporty aku pakailah yang bulat tu.... tapi bila aku rasa gediksssssss semacam jer.... aku pakailah pinky tu....hahhahaa....siot jer...


tapi sekarang biler tengok jam jam tu sebenarnya ada sejarah gak.... dulu aku tak suka pakai jam.... sebab aku suka pakai gelang kat tangan kiri....jadi aku rasa jam ni pengacau jer....dulu masa belajar memang aku ada jam brand cikai cikai jer....tak silap aku Bum Junior....hahahha ntah ada lagi ke tak sekarang nih.... tapi bila dah keja macam tak sesuai jer jam tu nga aku lagi....so tu pun salah satu sebab kenapa aku tak pakai jam jugak...


sekarang aku claim jam tu kecik cenonit tu pasal aku nak jam baru....at least aku ada 3 jenis jam yang berlainan....hahahhaha okey tak jawapan aku???*****sengal!!!


InsyaAllah semoga jadi kenyataan....hahhahaha.....


p/s: hari ni tak mo sendih sedih lagi....

Monday, December 19, 2011

ni entry sedih....

seboleh mungkin aku cuba elak dari tulis tentang emosi yang tak stabil.... sebab blog ni bukan dibuat untuk aku lepaskan kemarahan, atau kesedihan atau apa apa rasa sekalipun......kalau boleh benda yang nak di-share hanya entry yang mengembirakan ati jer.....macam sopink.....mmmmmm gembiranya ati kalau dapat kuar abiskan duit..... kalau boleh setiap hari nak sopink....tapi kenalah ukur baju kat badan sendiri, kalau gaji 100 janganlah belanja sampai 100 nanti nak makan apa pulak??? ya dopppppp??


tapi....aku cuma manusia biasa.... tak boleh lari dari rasa macam macam dalam hidup ni.....adakala gembira, sedih, marah, terkilan, kecik ati, ahhhhhh apa apa lah lagi.... kita cuma manusia biasa, normal lah hidup kita kalau lalui semua tu... sebab kita punyai sekeping hati....


saat semua tu rasa semuanya effect di hati....dari hati rasa tu tergambar di raut muka.....bila happy, raut muka yang tergambar adalah keceriaan, wajah bunga bunga cinta, manis lebih manis daripada madu, tapi cuba bayang kalau tengah marah???? rasanyer lagi huduh dari angry bird!!! kalau sedih???? lagi sedih dari kisah dera sinderella dengan mak tirinyerrrrr....imagine lah muka macam mana yer....kalau kecik ati????hmmmmmmmm Tuhan saja yang tahu.....


aku cuba positifkan hati..... apa yang aku rasa apa yang aku lalui ni..... mungkin yang terbaik yang orang lain boleh fikir, sebab kita ni manusia biasa kalau boleh sehabis daya tak mahu terasa sesama sendiri.... tak mahu terluka sesama sendiri.... tapi sebab kita manusia punya hati yang lain lain punya rasa sensitif yang lain lain.... maka rasa sedih, kecewa, marah, terluka silih ganti akan hadir dalam hidup kita.....sebab kita manusia....lumrah hidup manusia....


yang terbaik untuk terus hidup adalah redha dengan ketentuanNya.....ada sebab kenapa yang ini jadi macam ni yang itu jadi macam tu.... Tuhan tak jadikan sesuatu tanpa sebab....harus ingat kita sebagai khalifahNya di muka bumi ni.... setinggi mana pun kita berada, kita cuma hambaNya.... satu masa bila kita dipanggil mengadapNya...tak ada  satu pun akan kita bawak kecuali amalan kita.....semua yang kita sayang yang kita cinta sampai separuh mati.... akan kita tinggalkan di sini.....


aku yang mulakan kisah ni....tapi aku tak harapkan kesedihan yang aku terima.... walaupun aku tahu akibatnya.... demi Tuhan aku tak harapkan pengakhiran yang macam ni.....sekurang kurangnya, kurang sikit dari apa yang rasa sekarang ni..... tapi ini lah bahagian aku.... suka ke tak suka inilah bahagian aku.... yang sepatutnya sudah lama dulu aku rasa....bukan sekarang......... sekurang kurangnya aku tak perlu rasa ralat sangat dengan diri aku sendiri, sekurang kurangnya aku tak sezalim ni pada diri sendiri....tapi....perancangan Tuhan untuk aku begini....nak ke tak nak sekarang aku kena terima.....dan aku redha sebab aku hambaNya..... ya ni yang terbaik untuk aku....tima kasih Ya Allah....

misi menghabiskan duit gaji....

semalam.....pegi lagi Sg Wang Plaza tu....hahhaha sengal cakap tak serupa bikin....camno nak beli jam kecintaan ati tu????


abaikan pasal jam tu jap....semalam my partner antar aku kat sopink mall tu pukul 9.30 pagi.... hahahhaha....sebenarnya plan nak g hari Sabtu lepas aku balik korejee (baca slang nogori k).... plan asal jugak dia suh aku drive dari opis aku kat Damansara Jaya ni pergi opis dia kat Kuchai Lama.... huhuhu pestime aku nak drive sensorang nih....selalunya berantar beramik jer.....akukan puteri katekkkkk hahahhha...harusssslah berjemput bagai....


alih alih dalam kol 1 tu dia call dia nak datang amik aku pulak....aku ni apa lagi bagai orang mengantuk di sorongkan bantal....hohohoho....merry crismasssssssss kahkahkahkah....seram nak drive masuk KL siang siang buta walaupun aku dah lama tak de P tapi aku sorang yang penakut...hokeyyyyyyyyy


bila petang tu lagi sekali dia sms cakap tak boleh pergi.....aduhhhhhhhhhhh redha tu pasti pasrah itu menyerahhhhhhh....


esoknya 8.30am lagi dah call aku suh siap nak datang amik......ko gilerrrrrrrrrrrrr!!!! semalam dah lah aku tido lewat....tido pulak kat depan tv jer sebab bilik bersepah sepah, katil pula penuh dengan kain baju yang tak lipat....hisssssssshhhhh.....ingat lepas Subuh tu aku nak tidooooo sepuas puasnya....alih alih gini pulak jadinya.........


tu lah sebabnya aku yang p tolong bukak gate sopink mall tu.... p ukur dulu jalan kat KL yang lengang tu.....tak pasal pasal jugak kena sarap kat kedai mamak....hisssssssss aku ni dah lah elegik mamak mamak ni.... terpaksalah minum air tin jer....


lepas tu sopink lah aku sampai lebammmmmmmmmmmmmmmm


bila time nak balik tengah tunggu my partner tetiba kuar 2 ekor M&M cute ni....hahahhahhaa



ni yang aku dapat....2 jer...kau hadooooooooo?????











2 lagi....kau hadoooooooo???



terima kasih semua....

ni entry penghargaan....


macam tak adil pulak kalau aku tak say tq pada mereka ni....
1) Diah
2) Zoey
3) Nana
4) Syafinazz
5) Yumida


huhuhuhu....tima kasih sebab buat aku senyummmmmmmmmm jer sepanjang hari....terapi beb, dengan kerja menimbung dengan masalah peribadi lagi....mmmmmmmm


apa apa pun semoga kita diberkatiNya semua....aminnnnnn

Friday, December 16, 2011

best ke berjudi???

tak paham aku....best sangat ker jadi tahik judi ni??? pompuan pulak tu.....hishhhhhhhh tak malu kat diri sendiri ker???


ubah ubahlah perangai tuh....tahulah duit banyak tak tau nak beli apa....tapi tak kan lah pilih buat berjudi... baik lah pegi sopink macam aku nih....hahahaha boleh????

Sg Wang....wang aku yang melayan....

aduyai....ingat nak menabung kit bulan ni sebab aku nak beli jam Guess tu....tapi bila g sg wang tu.....duit aku pulak yang melayan...


bila pulak aku nak cukup duit nak beli jam ni????






gambar ni aku cilok kat google.... tapi aku nak yang dalam dia ada batu batu berlian....hahahha...gambar google tak de lah pulokkkkkkkkkkk


mesti korang cakap aku ketingalan...hahhaha hadoooooo aku kesah?????sihhhhhhh riak giler...ampun yer... aku tak kisah kalau orang kata jam tu stok lama (eh eh...jam pesen ni kuar tahun biler wei???) tapi aku berkenan giler wei....start aku suka jam ni bila aku tengok citer Nora Elena tu.... si Siti Saleha pakai jam ni.... lepas tu aku tengok pulak sorang kakak kat FB tu.....laki dia belikan....huhuhuhu....sapalah nak tolong belikan tuk aku????



sweet kan jam ni.... dalam 2 bulan lepas aku dah tekad giler nak beli....dah masukpun kedai jam kat KJ tu....tapi apa punya jadah lah aku tak jadi beli pulokkkkkkkkkkk padahal masa tu aku dapat diskaun 10% + 10% tau....sekarang semua kedai oper 10% jer walauuuuuuuuuuuuuuuuuuupun sekarang tengah YES!!!!


rasa menyesal giler tak beli masa tu.... kalau tak aku akan dapat jam idaman tu dengan rega...RM387.99 jer... sekarang kalau aku p beli dapat harga RM431.10....wehhhhh banyak gak tu bezanya....dah boleh aku beli baju selai....hikhikhikhik.....baju lagi!!!grrrrrrrrr








ubi rebus...

nak citer pasal makanan....hahahhaa....tetiba sekarang idung aku terbau bau ubi kayu rebus ni....ya ampun best bangat baunya ni....kok di mana gerangannya nih????


sedapnya kalau dapat layan dengan kelapa parut letak garam nga gula sikit......pehhhhhhh terangkat beb.... aduyai mana nak cari ni????


perhpppppp...sedapnya....gambar google jer....

BTS...

weeken ari tu jalan jalan kat BTS....one of my housemate nak cari baju dinner....huhuhu so ikut jerlah dari melangut tak tau nak buat apa kat umah tu....


gigih kitaorang kuar dari rumah pepagi lagi sampai tak menyempat aku nak tengok JJCM hahahhaa....sib baik boleh tengok kat tonton idaklah aku ralat sangat....ada ker???


plan dari rumah lepas pergi BTS kitaorang terus nak g Masjid Jamek.....tapi yang hadoooooooooo!!!


rasa macam menyesal jer ikut derang..... tapi tu ler...kita hanya mampu merancang Tuhan jugak yang menentukan hikss....


aku redha wei....bab kata Mila redha tu ikhlas pasrah itu menyerah....ehhhhhhhh betul ker??? hahahhaa aku tak amik pot mana sebenarnya setiap dialog dalam Ombak Rindu tu....tapi sekarang kecoh betul pasal ayat si Mila tu....ntahlah...so aku tumpanglah semangkuk...


balik pada baju dinner tu....lupa pulak nak snap gambar.... InsyaAllah nanti kawan aku tu dinner aku snap lah gambarnya bebanyak hokey.....


baju dia bagi aku mahal sikit....ada jumpa yang murah sikit tapi tak nak...maklumlah high taste... ontahlah.....tapi mungkin berbaloi pada dia sebab dia boleh ulang pakai lagi tuk dinner mak cik dia....tapi to me.... tak de maknanya aku nak perabis duit beli baju untuk sekali pakai....hahahhahahha...dasar kedekut kannnnnnnn

Wednesday, December 14, 2011

banjir

KL banjir pulak....ari tuh Kajang sampai satu mall kena angkut barang naik atas....huhuhu....


sebab KL banjir terus cancelled aku nak p cari tudung kat Muaz Textile....hampehhhhhhhh tol...sudahnya uptown jugak jadi choice....


ni semua gara gara terjebak dengan sopink online ari tu.... dah beli inner, tudung pulak takde....nak tak nak kenalah gigih mencari pulak.... tapi kat youtube orang tak pakai pashmina nga inner ninja ni.....abis camno nak buek ekkk????


motippppppppp serik beli online... sebab tak boleh pilih nga tengok dulu...


aku tak penah pakai pashmina as a tudung....selalu bendalah ni aku buat selimut masa tengok wayang jer.....sejuk weiiiiiiiiiiiiiii lagi lagi kalau korang tengok midnite....aduyai terasa sampai ke tulang itam....aku tak tahulah minah minah cina tu boleh selamba pakai seluar pendek masa tengok midnite....tak reti sejuk ke apa???


lagi satu kegunaan pashmina bagi aku masa aku duk dalam bus balik kampung....waaaaaaaaaaa sungguh tak tahan sejukkan aku???? huhuhu....ado aku kesahhhhhhh???

Tuesday, December 13, 2011

hahaha...ujang tumpang kentut weiiiiiiiiiiii

segannya aku nak buat entry ni....malu wehhhhhhhh. Selama ni aku selalu masuk baca blog mamat ni sebab dia punya entry sengal giler....tak boleh blah wa cakap lu.... tak percaya???? ada aku kesahhhhhhh


blog bini dia pun aku selalu terjah....banyak info weiiii lagi lagi sekarang dia tengah preggy ni....esok esok boleh jadi rujukan....huhuhuhu.....


dekat setahun aku buat blog ni....cer tengok follower aku tuh....hahahhaa....macam tak percaya jer kannnnn??? orang lain punya follower mak datoooooo tak mohhhhhhh citer lah...


anyway....thank q so much Ujang sebab tak malu nak jadi follower blog cikai niiiiiiiiii....


peace!!!!!!!!!!!!!

moooddddddd

selamat pagi semua.....bajet mood happy ni tak mo ketat ketat lagi nanti muka nampak huduhhhhhhhhhhhhhhh


mood nak kerja tahap kesatria baja hitam ni al-maklumlah cuti lama hahahhaaa.....tak sabar nak tunggu cuti Christmas pulak.....waaaaaa cuti lagi....


selamat bekerja semua..............

Monday, December 12, 2011

spoiled my mood...

ahhhhhhhhhhh......tak payah pikir lagi baguslah....kalau pikir buat semak kepala jer....


malam ni kat tv tak de citer best....layan mata lagi bagus...lagipun esok kerja....karang terbabas sampai ke pukul 7 haru jer...


malam ni nak g Muaz pun tak dapat.....ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh spoiled mood betul....

Monday, December 5, 2011

Ombak Rindu

hai....lama siot kena tinggal....angin sepoi sepoi bahasa dah datang....tahap malas telah menguasai diri....wakakakkakakaa....


nak citer sikit pasal....hahahhaa Ombak Rindu.... semua review yang aku baca.... feedbacknya macam best giler kan????


hahahha sori to say lah.... bagi aku biasa biasa jer.... yolah....lain orang lain pendapatnya....huhuhuhu tak delah aku nak ulang tengok 2 3 kali hokeyyyyyyyyyyyy


honestly my partner nangis beb layan citer ni.....hahahhaha kelakar siot....memanglah banyak part yang sedih tapi idaklah aku ikutkan kata hati nak nangis jugok....buang karan jer....hahahaha statement tak boleh blah...abis masa ko tengok hindustan siap tersedu sedan tu hapa???? dashummmmmmmmmmm


orang cakap kalau baca novel dia lagi best....wakakakakaka.....kalau nak tahu...aku beli novel Ombak Rindu tu....dan kalau nak tahu jugak.......walaupun dah 7@8 tahun novel tu nga aku....aku tak baca novel tu betul betul macam aku baca novel Aisya Sofea, Kau Untukku.....best woooo novel tu tak tahu berapa kali aku khatam tapi tak tahu kenapa aku tak suka Ombak Rindu....meleret leret yang amat....tolonglahhhhh sib baik filem dia tak meleret macam dalam buku....dammmmmmmmm


sebab musabab aku p tengok Ombak Rindu tu.....tak lain tak bukan aku nak p tengok Aaron Aziz jer....tu jer... tak de sebab lain.... awal awal lagi aku bagitahu my partner aku nak tengok Aaron jer bukan nak tengok sangat citer tu....boleh dia bagi aku gambar Aaron lepas aku cakap macam tu...........haishhhhh nak kena budak sekor ni....


seriously..... tak delah best sangat citer tu.... tang Maya Karin tuh....kalau bagi kat Fazura watak tu...aku rasa lagi best....waaaaaaaaaaaa nak tengok sangat Aaron Aziz nga Fazura berlakon sama.....jadi lover.....hmmmmmmmmmmmmmmmmm





tengok 1st day lagi.....tapi serious aku bukan tergiler giler nak tengok citer ni sangat.....aku nak tengok Aaron Aziz jerrrrrrrrrr :p

Saturday, November 26, 2011

kuno ke aku???

aduyai...makan makan makan....dari pukul 7.30 sampai sekarang non stop....macam mana tak gebuuuu...


lepas makan kek, sambung tart sekarang layan nasi goreng....uwaaaaaaaaaaaaaaaa


okey tukar topik....baru lepas transfer duit kat sorang kakak ni....wahhhhhhhhhhhh 1st time ni aku sopink online....macam tak percaya pulakkkkk kihkihkihkih....orang lain dah lama terjebak...aku???? hahahha tak percaya konon last last sangkut jugak....hehehehe


bukan apa takut wei....nanti buta buta jer bayar barang nan hadooooooooooo tapi ni kira boleh dipercayai hokeyyyy tu yang berani tu...kalau tak mati hidup balik pun aku tak berani....biarlah orang kata kuno ko apa janji aku tak sakit ati....hahaahhaha...


harap harap barang tu okeylah ya.... nanti bila sampai aku update hokeyyyy


ni semua sebab frust tak dapat beli handbag tadi....buang masa aku jer.....betul betul hampeh....

kesian aku...

abis keja tadi terus balik antar kek nga cheese tart blubbery kat umah...pastu tu pecut keta g OU....sorang sorang...udahlah sebelum pegi hujan dah start turun....jarak umah nga parking boleh buat aku lencun jugaklh.....


sampai sampai....OU parking pulak tak de....mencari parking sampai tingkat 5....haru betul rasa....pergi dengan matlamat yang cukup besar...nak sopink handbag....sekali......................................................


malas nak citer....layan cheese tart nga kek karamel lagi bagus....






burppppppppppp......alhamdulillah....

Friday, November 25, 2011

ombak rindu...

1.12.2011....aku dah mark date tu....huhuhuhu....Aaron Aziz punya pasal aku nak g jugak menempel kat GSC....lama giler wei tak tengok wayang wei....last tengok masa citer al-hijab ri tu....cer kira berapa lama...kan...


so, sempena lama giler tak melawat GSC haruslah pergi...kuikuikuikui....


semalam gak start twilight tu.... my fren ajak p tengok....malaslah aku nak tengok....huhuhu aku dah skip 2 episode mesti terpinga pinga jer nanti....tak tahu apa jadi nga Bella dalam episode 2 nga 3 tu....baiklah tak yah buang duit...makan lagi bagus kot...hahahaha


tak sabar jugak nak tunggu esok....nak sopink handbag....yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

tentang dhia...

Tentang Dhia.... boleh tahan gak citer ni.... walaupun aku lebih prefer Aaron Aziz yang pegang watak tu.... tapi adik dia pun kira hokeylahhhhhhh.....hahahahha


Tak sabar nak tunggu next episode...... jangan hero lembik sudahlah.... tak suka titik ikut cakap mak....

ngantuk tak abis abis...

Boring..... asyik mengantuk jer....dari hari Isnin kot sampailah sekarang.... memalam tak delah pulak nak tido kaw kaw.... siap tengok bola, siap surfing lagi....haishhhhhhhhhhh lotih den...


Ni dah start sakit biji mata tahan ngantuk.... aduyai kenapa ya??? Penangan nasi lemak ko apa ni???


Apa apa pun tak sabar nak tunggu hari Sabtu..... nak g  warehouse sale kat OU....huhuhu....



Thursday, November 24, 2011

Koko+pinang masak=hitam.........

Hujan lebat area Damansara semalam....mmmmmmm bawak kereta pun macam tak nampak.... of cos tak selesa untuk orang rabun macam aku....


Semalam terkejar kejar sikit walaupun kuar rumah awal.... tapi sebab jamm + traffic light + xde parking...so sampai One Utama dalam pukul 2.45.... padahal kuar umah 2.10pm...umah aku nga OU kalau xde masalah macam tu sepatutnya 10minit dah boleh sampai hokey.....


Terkocoh kocoh lari dalam hujan dan terkejar kejar McD lunch hour....hahahhaa.... motif g OU sebab nak makan McD jerrrrrrr....heheheheh......lama tu tak makan dekat sebulan ++++ tu pasal kempunan tu lain macam sikit.


Sale tengah melanda semua mall sekarang tapi tak delah segiler J Card ari tu.... tapi walaupun tak sehebakkkkkk J Card rembat jugak baju selai.... nak match n mix nga skirt coklat.... sepatutmya aku nak beli shirt tu warna kuning....tapi kuning macam spoil sikit....kotor+jarang sikit... so aku decide amik warna ni....


Alah boleh jer sebenarnya nak amik kuning....tapi ntahlah terambik jugak warna ni padahal kat umah dah plan nak beli baju warna kuning sebab rasa macam sesuai jer koko+kuning....lagipun tudung kuningpun dah ada hasil rembatan tudung bawal mak aku....tapi tu lah... terbeli jugak warna pinang masak niiiiiiiiiiiii......hishhhhhhhhhhh


sale lagi....

sudah jatuh di timpa tangga....tulah mmmmmmmmmmmm.... dahlah gaji lambat lagi....masa J card ari tu menyopink tak ingat dunia.... pastu dapat pula sms dari Padini ada warehouse sales 26-28hb ni.....hishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...... sakit jiwa betul....


lepas tu cermin kat bilik pulak pecah....duit lagi.....aduyaiiiiiiiii mana nak cekau duit ni???? nak beli handbag...... mak......... kena spent 200 gak tuh tuk ari sabtu ni.....pokai lagi...........

Monday, November 21, 2011

ffm24....

Teka-teki tentang FFM24 dah terungkai semuanya.... kalau nak ikut puas hati memang puas hati giler bila Hikayat Merong Mahawangsa menang besar malam tu.... KL Gangster pun menang besar jugak....


Selalu mesti ada rumah siap pahat berbunyi.... setakat entry ni ditulis tak de pertikaian lagi....or aku yang tak cek betul betul....huhuhu....


Kira puas hati betullah kali ni.... aku suka giler nga HMM tu.... siap download kat internet lagi sebab tak puas tengok...sama gak nga KL Gangster..... berpuluh puluh kali tengok....sampai setiap dialog aku boleh hafal....hahahaha...sila bangga dengan aku.....


Pasal Raja Azmi tu....hahahaha....ada betul gak.... sepatutnya tak jadilah benda macam ni... ko giler ko yang anjur ko yang dapat.... hahahaha memang lawak antarabangsa betul.... kalau rasa nak bertanding tariklah diri dari jadi penganjur.... kalau rasa tak nak tarik diri dari jadi penganjur so....tak yahlah bertanding..... benda ni simple.... ko masuklah mana mana peraduan.... semua akan buat term.... orang yang seangkatan dengannya tak boleh nak joint....so aku sokong Raja Azmi kali ni....


Tapi part tu jerlah yang cacatnya sikit.....yang lain-lain semua ok.... tapi sayang giler kat watak Aaron nga Adi Putra tu.... tak dapat sertai sebab kerakyatan.... huhuhu.... nasib baik ASK tak ada rules macam ni....


Apa apa pun tahniah pada yang menang....yang adooooooooooo tu usaha lagi hokeyyyyyyyyyyyyy.....


Next time sapa yang akan dapat anugerah pengarah terbaik pulak ya?????

Seth Tan aka Aaron Aziz....

Sapa tengok Anugerah Skrin hari tu???? Aku tak tengok pun.... masa tuh aku on the way nak balik kampung.... huhuhu.... tapi masa starting tu sempatlah tengok sekejap kat kedai makan kat Gua Musang.....tengoklah macam mana Ally mengusik Neelofa tu....hmmmmmm


Sebenarnya masa tahu ada Seth Tan nga Nora Elena akan jadi penyampai.....waaaaaaaaa teruja giler aku rasa.... tapi bila kenangkan date nak balik kampung sama date nga ASK.... huhuhu rasa ralatlah jugak... tapi apa nak buat.... balik kampung lagi penting woooooooooo nak raya tu.... ko giler nak raya kat KL semata mata nak tengok Aaron Aziz.... hahahahaha tak sanggup aku....orang meriah makan daging korban ko makan apa??? Makan hati???


Syoknya nasib baik ASK tu buat kat TV3 so dapatlah aku ulang tayang tengok benda alah tu kat tonton.com....mmmmm abis cerita.... terubatlah nak tengok Seth Tan tu.... huhuhu.... kemaruk tahap cipan nga Aaron Aziz...


Tapi, lepas Nora Elena.... slot Akasia dah tak best lagi....hope kasih Dhea ni bestlah sikit...kalau tak dapat tandingi Nora Elena pun sipi sipi best pun dah kira bagus daripada citer citer sebelum niiiiiiii


ngantukkkkkkk

Boring bangat sehhhhh tak de sapa yang nak kuar g site ke ari ni???? Kalau ad akan bagus.... aku nak titun.... terlebih titun ni.... padahal semalam titun awal.... kenapa tak pukul sepuloh pagi mata dah rasa rabakkkkk ni???? Wat happen to me????

Saturday, November 19, 2011

menu tengahari...

Lately ni hari hari aku masak.....kalau skip pun sebab kuar p dating or sebab my housemate nak makan kat Idaman Corner....ntahlah tak de lah sedap sangat....mahal tu ya....nasi goreng kampung yang secoit dah 5inggit.....selalu aku makan kedai siam baru 4inggit..... macam mana tak de cawagan baru kalau meniaga macam ni kan.........


tadi balik keja menyinggah speedmart nga segi...beli barang tuk masak...setiap hari kena melawat 2 kedai ni....kalau ada peti ais kan bagus...mmmmmmmm sekarang peti ais opis pun dah jadi macam peti ais aku....segan pulak rasa....


tadi masak sup fishcake, sambal terung nga sambal telur....menu simple giler....ingat tak de sapa yang nak makan....alih alih satu umah pulak joint sekali....huhuhu....

kek....

sana sini orang duk gebang gebang gebang pasal pavlova kek nga red velvet ni.....hummmmmmmmmmmm rasa macam best jer bila tengok buah buahan segar kat atas pavlova tu..... tapi bila kenangkan rega.....aduyaiiiiiiiiiiiiiiii
hehehe....bagi yang jenis kaki sopink macam aku ni........macam sayangnya nak abiskan about 100hundred 4 makanan....huhuhuhu..........cis berkiraaaaaaaa



gambar google jerrrrrrrrrrrrrr......

sekali sekala apa salahnya kan???? tapi tu ler....kalau satu slice pavlova pun dah jejahhhhhhh 20inggit.....huhuhu....baiklah aku p SR makan blueberry cheese kek 2 keping......kenyang wooooooooooo


tapi nak jugak rasa 2 kek ni..... ada tak sesapa yang boleh jual kek kek ni sama harga dengan kek SR???? huhuhu.....kalau ada bagitahu yaaaaaaaaaaaaaaaa.....


macehhhhhhhhhh

projek buang duit part 1...



sebenarnya berkenaan giler kat handbag ni.....macam sweet jer... didatangkan dengan 3 colour ceh ceh ceh...hitam, beige, nga merah.... yang berkenaan giler nga warna merah..... rasa memang jatuh hati tahap dewa19.....


tapi..... semalam bila pergi Vincci...... rasa macam tak berbaloi jer nak beli.....huhuhuhu.... tak tau kenapa..... rasa macam ahhhhhhhhhhhhh boleh dapat handbag yang more better lagi dari handbag ni dengan harga yang macam ni.... padahal semalam siap ada less 20% lagi.... tapi sayang duit jgk.... huhuhu...


sudahnya aku tinggalkan Vincci dengan selipar basahan ni jer..... nak pakai bila time weekend ni....tak tinggi tak rendah....sedang sedang jerrrrrrrrrrrr


Friday, November 18, 2011

layan jer.......

Ni kunun kunun.....felling Halloween derrrrrrrrr..... hahahha.... tak de maknanya.....nak sambut hari yang tak hapa-hapa ni....


Jom layan gambar sengal..........





here I came....

Hahahhaa.....setelah berjanji janji beberapa lama akhirnya semalam tertunai gak..... huhuhu..... 


Lama woi.... aku nak merasa Johnny’s ni.... dari sebelum raya haji bawak ke lepas raya....bawak ke nak abis gaji bulan 10.....hahahhaha....


Semalam sambil joint sama dalam segerembolan manusia yang terjah Jusco gara gara diskaun J Card..... aku pun haruslah tumpang sekaki....huhuhu.....


Plan masa kat umahnya nak g makan Johnny’s jer.... tapi kalau ada terserempak dengan seluar keja ingat nak belilah selai..... sekali seluar ke mana.... duit berterabur pada barang yang tak di plan langsung......mmmmmmmmmm memang kena buat sesi berjimat pulak start today.....


Sebelum pegi dan gebang.... xnak beli baju aihhhhhhhhh bulan lepas dah 5lai beli baju....hehehehe.... sekali J Card nyer diskaun aku serbu baju jugak.... alah baju biasa biasa jer.... sapa xrabun mata kalau diskaun sampai 50%....huhuhu.... skirt pun sampai 50% gak..... mana nak dapat tu???


Selalu kalau diskaun biasa.....jenuhlah nak cari yang 50% @ 70%.....paling tinggi pun 30% jer....tu pun aku rasa dah murah gegiler tu.....al-maklumlah aku bukan pemegang J Card.....hehehehe....nampaknya kena p sing up J Card satu.... rugi woi duk collect mata bebanyak guna kad orang lain pastu orang lain yang redeem.........huhhhhhhhhhhhhh tak rock langsung..........








sedap weiiiii nasi goreng belacan Johnny's........ lebih sedap dari kedai siam yang selalu aku tapau tuuuuuuuuuuuu






 azabbbbbbb wei nak menunggu mendidihhhhhh....perot comel dah lapar bebenorrrrrrrrr


Thursday, November 17, 2011

pizza hut KB Mall...

Masa balik raya haji ari tu..... sempat pegi layan pizza, malam raya pulak tu..... hahahaha....orang belanja tak kiralah malam raya ker malam apa ker...janji perut kenyang hati senang ya dop????


Ni yang tukang belanjanya.....yang sebelah tu memudahkan keja nak mengepau......hehehee...cakap je  nak makan apa mesti bulehhhhhhhhh bapak yang sayang anak katakannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn


Pergi hari tu ramai gak....tapi sesi bergambar tak ramai yang joint....diaorang lebih teruja nak melantak....sampai ruper pizza tak sempat nak snap....diaorang snap dulu dalam mulut.....hahahaha


Plan asal nak makan pizza baru....tapi takut tak best.......karang buang duit jer.....cheese cheese ni takut cisssssssss tak sedap jer.....so layanlah pizza yang standard duk order tu....


Sebelum makan tu....jenuh jugak nak cari pizza kat dalam KB Mall ni.... jakun tak tahu ada ke tak....siap dah nak kuar dari bangunan KB Mall tuh....baru jumpa terselit pizza hut kat sebelah SR....huhuhu....ingat nak pecut keta p KB dah.....hohoho.....


So layan gambar yang cenonit ni ya.......... 





Wednesday, November 16, 2011

Y E S

hahahaha....gelak tu harussssssssssssss tuk awek muda kan????


gilo ke apo tetiba buat entry gini.... idaklah teman ni terlebih bangang di hari Rabu yang indah permai ni....hahahaha... teman saja nak citer pasal Y E S.... hahahahaha apa yes tu???? ni adalah kesukaan setiap wanita melayu seantero dunia.... hahahha tipulah kalau cakap tak suka kan kan kan....


so.... jangan buang masa lagi....jommmmmmmmmm buang duitttttttttttttttttttttttttt


air tak de pulak....

semalam masa tengah menyopink barang nak masak... tiba-tiba my housemate call bagitahu air tak de..... rasa nak bagi penampar je sedas sorang kat pengurusan..... asyik potong air jer..... susah susah bagi jerlah balik hak pengurusan air tu pada Syabas.... biar Syabas yang buat kerja.... dahlah buta buta jer amik untung.... pastu senang senang pulak nak potong air kami..... lainlah kalau tak bayar bil....


yang bayar bil pun dilayan macam orang tak bayar bil....sakitlah... kalau thru Syabas....potong mana mana yang tak bayar bil jerlah.... ni yang membayau macam kami pun terlibat sama.... sakit ati betul!!!!


bukan ker kalau gunapakai air tak sampai 20henggit dapat free ker untuk area Selangor????? ini.... setiap bulan tak pernah pun pakai air cecah 20henggit....tapi tetap kena bayar....udahlah cas permeter mahal tak sama macam Syabas.....sakit ati betullah bila dipikir pikir!!!!


menyusahkan semua orang.....dengan keadaan lif yang hidup segan mati tak mahu....mmmmmmmmmmmmm


nasiblah labuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

tak de tajuk..

Banyak betul barang yang nak dibeli tapi belum dibeli....huhuhu....gaji dah abis, kering giler....


Derrrrrrrrr..... macam mana ni??? List berderet niiiiiiiii
1)      Shower gel
2)      Mascara
3)      Deodorant
4)      Eye makeup brush
5)      Lipstick
6)      Jam guess..... hehehehe....kopak wei... RM479....
7)      Toner
8)      Baju
9)      Eye shadow....hahaha tunggu sale Elianto
10)  Tart cheese
11)  Handbag... hehehe...reward tu penting....
12)  Kasut pun penting....
13)   Wet tissue
14) Make up remover....


apa lagi ekkkkkk??? 

Monday, November 14, 2011

alhamdulillah....

baru lepas melantak nasi goreng... tak tahu nasi goreng nama apa....aku main masak jer....hahahhaa...nak kata nasi goreng cina....sayur campur xde... nak kata nasi goreng kampung....tang kangkung pula xde....hehehehe....nak kata nasi goreng ikan masin my faberet.....lagilah jauh pangang dari api....romeeeeeeeee ikan masin tu tak de langsung.....jadi tak yah pening pening pikir pasal namalah.....lagipun dah selamat dalam perut aku dah............burpppppppppppppppppppppp


alhamdulillah....rezeki aku tuk ari ni........

sakit ati!!!!!

Angin meroyan sudah datang...... hahahhaha.....gelak setan dulu..... cisssssss potong betul!!! Apa aku nak tulis tadi??? Terus out....hampeh betul telepon nisssssss time aku nak buat entry blog jugak yang ko nak berbunyi.....huhhhhhhhhhhhhh


Serius dah blank ni....tak tau apa nak taip lagi.....wachaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Okey....... ceriter lainlah...mamat 3 suku yang letak telepon masa aku tengah bercakap buat hal lagi.....ehhhh  pasal tu aku tak citer pun kan??? Malas nak ingat 1 hal.... malas nak share pun ya jugak.... tapi nampaknya kena jugak citer sikit kat sini..... nanti tak paham pulakkkkkkkkkkkkkkk


Satu hari tu.....tak ingat bila tapi yang pasti sebelum raya haji rituuuuuuuuu..... ada satu document tuk antar pegi Sabah by Citylink servis....company aku banyak pakai Citylink even ada Nationwide, GD and so on lah.....sebab selalu pakai Citylink.... hahahhaa...korang pun tahu kan??? Ya betul......... murah....


Eh eh....terciter pulakkkkkkkkkk pasal company aku nyer tahik idung masim pakai currier servis murah hahahahah..... ok back 2 story.... dalam bebanyak document yang aku antar tu.... satu sangkut sebab mengikut Citylink, company tu dah pindah.... tapi tak tau lah....tapi bila call line okey jer cuma diaorang dasar pemalas.....tak pickup phone.....hisssssssssss angin jer aku rasa..........kena pakai losyen mustajab ni....kasi buang angin sikit...


Huhuhu....so sebab aku kat PJ dan surat tu nak antar kat Sabah.... n ada banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk project kami kat Sabah.... of cos lah Ansah punya staff bermangkuk mangkuk tingkat.....idaklah payah surat tu direturnkan balik sini...menyusahkan aje sebab company tu memang ada lagi kat situ...maybe masa budak Citylink ngatarnya surat, company tu tengah public holiday ke apa...........korang paham pahamlah kalau bebudak ngatar surat ni....sekali diaorang pergi tak de sapa yang ada idaklah dia nak pergi berulang ulang kali.....hishhhhhhhhhhhhhh


So.... bila dah jadi macam tu.....terpaksalah aku mintak tolong sorang staff Ansah yang ada kat Sabah tu.... yalah...tak kan aku nak antar dispatch yang kat Damansara ni pegi Sabah semata mata nak amik document kat Citylink opis then antar pergi KK tu.... giler ke apa???


Part ni yang best nak citer.....yang buat aku sakit ati tahap cipan dengan mamat ni.... pangkatnya idaklah besar mana....supervisor jerrrrrrrrrr.....hummmmmmmmmmmm berlagak jer lebih......


So, aku call lah dia, siap perkenal diri tahap skema lagi aku.....almaklumlah konon kononnya aku ni budak baru..... baru tak baru dah setahun lebih aku kat sini.... tapi diketegorikan  barulah dalam kalangan staff staff Ansah yang ada.....sebab diaorang kat sini semuanya staff lama..... yang dah kerja bertahun tahun.... ntahlah apa yang best sangat sampai boleh sangkut bertahun tahun diaorang ni.........hummmmmmmmmmmmm gaji banyak kot or bonus dapat banyak kot.....ntahlah......


Okey... masa aku call tu my manager kat sini yang suruh call mamat tu....n manager ni siap tunggu aku bercakap dengan mamat 3 suku tu.... tengah aku syok cakap boleh dia letak telepon.....hawauuuuuuuu betul berangin tahap cipan aku... mentang mentanglah aku ni budak baru, nak mintak tolong sikit kau nak kureng ajar????? Apa ingat aku nak ke sangat buat call mintak tolong tu?????


Betul betul buat aku marah tau.... apa dia ingat aku ni awek dia nak suruh aku call banyak banyak kali macam pasangan bercinta buat bila bergaduh???? Kirim salamlah..............


Sekarang....yang buat aku angin tahap xde tahap lagi ni....mmmmmm pasal claim.... claim yang dia selalu antar HQ....memandai pulak sekarang nak antar sini.... kurang asam jawa betul....mentang mentanglah kat sini cepat proceed tak macam HQ.... sesuka ati jer ko nak antar sini....ko tahu tak sapa yang buat claim ko tu kalau antar sini???? Aku...aku....tahu tak???....yang ari tu ko korang ajar nga aku haktuhhhhhhhhh.....lepas tu nak mintak tolong aku pulak???? Akal ada ker????


Okey.....sekarang......... suka ati lah nak peram kau punya claim tu lama mana.... kalau aku senang aku buatlah....bagi puas ati aku dulu.....biar aku rasa berbaloi dengan apa yang aku rasa hari tu.....


nak makan lagi......

Hari ni tak tau nak masak apa pulak.....rasa macam nak makan nasi....aduhhhhhhh nasi lagi.... macam mana perut tak naik macam pompuan mengandung nihhhhhhhhhh....


Rasa macam best jer kalau dapat makan nasi goreng.... letak fish ball.... tumis bawang putih nga belacan nga ikan bilis kiub..... pastu masuk nasi..... wahhhhhhhh terangkat jugak kan???

stok dah abissssssss

Barang dapur dah hampir kehabisan.... boleh pergi membeli belah barang dapur balik kerja nanti.... ajak housemate.... tapi boleh beli barang kering jerlah sebab umah kitaorang tak de peti ais.....huhuhu sadiskannnnnnnnnnnnn..... ada plan nak beli tapi mahal sangat terpaksalah postpone lagi.... sekarang ni bil elektrik  melambunglah naik sebab pakai unifi tu.... adussssssssssssssss tension betol.....

berhematlah sangat......

Sapa cakap ngadap internet tak boring?????? Hahahahha...boring tahap cipan jugak wei...lainlah kalau ngadap benda alah tu duit masuk..... kalau hari hari tuk tengok macam ni bukan duit masuk....duit kuar ada ler.......


Walaupun banyak gunanya kemudahan internet ni....tapi kalau tak tahu nak aplikasikan macam aku ni..... tak de guna sesen jugak....................hoiiiiiiiiiiii hampeh.....
Apa side income nak buat ya??? Nak keja??? Keja apa??? Aduyai kalau ada keja boleh gak aku buat kerja part time.... helo helo.... ada tak keja part time yang nak amik orang??? Sini ada staff yang malu malu cat nak apply....hahahhaa


Duk umah pun melangut jugak... baiklah buat sesuatu yang boleh menghasilkan duit..... apa ya???? Buat kek??? Oven tak de! Buat kuih....xreti!!!


Belanja secara berhemat.....mmmm sepatutnya.....aduyai....ikat perutlah biar badan chumelllll macam housemate aku.....huhuhu.....cyaiyokkkkkkkkkkk


Saturday, November 12, 2011

bosannnnnn

malam minggu tanpa apa apa....waaaaaaaaaaaaaaa bosannnnnnnnnnnnnnnn


korang buat apa malam ni???? tengok wayang ker??? waaaaaaaaaaaaaa lama giler tak jenguk panggung....huhuhu....GSC pun dah rindu gamaknya....


perasan..... sila jangan muntah hokeyyyyyy


esok pun tak tahu nak buat apa.....rasanya melangut lagi depan tv @ layan melodi jer kat tv.....boringnya hidup kannnnnnnnnnnn????


kalau jadi esok nak masak kueh teaw goreng.....best kan????

Friday, November 11, 2011

11.11.11

tarikh yang amat amat cantik... kalau nak buat date kawin pun cun....tapi wat to do....huhuhuhu..............


semoga tarikh ini membawa kegembiraan pada korang semua....aminnnnnnnnnnn

Tuesday, November 1, 2011

hahaha..........

Malas betul nak update blog sekarang.....bukan xde masa...tapi malas nak menaip..... kalau nak tahu dulu, masa ada diary macam tu jugak..... masa awal tahun beria gila tulis dairy, rasa macam kentut pun nak tulis jugak dalam diary.... lepas sebulan dua mood nak update diary pun kelaur....hahahhaa...sebab tu sampai sekarang aku tak beli lagi diary....membazir jer......


Tapi sejak keja sini setiap kali hujung tahun kitaorang akan diberi organizer untuk rancang masa dengan betul....hahhaha..... aku tak pakai jugak... simpan kat umah buat pekasam.... nak koyak buat kertas kosong untuk tulis bil atau list barang masa nak g pasar sayang pula....huhuhuhu...........


Kenapa aku citer pasal semua tu? Hahahhaa....sebab aku nak bagitahu yang aku ni buat keja hangat hangat tahi ayam???? Hahaha...ya jugak tapi bab ni jer.... yang lain okey jer.....tak percaya???? Hahahaa....


Mmmmmmmmmmm ......... see xde idea dah nak tulis apa....kena chow cin cauuuuuuuuuuu dulu.....hiks...

Friday, October 21, 2011

rasa down....

tak tau kenapa....di penghulu hari ni rasa down sangat sangat..... feel nak nangis jer....sib baik duk opis..... idaklah aku layan sangat perasan ni....


hidup memang aku percaya macam roda.... sekarang rasa aku duk kat bawah.....hahaha......korang korang duk kat atas..... bersuka ria duk kira bintang kannnn..... hmmmmm aku tengah hitung nasib diri.... apa ke malanglah nasib aku ari ni.....huhuhu.....


nak on fesbuk....serammmmm je rasa..... macam hal sekarang..... mungkin hal ni kot yang buat aku down..... semua dah hilang kewarasan akal.....mmmmmmmmm wat to do....korang nak tongkat langit kannnnnnnnnn

Thursday, October 20, 2011

hehehehe...

mood nak nulis memang kedaung..... baru lepas khatam blg redmummy..... dari mula start dia berblog sampai sekarang....hahahaha....xde keja kan????


sekarang kalau aku rajin aku akan update blog macam biasa....time kasih sebab sudi baca.....



tatatititutu..............

Tuesday, October 11, 2011

giler kentanglahhhhhhhh

huhuhu....bersiaran di awal pagi.....semoga ari ni lebih baik dari semalam...amin....


hari ni kerja tak banyak macam semalam.... ada masa tuk ngular....hahaha....

Monday, October 10, 2011

Rahsia Disebalik Rahsia - Metropolitan

sapa lahir tahun 80-an??? hahahha jangan malu nak angkat tangan hokeyyyyyyy.....


ni bukan peraduanlahhhhhhhh saja nak share lagu daripada Metropolitan Group....best giler lagu ni.... hahahha....sebenarnya CD lagu ni dah berbulan bulan duk parking dalam keta aku....tapi biasalah lagu zaman zaman tok kaduk ni susah sikit nak masuk lam kepala.....HOT.FM jugak yang aku layan....tapi, kalau naik keta nga my BF....huhuhuhu......kenalah layan SINAR.FM.....


so semalam kitaorang p shopping kat Jusco Bukit Raja..... from Damansara to Bukit Raja....terpaksalah aku layan CD lagu lagu lama..... dalam banyak banyak lagu tetiba....... wah best giler lagu ni.....huhuhu.....






hahahaha...padahal dah ada CD ori lagi....tapi biasalah aku kalau dah suka sanggup cari kat youtube.....hehehe..... best kan....


suara pompuan ni suara Shiela Majid ker????? macam macam nama aku teka tapi pak cik tu tak naklah pulak bagitahu....huhuhu....siap suh aku cari sendiri lagi.....hampeh!!!!

angin malas...

hohoho...ia sudah datang.....malas tahap cipan plus kerja opis bertimbung......hishhhhhhhhhh


sebenarnya nak review citer Al-Hijab....tapi tahap kemalasan melampaui tahap dewa kayangan....tapi aku bagi 3 bintang setengah kat filem ni.....bestlah jugak....seram sampai aku tak sabar nak tunggu siang masa since malam tu...hahahhaha...


so....mana yang rindu kat Pierre tuh....sila sila lah ke panggung ya.....


p/s: tiket wayang dah naik rega hokeyyyyyyyyyyy

Saturday, October 8, 2011

masih kat opis....

hari ni aku drive macam biasa sebenarnya..... tapi pagi tadi masa lalu nak p kerja jalan balik yang selalu aku guna tutup sebab ada khemah gah berdiri kat tengah jalan.... aku mula cuak....aiseyman.........


benda ni aku tak pernah citer nga sapa sapa kecuali my BF..... benda ni berlaku dalam bulan puasa ari tuh.....keta tengah baru lagi....baru seminggu kot...... tapi sebab jalan tu tutuplah aku p sagat keta kura yang memang dah tak boleh jalan yang duk parking kat tepi jalan.....


seram semacam....dah tak tahu nak buat macam mana sampai aku kena kuar suruh mamat sorang tu yang tolong drive keta aku.... bayangkan keta tengah baru lagi masa tu.... aku ingat hal tu tak nak citer nga sesapa pun....tapi, ari ni jalan tu ditutup lagi untuk semua kenderaan.... aduyai.... aku memang trauma....


inilah sebabnya aku melangut kat opis lagi.....sebab tunggu my BF pickup aku bawak balik.....aku memang tak akan lalu lorong tilus tu lagi.....aku tak nak buang duit pada bumper lagi....cukuplah skali tu jer....

Friday, October 7, 2011

tak payah....

tiba tiba aku nak buat entry pasal ni.....

"kau follow aku, aku follow kau...."


mmmmmmmmm..... banyak kali aku baca entry yang berbau macam ni yang blogger tulis.... rasa macam nak gelak pun ada..... nak tanya sikit.... susah sangat ke nak follow balik orang yang dah follow kita???? ntahlah korang dah duduk satu tempat yang tinggi bolehlah buat entry macam tuh.... cuba pikir blogger yang baru nak naik ni???? memanglah memerlukan follower macam korang jugak....


cer fikir.... dulu dulu masa korang baru nak start berblog mesti korang pun rasa macam tuh.... tak yahlah hipokrit sangat....sekarang bolehlah cakap tak suka dengan blogger baru yang duk push suh follow dia balik bila dia dah follow korang....hahahhaha....


aku tak pernah nak suruh sesapa follow aku..... dah dekat setahun pun aku punya follower baru 20orang....hahahha kelakarkan??? dan aku jugak tak penahpun post blog aku kat fesbuk....sebab??? aku malu.....huhuhu....sapa yang terjumpa blog aku bacalah.... sapa yang tak tahu langsung aku ada blog pun aku tak kisah pun.....


so..... tak payahlah buat entry macam tu lagi.... tak nak follow tak yah lah follow..... idea lain berlambak lambak lagi tuk korang buat kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

sungguh malas hokeyyyyyyyyy

korang perasan tak???? aku dah jarang masukkan gambar kan???? sebenarnya sejak 2 menjak telefon nokia aku kena virus memang aku rasa malas sangat nak buh gambar bila buat entry....


sayang betul aku nga telepon tu....tapi apakan daya sebab selalu duk transfer gambar terus kena virus hanfon tuh.....mmmmmmmm tapi, sebab kena viruslah aku merasa gak pakai BB ni....huhuhu....


motif kat sini aku nak citer apa???? hahahaha....kalau korang rasa menyampah baca entry aku yang tak de gambar janganlah marah.....


k chow cincauuuuuuuuuuuuuuuuuu

boleh jer kalau nak berjimat....

kannnn...... mood rajin datang lagi....


ari ni tetiba mood rajin nak bawak bekal....bukan bekal apa pun bawak air jer.... selalu beli jer....tapi saja nak save bajet.... ari ni aku bawak air nescafe datang opis.....hahahaha..... boleh jer kalau nak jimatkannnn antara nak nga tak nak jer....


esok esok harap ada lagi sisa mood rajin ni.... biar boleh jadi kaya macam orang lain jugak.....wahhhhhhhh azam tak menahan..........

mood rajin nihhhhhhhh

kenapa dengan ari ni??? hahahha...kenapa rasa gian jer nak buat entry.....xoxo.... saja jer lepas gian sebab dah lama tak bermanja manja dengan blog.....huhuhu.....


dulu bukan main semangat....lepas tu tak de semangat langsung.....sekarang baru perasan entry makin berkurang....hahahaha.....manusia biasalah kannnnnnnn mood tu berubah ubah.....


tapi mood rajin ni tak pulak sampai bila... ntah ntah ari jer...esok lusa back to normal....hahahahha

meroyan....

macam best jer perkataan tuh....hahahaha....hokehhhhhh aku bagi definisi meroyan........eh eh...malaslah nak bagi korang carilah sendiri... apa ingat aku kamus dewan bahasa ker???


sebenarnya aku baru lepas baca satu blog ni....dia tengah meroyan nga opismate dia....pastu baca pula kat rotikaya part Julia Ziegler pun baru lepas meroyan dengan Sharifah Shahirah n adik dia Sharifah Sakinah....hahahha berebut Gambit....kihkihkih....sabarlah semua....kalau dah jodoh tak ke mana....huhuhu...


mmmmmmm......best ker meroyan???? masa tengah meroyan mestilah best kannnnn???? sebab rasa semua beban yang ditanggung dapat diluahkan tapi..... hahahaha lepas meroyan mesti rasa menyesal kannnnnn????


yalah...mesti rasa malu kat diri sendiri....huhuhu, mesti terfikir kenapa aku buat macam tu macam ni kannn....hahahaha nasi dah jadi bubur lambuk, macam mana nak tarik balik.... paling koman pun jadi nasi impit....boleh masak kuah kacang.... eh apa melalut ni???


so, pengajaran tuk aku dan semua....pikir pikirlah dulu sebelum bertindak....esok esok tak de sapa yang rugi....walaupun kita sakit ati macam mana sekali pun nga orang tuhhhhhhhhhhh.......

bajet 2012...

tetiba rasa teruja nak tunggu perbentangan bajet 2012 ni....huhuhu selama ni tak penah pun aku amik pot.... tapi dulu masa sekolah sekolah masa perbentangan bajet memang sakit ati sebab aku tak leh nak ngadap tv tengok apa apa citer sebab musababnya....ayah aku dah conker tv tengok Mahathir duk bentang bajet....huhuhu... padahal tak de kaitan pun dengan dia....hehehehe....


tapi untuk bajet 2012 ni.... aku rasa macam curios sangat....hahahha nak tahu gak apa pulak yang kerajaan janjikan tuk kita semua ni.... agak agak korang apa ya????


ada tak nanti Najib umum gula dapat free bagi setiap keluarga.... saman ekor dimansuhkan terus, bonus untuk swasta dibawah kawalan pihak kerajaan, minyak petrol dapat free setahun....hahahhaha mimpi jerlah kannnnnnnn


apa apa pun... aku harap biarlah adil dan saksama... biarlah menguntungkan semua pihak.... kami ni dahlah bergaji kecil...... adil ke membayar apa apa yang ditetapkan sama dengan yang bergaji besar, sama dengan yang naik keta mewah, sama dengan yang duk banglo....walhal naik keta viva jer, duk umah flat jer.... macam mana yang kaya tak makin kaya dan macam mana yang miskin macam kami ni tak terus miskin....hummmmmmmm cer kabo cer kabo.....


k lah tunggulah nanti kol 3 petang....semuanya akan terjawab nanti.....

Alhamdulillah....

semalam....selepas bertungkus lumus selama sebulan.... akhirnya dapatlah ganjarannya.... walau tak banyak macam orang lain.... tapi tetap alhamdulillah.... hasil titik peluh sendiri beb....huk aloh peluh tak kuar pun..... hahaha duk dalam aircon macam mana nak kuar peluh kannnnn


bulan ni memang struggle sikit sebab masa raya ari tu kitaorang dapat gaji awal.... almaklumlah nak raya.... so nak tunggu gaji bulan ni macam lambat lah sikit walaupun sebenarnya dah pun awal sehari....huhuhu....pening ker baca??? kihkihkihkih....lantaklah....


sebenarnya tak delah struggle sangat....cuma sikit cuak bila duit tak banyak kat tangan nga bank lepas sesaja nak setel semua hutang awal tak nak tunggu gaji.....hohohoho.....


iyalah manalah tahu kan jadi apa apa nak mintak tolong sapa??? takut jugak.... tapi Alhamdulillah, tak de apa apa yang berlaku.....


bulan lepas dah setelkan semua yang patut setel....duit cincin mak aku pun dah setel....cuma dia jer tak beli lagi....tak de masa....hohoho....jangan memain mak aku pun tak de masa...padahal duk kampung jer....


alhamdulillah jugak dah bagi sikit pada orang yang memerlukan..... hari ni hari dia mana tahu esok lusa hari kita pula..... rezeki yang Tuhan bagi pada kita tu sebenarnya untuk diagihkan jugak pada yang memerlukan semoga beban yang dia tanggung dapatlah dikurangkan....


oklah chow dulu....dari tadi duk ngular...hehehehe......

Thursday, October 6, 2011

karipap....







jangan tertipu hokey.....hahahaha....tadi masa duk godek BB jumpalah gambar ni....masa tengah buat tu bukan main nanti nak masuk blog.....tapi yang adooooooooooooooo


ni semua masa bulan posa ari tu.....cer bayang punyalah pemalas aku ni kan??? sampai abis posa sampai raya pun dah say good bye baru sekarang aku nak buat entry ni.....huhuhuhuhu....


ni fisrt time aku make karipap selalu tahu ngap jer....eh eh....tak jugak....sebab aku tak suka sangat karipap.....jarang sangat aku beli.... aku suka kuih yang manis manis....baru ada kit nak makan....hehehe....

jalan-jalan cari pasai....





lengang jer kan??? padahal ari cuti ni.....huhuhuhu maybe orang takut nak kuar....kihkihkihkih.......

Wednesday, October 5, 2011

cukup setahun....

huhuhu....patutnya entry ni aku publish semalam.....tapi lupa walaupun semalam ada gak 2@3 entry kan???? semalam masa kuar dating baru teringat 4hb.....dan dan cakap cukup setahun keroje kat sini....mmmmmmm alhamdulillah......


sebenarnya aku tak sabar nak tunggu Chinese New Year.....hahahaha...idaklah nak save the date to kawin....hahahaha jangan bikin gempak hokey.....bukan jugak aku tunggu nak makan limau free....cannot cannot....


apa yang aku teruja sangat ni???? wakakakakaka.....insyaAllah.... kalau ada rezeki nanti dapatlah pula kami semua merasa bonus..... harap harap dapatlah banyak macam Awi si opismate aku ni.......hishhhhhhhh jelous betul tahun lepas....mesti dia dapat bonus berkepuk kepuk kan??? aku???? nan adooooooooo.....eh eh....ada lah jugak walaupun tak banyak tapi merasa jugak dapat bonus....lagipun masa tu aku baru 3 bulan join this company.....hohoho....

Tuesday, October 4, 2011

mana satu.....

ok tak serum syahirah gold tu???? aku punya serum dah abis 3@4 ari lepas.... tu pun ehsan si Teha my ex-housemate aku.....huhuhu...... kalau nak ikut dah 2botol serum safi rania aku belasah, so ajat dihati nak tukarlah pula pada serum syahirah....almaklumlah bendalah tukan mahal....so kalau boleh nak beli yang betul betul berbaloi nga boleh puaskan hati aku....huhuhu....


setakat ni safi rania tu ok jer....yang tak okeynya secoit jer.....botol besar gedabak isi nan adoooooooooo....tipah tertipu hokey.....


kalau syahirah gold tu aku tahu isi dia memang banyak giler....berbaloi nga duit yang dibayar..... tapi yang musykil tu boleh ke pakai campur campur???? sebab aku pakai safi rania tu satu set....rasa sayang pulak nak campur nga produk lain....tapi bila kenangkan serum nya yang secoit tu.....sakit ati tau....



dah bulan sepulohhhhhhhh

sedar tak sedar dah masuk bulan sepuloh....lagi 2 bulan jumpalah kita nga tahun baru....tapi tu pun kalau dipanjangkan umur....


cepat betul masa berlalu.... tak terkejar rasanya....banyak benda yang tertinggal..... terasa sayang tapi sudah tertulis begitu apa nak buat, kita sebagai hambanya redha dengan apa yang telah direncanakan...

masak tak jadi...

sadis betul nak citer.....semalam hajat kat ati nak bersilat kat dapur...... tapi hasilnya yang adooooooooo.....


wat to do....makanlah jugak dari membazir tak ketahuan hala tu....ari ni hajat kat ati nak bersilat lagi.....harap haraplah jadi sweet sour aku tu.....huhuhuhu.....

Monday, September 26, 2011

hidup akan selalu diuji...

dah tengahari rupanya....sebenarnya aku nak mula entry dengan selamat pagi ari ni....hihihihi....tapi bila tengok jam kat komputer dah pukul 12 lbh.....hohohoho....kenapa ekkkk??? aku terlebih rajin ke apa sampai tak sedar jam dah kol 12 lebih ni??????


baru lepas baca blog yana nga kak shiela.... macam macam citer.....semoga yana tabah dalam tempoh 5 bulan lagi....semoga baik baik ya dik....


masa baca blog kak shiela....rasa cam nak nangis pulak....sedihlah petang petang ni...... setiap kali kak shiela bagi nasihat memang very the touching....kalau korang betul betul need advise carilah kak shiela.....dia boleh jadi seorang yang lucu dan pakar motivasi dalam masa yang sama tau.....


setiap apa yang dia share boleh kita jadian panduan bila berada dalam situasi tu nanti....hidup ni macam putaran roda...kadang kat atas kadang kat bawah....bila kat atas tu ingat ingatlah bila kita berada kat bawah nanti....hidup tak pernah lari dari macam macam dugaan.....


kadang kadang terasa nak give up jer....tapi tak delah rasa nak mati terus jer....tak baik....aku ingat Tuhan lagi wei.... tapi tulah kita manusia ni kadang kadang kena uji sikit meraung raung tak ingat dunia....tu belum lagi ujian besar yang Allah bagi.....


aku tak kata orang....aku sendiri kadang kadang....eh....selalu jugak tewas dengan ujian ni.....tapi nasib baik iman ni tinggi lagi....setakat tewas meraung, frust sesorang jerlah....kalau kat rumah....jawabnya duk dalam bilik jerlah.....layan lara hati....masa tu tv tak yah tayanglah Aaron Aziz ke, Remy Ishak ke....semua aku bolayan....hati tengah sedihlah katakan....


yang penting walau diuji macam mana sekali pun ingat satu jer....ni pesanan untuk aku jugak....walau macam mana teruk sekali pun ujian tu.....terima dengan redha....ingat Tuhan akan tetap bersama kita.... dekatkan diri dengan Tuhan.....walaupun sebelum ni kita macam jauh dari Tuhan....maksud aku bukan tak ingat Tuhan langsung....cuma kadang kadang sikap kita yang buat kita macam jauh denganNYA....padahal dia selalu jer ada dekat kita....lalai betulkannnnn