Friday, December 28, 2012

indahnya kita....

hari yang sukar.... terasa banyak yang tak kena...  cuba untuk membaikinya dengan bersms dengan orang orang tertentu.... tapi terasa hal itu masih menghantui diri.... kejam sangat rasa tu!!!



kiri kanan masih ada yang cuba untuk mengambil berat.... kekadang kita lupa masih ada yang sudi mengambil tahu tentang diri kita.... cuma kita yang tidak memberi peluang dan mengharapkan satu pihak itu yang mengambil berat.... ohhh terharu....



jangan salah paham... tetiba entry macam so so jer.... tetiba nak cerita pasal apa yang aku rasa pada, saat dan tika ini.... bercampur campur.... sedih sikit, gembira sikit, penat sikit, ohhhh my hidup.... tak semua apa yang kita nak yang kita ingin boleh kita dapat dalam sekelip mata....



plan nak bercuti tahun ni yang dah 2 3 hari lagi nak berlalu.... ada yang jadi ada yang tak jadi.... semuanya dugaan.... tak semua yang kita plan akan jadi kenyataan... tapi tak bermakna kita duduk dan berharap saja.... mana nak dapat semua tu.... tak pelah anggap saja tak de rezeki nak berjalan ke Sabah.... eh eh... tetiba keluar Sabah...=P



hidup ni tak selalunya indah.... tapi untuk jadikan hidup ini indah kitalah yang kena corakkan hidup kita... kena lukis elok elok agar end up kita yang happy dengan life kita.... tapi sebagai manusia kadang kala tersasar jugak.... sebab iman kita tak sekuat mana... indahnya kita kerana Tuhan jadikan kita pakej dengan pelbagai rasa.... ada rasa marah, happy ,gembira, sedih... apa??? tak nak rasa tu??? p jadi makhluk lain....=P




5 comments:

ieyda said...

berfikiran positive ye...anggap je hari esok lagi terbaik dari sekarang

intanfirdaus247 said...

selamat malam pinky...yg lepas biarkan berlalu..mudahan esok lebih baik dr sebelumnya..:)

Myra Jay said...

InsyaAllah mudah-mudahan tahun 2013 akan membawa lebih keceriaan berbanding tahun yang lepas ye ;D

Hasrina said...

sabarye....i pun macam dipukul bertubi2 ni...tapi terus ceria ok..happy new year

~~zana@pb~~ said...

Selamat menyambut tahun baru 2013 Pinky. Sedih, gembira, terkilan, haru biru dan sebagainya itu dah adat kita menjadi manusia...hehe..kalau jd kucing ke arnab ke...senang. Makan dan tidur.
Tahun 2012 ni pun meninggalkan kepahitan dlm hidup kakpb tapi kakpb tidak sekali akan mengingatinya, cuma berjaga2 jgn berulang lagi. Hemm..mendalam maksudnya kan?