Wednesday, October 23, 2013

emas...

Emas murahkan sekarang… merasalah dapat rega 2tahun lepas… kat Kelantan masa balik raya haji hari tu RM348… murah compare I balik CNY ritu… masa tu rega mas RM388 kooo…. Tapi beli jugak masa tu sekrtul sebab ingat dah murah giler lah ramailah ummah duk bertengekk kedai emas…. Sekali rega makin turun makin turun… harapnya turun lah lag sampai tahun depan… sampai CNY tahun depan.. hehehe…. Nak beli cincin seketul kalau turun lagi time tu… huhuhu….


Tapi sekarang sesapa yang terlebih lebih duit tu… bolehlah p beli mana yang berkenan… sebab ada gossip cakap kalau start naik… amik kooooooooo naik sampai ke sudah lah jawabnya… tapi tu gossip jer…. Dengar jer tapi jangan trust 100% okayh???


Masa balik hari tu… my adik beli gelang tuk kawin dia nanti… kawinnya InsyaAllah tahun depan…. Tapi saja beli siap siap masa balik rituuuuu… sebab kitaorang bukan kerap balik… alang alang dah ada kat kampung tu beli jerlah dulu simpan… tapi kalau rega makin lama makin turun… jawabnya… uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nyesal wehhhhhh…. Masa CNY tu beli cincin… merisik dengan tunang…. Tu pun dah nyesal giler sebab reganya dengan sekarang beza 40henggit…. Huhuhu kalau rugi 40henggit jer takdelah ralat sangat… tapi rugi +-dekat 200 ko…. Mahu tak nangis…. I pun dah rugi 80henggit tau…. Sob sob…. Takpelah… mana nak tahu harga nak jatuh macam tu….



Ehh… korang minat emas tak??? Kami orang klate… memang wajib ada emas walau seketul pun kira jadilah… hehehehe…..

2 comments:

Syida Rasyidah said...

bestkan harga emas makin turun.. Tp tu laa, risau klu dia tiba2 naik lagi ..

Zee Suhaini said...

mas murahhhh memang la nak pinky..kalo ada duit mau nak gak gi rembat ni..
selalu balik kelate memang full house la kedai mas..ore klate tok kiro doh muroh ko mahal..ada jer dok bertenggek ctu..