Wednesday, October 30, 2013

kulat sisir @ cendawan kukur...



Kulat sisir tu orang Kelantan panggillah… kat sini cedawan kukur ek??? Betulkan??? Balik kampung hari tu mak bagi… boleh tahanlah jugak banyaknya… baru semalam amik dalam 2gengam macam tu tuk masak… ingat nak masak lemak ciliapi…. Tapi serai takde… huhuhu…. So no choice lah kan… gorenglah jawabnya…. Sebenarnya memang tak nak goreng sebab tak de telur nak goreng… ehhh telur tu ada… tapi telur gred D kot yang ada… kocik jer nak makan pun rasa geli… huhuhuhu… I punya perangai memang pelik sikit… mulalah I terbayang telur ayam kampunglah, telur puyuhlah… hehehehe…. Sebab telur ayam kampung telur puyuh tu I tak makan… tu pasal rasa serammmm jer… hahahaha…


Selongkar punya selongkar jumpa ikan bilis… okayh setel….goreng dengan ikan bilis sajorkkk…. Try masak cara blogger tu… kering sesangat… cannot go… huhuhuhu… kena masak macam biasa… tumis bawang dulu…


Semalam balik keja singgah Segi jap… ingat nak masak lemak ciliapi hari ni… harap menjadilah…. Resipi pun dah google… dap dapnya… actually tak pernah makan kulat sisir masak lomak ciliapi… kira ni first nak try… hope jadi lah… selalu mak goreng jer…. Goreng nga telur… masa raya hari tu makcik goreng dengan kangkung…. Oh mak haiiiii scary okayhhhh… pastime tengok goreng dgn kangkung… huhuhuhu I pilih kulat jer… kangkung tinggal…


3 comments:

Zee Suhaini said...

sedak tu kulat sisir..
kalo buleh kulat pusu lagi la sedak..meleleh..huhu

intanfirdaus247 said...

Salam pinky..lama akak x singgah dan lama x bw…pinky sihat? kak intan sihat je…wah buat masak cendawan ya…nnt boleh le up entry resipi cara pinky masak cndawan tu.,ehehe..x mkn telur ayam kg? uishh akak tu fevered tu….suka ..telur merah dia lain dr telur ayam biasa2 n

yan's cottage said...

sedap tu....wat kari ngan ayam lagi best....