Thursday, May 16, 2013

Island BBQ Steamboat....

ni kesah kejadiannya long long time ago.... tapi alang alang dah transfer gambar tu... baiklah kita post sini sekali... hahahahha dulikkkkkkkkkkk


time ni giler teringin nak makan steamboat yang grill campur soup bagai macam ni.... selalu duk makan kat Johny tak de tempat grill... hahahhaha.....


so.... mehlah kita jalan jalan cari makan.... yang bestnya restoran ni pernah kuar dalam JJCM... so senang sikit.... tapi sebelum pegi call dulu tanya restoran ni kat mana.... sebab dulu memang i duduk Subang.... tapi tak tau pulak kewujudan restoran tu.... mungkin baru lagi kot beroperasi... hehehehe....


lepas call memang senang citer lah.... terus pergi tak sesat sesat lagi.... hohoho....syabas kat diri sendiri.... ekhhhhhh syabas kat my partner sebab tak sesat.... hikssssss .... kalau first time datang rasanya boleh sesat jugak sebab kedainya bukan tepi jalan.... sampai kat Kampung Melayu Subang area traffic light tu masuk simpang kanan kalau korang dari airport tapi kalau korang sebaliknya masuk celah bedah....eh eh... masuk simpang kiri okayh....


sesampai sampai dah dekat pukul 11 malam.... confuse jap sebab kat signboard tulis bisness hour last pkl 11 jer.... acamner ni???? ah lantak.... dah sampai korang tunggulah sampai i abis makan.... huhuhuhu kejammmmmmmm....




gambar actually dah tunggang terbalik....so kayhhhhhh i explain satu satu okayh.....hehehehe.... ni lepas amik makanan.... p susun kat meja.... masa ni tunggu sup panas.... lupa... masa derang tanya nak sup ke tomyam... i pegi amik sup....sebab biasa kat Johny kan sup.... so i bayang rasanya pun sama dengan yang kat Johny.... tapi rupanya hampehhhhhhhhhh..... nyesal rasa.... so korang p pilih tomyam okayh....




dah letak letak segala mak nek dalam sup tu.... tempat grill pun dah letak...auwwwww..... bbq sangat rasa.... alkisahnya udang aku tu 2 ekor jer.... ko hado????? banyak banyak udang yang ada 2 ekor jer diamiknya..... sadis weiiiiiiii..... masa tengah amik amik stok makanan tu... kan derang buat bufet satu side tuk fishball segala jenis ball lah.... jenuh aku nak taip nanti tapi korang emejinlah benda benda alah yang selalu ada dengan fishball tu.... so, aku cakap nga partner... aku amik mak nek fishball dia amik mak nek seafood ayam makanan basah yang lain.... sekali diamiknya udang 2 ekor, sotong sikit, ayam sikit, daging sikit.... sikit portion tu macam yang korang tengok dalam gambar tu.... nampak tak daging sebelah udang tu??? hahhhhhhhhhhh tu lah sumpah aku tak tipu.... ni dah rasa macam satu kepala sehenggit tau... bukan RM 21.90.... angin jer aku.......




citer sos pulak.... ya rabbiiiiiiii.... ntah sos apa lah yang diambilnya.... aku ni bangsa berat bontot.... bila dah amik makanan dan dah duduk kat meja dah malas nak bangun bangun amik makanan lagi... semua dia yang buat.... so redha jerlahhhhhhhhhh




boleh pulak dia amik nasi lemak.... rasa nak jerit jer situ... sabar jelah.... nasib baik dia makan sampai abis... aku  try sesudu.... saja nak rasa sedap ke idokkkkkkkk.... not bad lah.... ko nak compare dengan nasi lemak antarabangsa memang nak kena paranglah dengan tuan kedai....




nilah sajo sajo udang aku 2 ekor.... nasib baik dia jenis tak makan udang.... tak delah nak berebut.... redha lagi aku makan udang 2ekor dengan rega RM21.90......bertabahlah hati.... rasa menyesal pulak tak pergi tambah.... bukan saja tak nak tambah okayh..... huhuhu i is malu nak bangun g tambah.... hehehehe.... lagipun mamat ni.... aku dah pesan jangan amik mak nek fishball sebab aku dah amik... rupanya dia amik lagi... astaga.... kenyang makan fishball kitaorang malam tu.....




ada 2 pilihan air sejuk.... orange nga sirap.... air panas ada kopi kot.... sebab aku tengok pakcik depan syok duk menghirup kopi... hiksss..... air ni pun ada kisah jugak.... mamat ni kalau makan mesti order sirap... aku bayang dia amik air orange lah sebab dah selalu minum sirap.... sekali amik koooooooo satu jug... bila aku dah buat buat muka baru reti nak g amik air orange satu gelas.... satu gelas sajorkkkkkkkkkk.....




aiskrim standard lah.... dessert kat situ.... bubur kacang hijau pun ada.... just nice bubur kacang tu.... tak manis tak tawar.... i like.... aiskrim tu derang datang antar setiap meja... bubur tadi yang i citer boleh amik sendiri.... hehehehhe....

 


licin jugak akhirnya.... hikssssss tak nak bayar penalti gigih makan sampai abis.... tapi mak nek warna hijau tu.... sumpah tak sedap.... i amik sampai 4.... konon masing masing nanti dapat 2biji sorang..... nak telan sebiji pun rasa azab.... lagi 2 biji tak ingat sapa makan....sebab partner tak makan.... eh eh... kalau dia tak makan sapa makan??? aku ker???? larikssssssssssss






ni bukan membazir ya.... amik mood sekejap lepas tu gigih jugak abiskan.... tapi yang warna hijau tu.... memang tak dapetlah nak nolongnya.....=(




tu tempat amik makanan..... masa ni dah tak de sapa ulang p amik or tambah kecuali brother kat meja belakang... huhuhu suka tengok derang makan..... rasa macam berbaloi baloi dengan apa yang derang bayar.... hehehehehhee....




sebelum balik meh lah kita amik gambar dulu.... ni penting tau.... sebab nak datang lagi sini mahunya 2tahun lagi aku rasa.... macam tu lah selalu..... kalau nak diikutkan lepas last kami makan steamboat kecuali Johny.... adalah kat area Subang Jaya... tapi tak ingat kedai tu nama apa.... masa tu makan tahun 2008 kot.... lepas makan situ nilah pulak merasa makan steamboat camni lagi....sadisssssss


dalam keta otw balik tu.... saja sembang sembang cakap apa yang kami makan tu baru cas tuk satu kepala makan.... hahahhahahha.... tu lah penyebabnya ni baru kali kedua makan steamboat kat kedai bayar ikut kepala macam ni.... sebab rasa ruginya sangat bayar lebih tapi makannya kurangggggggggggggggg....... hahahhahaha.....

10 comments:

KY said...

oooo...memang sedap, tapi dah tak terlalu lewat ke makan heeee, suka hati org lah nak makan kan? hihi

Myra Jay said...

Steamboat ni bukan boleh p ambik banyak kali ke, ha makanlah smpai kenyang..

Tp tu la kan, yg macam makanan susah nak dapat tu kena la amik banyak2 baru berbaloi kan

boni kacak said...

pergh..sangat-sangat melazatkan....

Wak Gelas™ said...

sodappnyerr.,ehHHee

Falsya said...

aii gile steamboat tp husband plak xbrape..tp kan setgh tmpt mmg kate kalau xabis kene bayar tp sebenarnye xde pun..dieorg kadang saje gitu sbb nak elakkan pembaZIRAN...;D

Zee Suhaini said...

sedapnya..kalo makan steamboat gini kena bawak partner yang kuat makan..rugi kalo makan sikit sebab bayar per kepala kan...makan sampai puas..

ieda immi said...

wahh x menahan
akk mula2 tgk punn duk sengget2 kepala ekkee

dah lama juga x makan steamboot , biasa beli yg cucuk tuu aje ;)

Nory Zoulkefle said...

lama jugak tak makan steamboat ni...
dngar cite steamboat dekat MAHA best...
nak try lah nnt..

MulutPayau said...

Kalau bayar perkpla...rugi makan sikit..hihihi...

Anonymous said...

Salam. Tumpang lalu jap. Sesape yg berdekatan area meru, boleh la menjengah ke Kampung Garden BBQ Steamboat... Ada lebih 50 jenis pilihan makanan. Ada ayam, daging, ikan, sotong, udang, ketam, kepah, kupang, lala, shell dan macam2 lagi. Pastu yg specialnya, siap ada burger bakar skali gak dlm pakej bbq steamboat. Mmg berbaloi baloi... Kalau sesiapa nak try dan nak tau lokasi, leh search dan like facebook Kampung Garden BBQ Steamboat atau hubungi 011-18715702. TQ =)