Wednesday, May 30, 2012

bukan Wordless Wednesday ya...


Giler kentang ngantuk ni…. rasa macam bantal tengah memanggil manggil jer….. hahhahaha sarcastic kannnnnnnnn 


Okayh…. Ni bukan entry nak mengaibkan sesapa…. Just nak share story mory… untuk kita amik iktibar…. Tapi hari ni Wordless Wednesday kan??? Mmmmmmm ada aku kesah??? =P


Semalam kawan lama kat fb tetiba chat… citer masalah dia… terkejut beruk eden!!! Dia baru lepas diberhentikan keja!! Sangat kesian dengan citer dia…. Dengan anak kecik yang perlukan duit setiap hari, anak tiri yang sangat sangat mendukacitakannya…. Dengan kereta yang akan tak terbayar…. Rasa scary betul semalam….


Alkisahnya…. Dia tertinggal kunci petty cash…. Kat opisnya pulak tak de CCTV…. So, ada yang sabotaj dia…. Tetiba duit ilang dalam 2k…. bunyi macam sikit kan??? Tapi sangat besar bagi dia sebab duit 2k tu dia hilang keja, dia hilang kepercayaan boss….


Cuma yang ralat tu… dia mengaku pakai duit tu…. Apa salahnya citer benda yang sebetulnya daripada mengaku konon nak tutup kes??? Mmmmmmm tak tau nak cakap mcam mana….kononnya tak nak panjangkan kes…. Aduyai memang tak tau nak cakap apa…..

14 comments:

Pen Biru said...

kalau tahap pakai duit petty cash..memang kes berat emmmmm...

Hasrina said...

ya allah kesiannya. kenapa dia ngaku eh?

Karukord Jagau's said...

Laaa nape ngaku cam tu kalau dia x ambik....silap teknik tu...huhuhuuuu

kakcik said...

Kalau dia tak bersalah, InsyaAllah akan ada jalan keluar baginya.

Myra Jay said...

Aduhhhh!! bahaya gak tu..

Tp klau mengaku guna Boss memang hilang kepercayaan sbb duit tu amanah unless mengaku duit hilang boleh dipertimbangkan lagi.

Takpe la dah tak de rezeki kat situ, harap cepat dapat tempat baru..

BTW, Happy Besday to you too :)

Falsya said...

ya ALLAH..nape ngaku kalau bkn die yg amek..kesiannyeeee...dh la commitment byk..mudah2an kawan tuh cepat2 dpt keje..amin..

Nurul Akmal said...

Kenapa pergi mengaku.. Kebenaran x akan keluarlah.. adddooii..

kesiannya.. MOga Allah balas balik setiap perbuatan yg telah orang lakukan terhadap dia.. AMin..

pinky said...

Pen Biru: dia tak guna....duit tu hilang dia pg mgaku...kesian kan?

pinky said...

Hasrina: kan.... dia terpaksa ngaku konon nak ttp kes...

pinky said...

Karukord Jagau's: klau ikut citer dia, mmg xambik...kunci p.cash tertinggal...

pinky said...

kakcik: mmmm InsyaAllah Kak Cik...

pinky said...

Myra Jay: Dia pk mcm tu ler.... mengaku sbb nak ttp kes...skali malang berganda ganda plk...

pinky said...

Falsya: Amin...doa doakan lah ya...kesian plk bl dia citer mslh dia tu...

pinky said...

Nurul Akmal: huhuhu...terpaksa mgaku...