Wednesday, August 10, 2011

kecik kecik malas....

seronok tengok kawan kawan duk lambakkan gambar juadah berbuka kat blog dengan fesbuk.....memang aku jamu mata jer ari ni.....macam manalah korang boleh pandai masak ni?????



macam roti john......tak pernah aku terlintas nak making sendiri....tapi sebenarnya senang sangat jer buat bila tengok resepi....aduyaiiiiiiii siyes tak pernah terpikir nak buat sendiri.......apa apa jenis masakanpun aku tak pernah cuba nak buat sendiri.... rasa cam susah bebenor jer nak buat.....contoh kalau nak buat kari ketam......sampai matipun aku tak akan buat sebab mind aku dah set....susah wooooooo ketam tu.....macam mana ko nak 'sian' ketam tuh.....



hahahhaa.....memang aku tak akan masak sumpah aku tak tau macam mana nak 'sian' tu.....tapi bila tengok kat resepi senang sesangat rupanya patahkan benda kat badan ketam tu jer rupanya....hehehehehe.... nilah jadinya kalau tak reti masak....kalau tak pernah amik pot dengan semua tu.....tau makan jer....



dulu kalau tak reti masak aku salahkan mak aku sebab tak nak ajar aku....padahal aku yang tak nak belajar.....kihkihkih.....lepas tu aku kuar dari umah konon pergi belajar...hehehehe memangpun pergi belajar bertahun tahun.....sambung kerja pulak.....memang tak de masa langsung nak belajar masak....bila lapar jer cari kedai bila lapar jer masak maggie.....senangkan???? padahal aku menyumbang kepada ketidakpandaian aku kat dapur....hahahaha



sekarang kalau suruh ramas nyiur nak amik santan....tobat aku tak reti.......baik aku beli santan segera.....teruk betul aku.....dulu aku pernah buat sekali sudahnya mak aku tolong ramaskan balik......aduyaiiiiiiiiii makan tenaga weiiiii nak ramas santan tuhhhhhhhh



tulah pada adik adik semua jangan jadi macam aku.....belajarlah masak sebelum kome semua menyesal......aku menyesal weiiiiiiiiiiiii



4 comments:

RashAtie said...

belum terlambat lagi...atie pun blaja masak proper way lepas dah kawen..kesian plak..hari2 asben terpaksa makan ikan goreng/ayam goreng je...takpe, guru melambak kat internet....cara nak siang ikan jaket pun ada...hihi

pinky said...

hahaha...ya ker tak tlambat????

IeLa said...

konpem tak lambat aiii.. walau pun aku ni selalu kena paksa masuk dapur, bila dah kuar rumah p belajar.. dah tak ingat dah... rajin2kan diri baca resepi... mesti boleh punyer :)

pinky said...

semangat nak belajar masak ni....huhuhu...peliknya semangat masa kat opis jer bila balik umah ilang abis semangat tu......