Wednesday, April 3, 2013

Citer lawak #1



Okayh… seminggu lepas balik keja kereta buat hal… tak boleh start…. Aduyaiiiii…. Kalau bab bab kereta memanglah aku zeroooooooooo…. Kata pompuan…hhahhaha nak jugak…


Call my partner bagitahu… sebenarnya nak suh datang tolong…. Tapi tak dapet nak datang jam jam tu jugak… dia kat Nilai… aku dah cuak giler babas dah…. Tengah tengah hari cam tu mana nak dapat teksi…. Sadisssssssss


Nasib baik one of my opismate balik lambat sikit…. Dia pergi withdraw dulu sebelum balik…. Nasib jugak dia pergi withdraw tu jalan kaki… lepas tu jalan kaki pulak datang dekat keta…. Nasib jugak (berapa kali nasib daaaaaaaaa) dia park keta sebelah jer dengan aku… huhuhuhu…. Very lucky…….


Mintak tolong dia cek apa yang patut…. dia suspect bateri… sebab baru I tahu bateri keta sekarang ni guna bater basah… (betul ker panggil macam ni?) huhuhu…. Dia tanya ada wayar jumper tak??? Nak try jumper… mana lah ada…. Huhuhuhu…. Sadis betul…. Tak dapet nak buat apa… manalah I ada wayar wayar tu semua…..=(


No choices…. Terpaksa balik sendiri jugak… sambil sambil tu buat muka sedihhhhhh dulikkkkkkkkkkkk…. Susah ko nak dapat teksi time time macam tu…. nasib baik jugak taktik menjadi… terus dia offer diri nak antar…. Apa lagi sampai telingalah I senyummmmmmmmm


Tinggallah my car… sob sob sobbbbbb so drama…wakakakaka…. Petang dalam hujan hujan lebat tu datang balik nak repair…. Jumper sekali jer terus hidup… bila cek bateri confirm air bateri kering…. Huhuhu… lepas hidup tu bila try switch off keta dah tak boleh start balik… I guess sebab bateri tak fully charges lagi… macam tu lah seterusnya… asyik mati mati jer walaupun dah drive keta ju pusing pusing sekitar… still tak boleh nak start balik bila dah off… I is takut okayh…. Karang kalau jadi apa apa susah tau…. dah lah minggu lepas tu dah janji nga my adik nak g OU… masa tu Padini tengah sale… sayang giler tak dapat pergi hari Sabtu tu…. tu pasal terbeli kasut saiz 4 tau…. nanti ada masa I certain okayh….


So… nak tak nak drive jugak kereta tu bawak balik umah…. Cadangnya hari Ahad tu nak tukar bateri baru…. Sadis kan kereta rosak masa gaji tak masuk lagi…. =(


Esoknya…. Dalam tengahari tu…. my partner dah standby datang bawak bateri… sekali bila start…. Kereta  okayh jer macam biasa… huhuhu…. Sukerrrrrrr sangat!!! Muka sebenarnya dah cuak takut tak hidup…. Terus try bawak jenjalan lagi sekali… singgah isi perut sekali kat Hayaki…. Huhuhu….



My partner cakap pakailah dulu… sayang pulak nak tukar bateri bila dah boleh jalan macam ni… tapi I is takut… karang kalau jadi lagi macam mana??? Dia siap nak ajar macam mana cara nak tukar bateri… huhuhu… last last lupa nak ajar… tapi bateri baru memang standby dalam keta… sayang nak buang bateri lama sebab baru masukkan air bateri dekat sebotol…. Biarlah dulu… mana tahu boleh jalan lagi dalam sebulan 2…. Kedekkkk…


Pagi ni… baru sekejap tadi…. Dapat sms dari partner….

Partner: Do not switch off ur engine boss until the battery will full recharge back. Pls send ur name again…Tq (ayat dah tunggang terbalik…I guess customer ni mesti china)

Me: Patutlah keta mati hari tu…. (innocent nya aku jawab….)

Partner: Kenapa?

Me: Kan kiter switch off… xtggu lama…

Partner: Sorry salah anta td…

Me: Laaaaa…….. hampeh!!!!


3 comments:

Myra Jay said...

Mesej yg bawah tu memang salah hantar ke? :)
Macma sama je situasi :D

Yumida Huda said...

boleh pulak tersalah anta msj erk...
hm...part2 keta rosak mmg hura hara..x reti nk buat apa
pnh gak dulu keta x dpt start..gara2 bateri keta dh kong

Syida Rasyidah said...

ergh.. ye kte faham sangat perasaan kereta rosak bila time gaji tak masuk lagi.. hehehehe