Thursday, April 25, 2013

ayam paprik...

mai mai mai adik kakak semua.... kita post entry makan makan lagi.... hikssssss jangan marahhhhhh ya..... moto ahkak makan untuk hidup ya adik adik.....


masakan few few few week agooooooo..... dulik... janji gambar ada dalam draft sooooo on kan ajerrrr..... tapi makanan udah lama hadam dik yaaaaaaaa


sesapa suker makan taugeh kat sini??? honestly ahkak pink tak sukerrrrrrrrr....hahahhahhaa tapi kalau dah tak de sayur apa nak dimakan sooooooo kita layankan jerlahhhhhhhhhhh.... lagi pun taugeh ni beli bersebab.... hahahahha... sebabnya nak goreng kueh teow....  kalau tak goreng kueh teow idaklah nak membelinya.... hahahhaha..... tu pasal nampak sikit bebenornya dalam mangkuk tu.... macam tuk sorang makan kan???? padahal makannya bertiga....ahakssssssss




ni pulak ayam masak paprik... hahahhaa....mesti korang pelik kan???? kenapa warna cenggini... masak paprik kalau kat kedai mesti warna merah macam masak merahkan???? oh my gucci.... ni masak paprik versi akak ipar ahkak.... hahahaha... bahan bahannya dia pesan mesti ada 9 jenis.... tapi i skip satu bahan....apa tuuuuuuu??? apalagi belacanlah.... hahahahha.... so resipi ni sekarang ada 8 jenis barang ajerrrrrr... cilipadi, bawang putih, bawang merah, halia, lengkuas, daun limau purut, serai, garam+gula....=)


amik kooooooooo tiga hari turut turut entry makan.....ada mintak resipi kan.... gigih ahkak duk buat entry... nanti siap akak post ya...ahaksssssssss

10 comments:

ieda immi said...

mak aihhh lapar terus akak nie !;)

Cheq Kaq said...

uihhhhh sodap nyeeeee

KY said...

KY memang suka apa lagi nasi paprik

ainnoraini said...

nasib baik dh mkn sekejap tadi..nnpk sedap jer tuu

Hijab Valley said...

Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley utk melihat shawl dan tudung dari HV collection. Promosi sempena pembukaan blog ini sedang diadakan sehingga 30 mei 2013. Dapatkan 10% diskaun. Stok terhad. Jangan lupa follow ye..

Terima kasih.
~Hijab valley~
http://hijab-valley.blogspot.com

Falsya said...

aiiii loike taugeh..rangup2 je..hehehe..itu laaa, memule ingat kari sekali paprik...;)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

uiksss....sedapnyaa!thanks dear visit blog akk. owh ye...pasal suplemen utk kulit utk jenis yg minuman tu...boleh TRY ESP shaklee..bagus taw utk mencerahkan & mengebukn kulit..:)

Hasrina said...

slurppp

Siti(zoey) said...

rajinn akak masakkkkk(slang chef wan) haha.

QasehnyaRania said...

tetiba lapaq.sedap ni

selamat mengundi ye