Tuesday, April 16, 2013

tensi mak....

as i told..... i share bilik dengan my adik... tensi tau... kat kampung pun share bilik dengan dia meh sini pun kena share bilik...tensi tensi... barang dah penuh bilik.... setiap kali nak beli barang my adik selalu cakap nak letak mana??? atas abong??? hahhaha mesti korang tak paham kan??? dulikkkk tu bahasa kelate....


bilik memang dah crowded giler..... setiap space tepi kitaorang guna tau... hahhahah ko adooo???? nasib baik aku dah duduk bilik tu... sejarahnya...memula masuk rumah tu.... i kongsi dengan ex-roomate tu.... bila dah sorang sorang blah.... then i amik pulak bilik yang paling kecik... sebab tuan punya bilik tu nak jual sekali set katil dengan almari dia.... dulu dia pun beli second hand dengan penyewa lama.... auwwww kira i dah third hand.... huhuhu.... dulikkkkkkkkkk....


so... i duduk bilik tu tak ingat berapa bulan.... crowded giler rasanya... dengan bilik kecik, dengan katil queen, almari 2pintu yang sedia ada...tambah lagi barang barang i yang sedia ada masa memula pindah masuk rumah tu.... ada almari zip...korang tahu tak??? wardrobe tu... hahhaha yang macam tulah... sonang kalau nak pindah buka lipat masuk balik dalam kotak....senang nak hangkut.... kalau ko beli almari kayu tu....hahhhhhhhhh amik koooooooo tolak lah memurah masa nak pindah tuuuuuuuuuuu


lelama budak yang sewa bilik pertama (bilik pertama tu rasanya bukan master room sebab bilik pertama tu kecik sikit, tapi bilik kedua... i guess master room sebab dia panjang sikit daripada bilik pertama... hahahhaha paham ko????) offer nak tukar bilik ker??? sebab kesian sebab bilik i sempit giler doeeee.... kalan nak sembahyang sampai kena tutup pintu okayh... bukak pintu terus nampak katil... tak de space space lagi antara katil dengan pintu tu.... masa tu i cakap tak yahlah.... sebab malasnya nak packing packing barang lagi...  tapi lama kelamaan tak boleh tahan wei.... mana nak letak handbag lagi...(hahahhaha handbag i kan banyak...) mana nak letak helmet lagi (ohhhh masa tu zaman i g keja naik motor okayh....my partner antar n amik.... masa tu kereta ada... tapi manual... i is takut nak drive...=( ...)


so tukarlah bilik..... gigihlah sampai berpeluh peluh ketiak pindah katil, almari semua... nasib baik member yang nak tukar tu nak tolong.... berpeluh peluh kitaorang duk tolak katil... bayangkan katil queen yang kepala dengan katil tu bercantum... alahaiiiiiiii macam mana nak terangkan ya???? katil yang tak boleh buka tu... katil yang sama sepesen dengan tilam dengan kepala katil... lantaklah korang paham ke tak....huhuhu.... so, setel lah kisah tukar bilik tuuuuu


lama gak i duk sesorang.... heaven betul... cuma bilik sekarang ni tak boleh nak lock.... if kita ada kat dalam jer baru boleh lock.... kalau nak keluar memang tak dapatlah nak lock... tak tahu apa masalahnya.... dah try ketuk tombol tu still tak boleh jugak....=(


sampai satu masa.... huhuhu... my adik abis belajar.... nak cari keja.... so duduklah sekali nga i... dapat pulak keja memang jalan kaki jer g kerja.... sebab dekat sangat dengan rumah.... so duduklah kami 2beradik kat bilik sekarang ni.... bilik pun jadi crowded balik.... nak pindah tak tahu nak pindah mana.... kalau boleh nak pindah tapi still duduk flat yang sama alangkah bagusnya sebab tuan rumah yang i duduk sekarang ni banyaknya cekadak.... tak tima kasih langsung dengan penyewa.... dahlah kos repair apa apa yang berlaku kat rumah tu kitaorang tak pernah claim, kalau ada apa apa kira pejam mata jer.... tapi sampai hati dia naikkan lagi sewa rumah, tak cukup dengan tu... maintenance cas pun dia suruh kitaorang bayarkan... kalau tolak sewa rumah tak kisah jugak... ni kitaorang terpaksa bayar pakai duit sendiri tau, indah water pun kena bayar... takpelah lagipun 2henggit jer kan sebulan??? ke aku tengok bil tahun bila ni.... hahhahaa.... nasib baik cukai pintu tak suruh bayar.... kalau dia suruh bayar jugak aku nak ajak tuan rumah ni g bank tukar nama rumah tu pada nama aku.... abis cerita....grrrr


baju kurung tak sempat masuk almari...hahahahhaa.....





5 comments:

Che Rosliza Che Mat said...

Sabar jerlah huhuhu

Syida Rasyidah said...

mak aih, nie area mana nie? sabar ye... huhuhu

NM03 said...

sabar la sayang... rasanya lagi elok korang carik umh lain, share je dua badek. lagi selesa kan... family nak datang pun senang

ieda immi said...

sabar ye dikk
duk terbayangkan adik akak duk satu bilik penuh .. pening sokmoo bila nak balik rumah ;)

Myra Jay said...

Better cari rumah or bilik lain yg lebih selesa, memang penat tapi keselesaan tu penting :D