Monday, July 15, 2013

buka puasa hari ke 5....=)



Okayh lets citerrrrr….macam macam ada okayh… hahahahha cik Hasrina ni entry tuk awak yaaaaaa…. Ahkak rasa kali kedua soalan tu tanya pasal kerja apa…. Okayh meh nak story mory… kita kerja kat company buat piling… hahhahhaa tahu ker??? Mungkin ada link nga keja awak…. Company buat tanam tanam besi dalam tanah sebelum nak dirikan bangunan…ahaksssssssss dulu masa awal awal keja kiter tertukar piling tu kiter ingat pipeping… hahahahaha lawak jer rasa….


Ehhhhhhh company ni buat semua spune pile, rc pile semua tapi tak buat bore pile… tak tahu kenapa… dulu elok jer buat… kihkihkihkih… tapi kiter kejanya kat opis… duk opis jer 24jam… eh eh… 8.30 - 5.30 petang…berapa jam ya??? Kita kat department hr tapi banyak buat keja admin kat sini…. Tapikan rasanya semua keja lah buat yang tak buat cuma tak buat gaji jer kot…. Hehehhee….sebab HQ yang buat gaji… mihmihmihmih…. Sini actually tak banyak keja sangat sebab kiter kat branch jer… HQ kat Kuantan…. Tapi kalau masa busy dengan kerja nak makan pun tak sempat… ada time time banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak sangaaaaaaaaaaaaaat kerja, ada time time I duk goyang kaki jer… boleh???? Hehehhee…. Tapi semua project kat KL, Johor, Perak & Tganu sini yang cover… tu pasal I selalu meroyan sikit nga site supervisor… apa apa hal mesti transit sini dulu sebelum hantar HQ… kalau u duk branch tahulah macam mana…hehehehe….


Okayhlahhhhh…. Semalam masak untuk berbuka…. Tengah syok syok goring ayam… sekali ayam tu meletup… minyak panas tu ngam ngam kena pipi I… terkejut beruk okayh… terus pergi sinki basuh muka… sakit dohhhhhhh…. Tapi still masak jugak sekali lepas berbuka tengok tengok muka dah gelembong sikit… dah ada air bisa kat dalam… patutlah rasa perit semacam jer…. Terus letak gel alovera… sampai hari ni… tengah duk menaik ni rasa perit perit kat pipi… auwwwwwwwwww nasib baik lambat lagi raya…. Ada can kot nak baik balik… kalau tak……….


Semalam punya resipi sotong kering masak sambal, tempe goreng ikan bilis dan sayur campur… simple jer… tapi alhamdulillah ada yang makan bertambah tambah okayh… hikssssssss tapi I tengah diet nasi… cuba untuk makan nasi sikit jer… nak kempiskan perut sikit bulan puasa ni… tak delah nanti keluar benjol benjol bila pakai baju raya nanti… auwwwwwwwwwwww…..

7 comments:

dear xila said...

hehe salam ramdhan...hati2 goreng ayam upin ipin tu ;p

HASRINA said...

warghhh jgn marah....kk baru faham ehehe dan fhm sgt lh pilig tu apa..eheh

HASRINA said...
This comment has been removed by the author.
HASRINA said...
This comment has been removed by the author.
Syida Rasyidah said...

adeh, pening ai baca pasal pilling tu.. maaflahh.. tapi...... lauk yang bawah tu buat tergugat iman ai :D

ainnoraini said...

salam ramadhan...semoga allah berkati segala amalan yg kita lakukan...

Myra Jay said...

Sedap tu tempe goreng.. ;)

MJ bahagian HR, buat kerja Admin dan HR ;) Tgh bulan minggu sibuk tapi BW masih sempat..hahaa