Thursday, July 4, 2013

tudung sekarang.....=P



Hijabista… hahhahaa…betul tak ejaan tu???? hehehehe…. Terasa out to date betul bila cakap pasal tudung ni…. Mihmihmih….tapi ahkakkkkk sangat salute pada yang berani pakai tudung macam pakai tuala mandi kat atas kepala…. Weiiiiii berani wei korang…. Thump up okayh!!!!


Dulu ingat masa mak mak kiter dulu pakai anak tudung yang 4segi kecik tu… pastu lipatkan jadi tiga segi lepas tu ikat kat belakang hahahhaa…. I try google gambar tak jumpa wessssss…. Dah kemain melawa masa tu…. setiap pompuan mesti ada lah… kihkihkihkih….


Lepas tu tukar tudung yang kain licin tu, pastu tudung yang ada lace kat tepi tepi tepi tu…. lepas tu baru kuar tudung bawal…. Masa tu selai tudung bawal yang bodoh bodoh pun dah cecah RM60henggit…. Cer bayang harga macam tu pada tahun 90an… mahal kan???? Alamaknya nisbah sorang pompuan selai tudung bawal lah gamaknya…hiksssss…. Tapi kalau dah suka gigih jugak kumpul duit beli…. Mana aci ada selai jer…. Dulu lagi lah bukan trend colour blocking macam sekarang…. Dulu ko pakai baju kaler biru tudung pun mesti nak cari kaler biru jugak…. Sekarang ko pakai baju kaler biru…. Ko pakai tudung kaler pink pun orang tak heran…. Kaler blocking katanya… wakakakkakakkaa…..


Lepas  tu keluar pulak tudung instant yang ada awning tu…. main sarung jerrrrrrr… wahhhh yang ni memang heaven lah…. Berduyung duyung orang beli…. Dari pangkat mak, anak, makcik, makaji…. Semua suka…. Rasanya yang tak suka tudung awning ni aku jer…. Hahhahahha…. Rasa tak sesuai jer muka bila pakai tudung camni…. Jimat duit….


Lepas tu selendang…. Berbelit belit…. Yang ni…. Ada try jugak pakai…. Tapi last last cari tudung bawal balik jugak…. Huhuhuhu…. Rasanya datanglah berjenis pesyen tudung…. Tudung bawal jugak yang best….=)


Tapi I suka tengok adik adik yang hijabista ni…. Berani ya korang…. Bereksperimen  dengan tudung yang macam macam… siap letak sepit sepit rambut bagai…. Wakakakkaka…. Dulu sepit pakai kat rambut sekarang dah teradvance…. Sepit pakai kat tudung… ko ado????


Belum lagi yang siap pakai bonggol extend tu…. hehehhee…. Comel ker???? Kalau dah macam bonggol unta tu… tak comel ya adik adik…. Agak agak jerlah kan….peaceeeeeee


Tapi dalam banyak banyak tudung…. Yang ni memang tak boleh terima…. Turbannnnnn ya ampunnnnnnnnnnn…. Aku kalau tahu sapa yang mula mula perkenalkan turban ni rasa nak jumpa nak diskass balik dengan dia…. huduh weiiiiiiiii….. dengan leher ter senggih senggih mintak suh tengok…. Apa ni???? Lagilah tengok Yuna sekarang ni suka sangat pakai turban… dah nampak macam ko amik tuala lepas mandi tu kau putar putar rambut masuk dalam tuala lepas tu siap…. Boleh macam tu???? lepas tu korang mekap g jenjalan…. Hahhahahhaha…..


Apa apa pun nak berstylo mylooo…. Pikir pikir kan lah… jangan ikut trend sangat…. Yang patut ditutup tu tutup lah elok elok… peace no warrrrrrrrrrrr yaaaaaaaa




4 comments:

Falsya said...

pegi keje i sarung tudung syria je..kalau dh dasar malas nak gosok tudung pagi2 gitu le..kalau nak kuau gie mana2 je baru la pakai shawl segala..tp serious, xreti la pakai tudung yg lilit2 beria2 nie..

ayat mcm pakai towel kat kepala tuh xmenahan okayh..ahahaha..

HASRINA said...

i hate syria ehehe but but but mmg pakai tu hari2..no irooon dan pantas/.....fesyen fesyen gak tapi kalau dah mcm pokok krisman bergerak pelik bin ajaib gak

QA's ~ mamapapa said...

ngeheheh!!!betul tu...setengah orang nk tunjuk trendy sgt kan sampai nampak teruk and buruk :(((

Myra Jay said...

Sama gak tak suka tengok org pakai turban.. sangat xsesuai..