Thursday, July 25, 2013

mode biskut raya on....



16 Ramadan sudahhhhhhhhhhhhhhhhh….. wewiittttttttt bila dah masuk 16 Ramadan selalu rasa makin cepat makin cepat masa berlalu…. Ting tong ting tong dah nak raya… hehehe…. Lagu raya pun dah kemain rancak kat radio…. Sampai semalam balik kerja nak on jer radio terus kepala set janganlah lagu raya lagi… tapi on jer radio terus dengar Noor Kumalasari duk nyanyi nyanyi lagu raya…. Alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiilahhhhhhhhh… bukan tak excited nak dengar lagu raya tapi semalam I banyak sikit duk dalam kereta… so sepanjang masa duk dengar lagu raya… muak pulak… hiksssssss


Tapi hari ni back to normal…. Nak dengar balik lagu lagu raya… sebab hari ni duk opis jer…. Auwwwwwww…


Dah masuk 16 Ramadan ni…. Ramailah dah start buat biskut raya ya??? Hehehe…. Citer pasal biskut raya ni…. Semalam pun kat rumah... adik ngan budak umah buat biskut raya… buat cornflakes madu… tak bakar dalam oven pun goreng jer terus angkat masuk dalam cup… okayh jer…. Hehehe…. Ni biskut ketiga dia buat…. Hari tu buat popia nestum, lepas tu buat kuih siput…. Hahhahaa semua klasik kan??? Hehehhe oven tak de kekdahnya…. Tu pasal kena buat biskut macam ni jer…. Tak kuasa nak beli oven bagai semata mata nak bakar biskut time raya…. Abis raya nanti oven tersadaiiiiii kan dah membazir namanya tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu….. wah alasannnnnnnnnnnnnn

tantek tak???? hahahhaha tengok sekarang rasa nak ngap jer satu satu......

Sekarang tunggu nak buat satu jer lagi…. Nak buat popia mini…. Tak boleh nak buat sekarang sebab serundingnya yilekkkkkkkkkk…. Nak kena tunggu sehari dua lagi… import dari kelate okayhhhhhhh…..hehehe…. ehhhh korang buat tak biskut raya??? Ko main order jer???? Kiter pun ada jugak beli… hehehehe… biskut tart nak beli tapi tak order lagi…hehehhee… balik keja nanti nak order dengan opismate housemate…. Hahhaha macam lawak pulak opismate housemate…kihkihkihkih…. Tapi try yang dia bagi untuk tester sedap koooooooooooo…. Jemnya cair kat dalam mulut…. Hahhahhaa…. hoverrrrrr




7 comments:

Zee Suhaini said...

wah boleh goreng erk??tak pernah plak try..hihi..
kalo zee selalu wat cornflakes coklat jer..bdk2 suka la coklat..

BeLLa de ViE said...

Favret nih!! Nyums!

lelamaisara said...

sya pon nak buat biskut ni jugak la...senang cikit..hehehhe

zana fahmi said...

Alahai Pinky, beli je ler lagi sonang. Kakpb ni pun tak buat kuih raya (jgn percaya, tipu sunat je)

Liza Razak said...

rajinnya sis buat kuih raya..saya beli je :(

intanfirdaus247 said...

tanteknya biskut raya pinky..yum yum..:)

QA's ~ mamapapa said...

rajinnya buat kueh...febeeret akak tu honey cornflakes :))