Friday, July 12, 2013

meroyan + juadah berbuka semalam.....



Choiiiiiiii betul rasa hari ni…. Okayh let story…. Semalam ada dapat called dari site supervisor… dia call I punya henpon… waduhhhhhhhhh berani berani ya call henpon I … rasanya tak pernah bagi no phone kat dia… macam mana dia boleh dapat number ya??? Ohhhhhhh …. Ada sorang supervisor yang tahu… mungkin dari dia kot… abaikannnnnn…. Tapi serius I tak suka sangat dapat call daripada budak budak opis… annoying jer rasa…. Buat apa nak call call henpon… call opis sudahhhhhhhhh….


So, I saja ignore dia punya call…. Nak tunggu dia call opis… saja… ntahlah rasa macam tak perlulah nak call call my henponnnnnnn… tapi tunggu punya tunggu nan hadooooooo so lantaklah situ… lagipun 24jam apa I kat opis…okayh tipu 8jam jer….=P


Bila semalam tak dapat call… hari ni… one of my opismate, supervisor called lah opis… cakap bla bla blab la…. Rupanya diaorang punya petty cash salap kira… amount salah tulis…. Nak dijadikan cerita pulak I pun tak kira balik… main bayar apa yang derang tulis jer…. Lantak lah… kekadang geram tau… eh bukan kekadang tapi selalu…. Claim derang semua tu sepatutnya  hantar kat HQ… tapi sengaja nak hantar sini… nak duit cepat jer tau… kalau hantar HQ memanglah berzaman sikit… tapi dah tahu sini buat keja cepat… janganlah main hantar tangkap muat jer… kekadang tu boleh derang hantar macam ko nak bungkus nasi lemak… boleh??? Aduh posa posa ni teringat nasi lemak pulak… ahakssssssss


Macam mana I tak bengang… banyak kali bagitahu tapi macam tu jugak… sakit ati tau… tapi sabar jelahhhhhhhhh…. Tapi tadi dah alang alang ko telepon memang cari penyakitlah…. Ko tu sapa??? Supervisor jerrrrrrrr ……. Manager yang kat opis ni pun boleh tampal claim sendiri cantik cantik baru submit bagi I… tapi korang???? Huhhhhhhhhh setiap kali hantar claim setiap kali tu jugak aku sakit jantung… ada harapan nak bagi aku matikkkkk ke apa????


Stress jer kan??? Asyik hadap masalah sama….. kalau sekali sekala tak per jugak ni…. Setiap kali hantar claim… cer citer macam mana kak limah ni tak naik hantu????


Okayhlah stop meroyan… kita layan lauk buka puasa semalam…. Hahhahahha… my adik tercentaaaaaaaaaa masak…. Hehehehe… hari ni mungkin turn I kot masak… sebab hari ni dia busy nak kena pegi pejabat buruh kat Ampang nuhhhhhh… tu lagi pening kepala… ada ex-staff ngadu tak dibayar gaji…. Padahal semua rekod ada…. Hampasgassssss betulllll…. Terpaksalah dia turun padang setel sebab dia head department…. Hahahhaa… agaknya kalau kitaorang kerja satu company… mesti aku bawah dia…. ohhhhhhh tidakkkkkkkkkkkkk….


5 comments:

ieyda said...

sedapnya menu berbuka tu...nasi ayam ke?nak resepi leh x?hihii

thn nie semestinya beraya kat klate...kg halaman suamiisteri katakan...

Nory Zoulkefle said...

semua kerja nak taleee ke kita je, susah lah kann...
yang cepat pon boleh jadi lambatt...
dorang apa taw...
taw nak pushhh orang je...
hehe

Myra Jay said...

Kerja memang kekadang buatkan kita stress... tp dapat berdepan dengan juadah, terus hilang stress ;)

HASRINA said...

ehhh awak kerja apa eh? btw harini pun bukak posa nasi ayam tapi tapau je...nampak sedapnya pinky punya

Mimi Azirah said...

Memg stress kalo tgk claim yg ntah pape..btw juadah bukak pose tuh sedaplaaaa