Wednesday, March 6, 2013

Kenapa???



Sebelum entry ni jadi panjang berjela-jela…. Sebelum ada yang sentap dengan kiter… kiter susun sepuluh jari mohon maaf okayh…


Semalam I is cuti…. Tetiba bangun dari tido tu sakit kat leher dan bahu… nak toleh kiri kanan pun sakit… tapi tak delah sakit teruk sangat…. Kita penah dapat sakit macam ni lagi teruk masa kekecik dulu… sampaikan mak kena jemur bantal tido (petua orang dulu dulu kalau salah bantal….oh ya orang kelate cakap sakit macam ni salah bantal, salah tido…. Bahasa modennya tak tau orang panggil apa kat sini….=P)


So… kiter ngada ngada tak nak keja…. Hehehe…. Lagipun ada plan nak g cuci kereta…. Kereta kotor yang amat okayh… last cuci masa bulan 1… huhuhu amik ko dasar pengotor….ekekek….so… decide nak g klinik 1Malaysia kat depan umah jer… jalan kaki pun sampai….hehehe…. n alang alang dah g klinik ni… nak mintak sekali ubat gatal… huhuhu… kaki gatal gegiler…. Garu sampai meleceh leceh… kalau gatal I is tak boleh tahan….wakakkakaa….


Pergilah klinik 1Malaysia… tu… dekat pintu klinik tu siap tampal MC tak dikeluarkan di klinik 1Malaysia…. Okayh….dulikkkkk I bukan nak MC pun… kalau betul nak MC I tak pergi klinik tu… baik I terus g private… boleh claimed apa….


Okayh… next…. Buka pintu klinik tu dah boleh dengar suara dari TV… hohohoho…. Okayh dimaafkan sebab tak de patient pun kat klinik tu… ada MA jer… nurse pun tak de… tak pasti memang tak de nurse ke…memang 1 klinik 1 MA jer… jimat kos… ya lah kita pun tahu klinik 1Malaysia cuma handle sakit sakit biasa jer… kalau ko sakit teruk nak mamp…. Nanti MA akan buat surat tuk refer memana hospital… jelas??? Hahhahhaha….


Macam biasa daftar…. Ya ampun kerek giler MA ni… senyum pun tak…mana slogan yang diwar warkan??? Iklan kat TV pasal senyum senyumlah wahai cek mek molek tu apa??? Wahhhhhhhhhh pembaziran di situ… staff tak amalkan pun…. Sadis…. Kenapa ya…. Kenapa setiap pekerja gomen macam tu??? (jangan nak sentap ya… tak semua… I citer pasal orang yang I jumpa sajokkkkk) mahal senyuman, kerek, terasa diri tu tinggi sangat… janganlah macam tu… lagi lagi ko keja jadi MA, nurse, pengawai pendaftaran… apa apalah yang ada link dengan orang awam….  Semua orang ada masalah… tak payah ko nak lepaskan masalah ko tu dengan buat perangai macam tu…. Buruk satu hal… pastu berbakul bakul kena sumpah dengan orang… best ke hidup dalam sumpahan macam tu???


Masa kiter punya turn tak kisah sangat ko nak layan nan hadooooo macam tu…. Tapi masa dia layan sorang makcik yang datang buat rawatan susulan…. Mak oiiiiiiiiii…. Kerek giler…. makcik ni cakap langsung tak nak dengar…. Naik kesian pulak tengok… rasa nak jer cakap kat MA tu…. Agaknya ko layan mak ko macam ni lah agaknya… isk isk…. Kesian sungguh…. Makcik tu macam cakap dengan dinding…. Ko kenapa??? Stress keja kat klinik sesorang ke apo??? Isk isk isk…. Nak stressed apa kebendanya… masuk masuk dalam klinik tu dah dengan suara TV, dah boleh dengar suara artis duk nyanyi nyanyi…. Ke stress sebab tak boleh nak online FB????



5 comments:

Hasrina said...

budus dan tak tau bersyukur

NM02 said...

dia stress tak dapat hapdet blog la gamaknye... hehehe

Falsya said...

paling xsuke org gini tau..ko tuh ibarat customer service kalau private..cube la semenggah skit pangai..kalau la makcik tuh mak kite mmg kite dh sound dh org tuh..selalu tau sebenarnye berhadapan ngan org gini..org layan kite kerek, mmg kerek la die dpt..ishhhh, ter-emo plak..

yan's cottage said...

yan pun menyampah ada satu hospital kerajaan ada satu staff kat situ menyombong mak iii...bila tanya sikit marah berbakol2 eee...geram betul rasa menyampah betul nak hadap muka dia nie....

Myra Jay said...

Kalau kerja dengan hati tak ikhlas camni la..
Sepatutnya bg layanan terbaik, bukan tak dibayar gaji kan