Wednesday, March 20, 2013

my koleksi....=P



Semalam pegi satu tempat tu… sorang mamat ni duk tunjuk dia punya koleksi duit duit lama…. Teruja tengok duit duit lama tu…. nak amik gambar…. I is malu…. Lagipun tak de sorang pun buat kuar phone…hehehehe….


Teringat pulak kat dalam purse ada jugak duit lama… hehehehee…. Sister in law bagi….hahahhaa…. katanya buat ibu duit…. Boleh percaya ker??? Hehehehe….amik jer sebab memang duit lama…..


Lepas dia bagi tu…. I beli barang dapat pulak duit RM2 yang lama…(eh eh…xde lah lama sangat) so… decide nak simpan jugak…. Sebab sekarang dah tak kuar kan??? Plus susah jugak nak dapat sekarang kan??? Hehehe…. Pastu duit RM5 lama jugak ada simpan…. Tapi… hehehehe…. Tak macam mana terdesak beli barang…. Duit pecah tak de kat kedai tu…. so terpaksa guna jugak….=(


So sekarang dalam simpanan cuma tinggal duit sehenggit lama dengan dua henggit sajork…. Eh lupa duit syiling yang sehenggit lama jugak ada dalam simpanan… ada 2 keping…. Selamat dalam tabung kat umah….hehehehee….





9 comments:

nea lopah said...

simpan buat kenangan..sebab tak ada cetakan lagi.

ieda immi said...

kena simpan buat kenangan nie dik ! ;) susah nak dpt dahh ..

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

yelah ...terima kasih kerana ingatkan bunda...betullah ..kene simpan note2 lama ni buat kenangan...

yang note baru 20 hengget tu ramai yg confius dengan note 10 hengget...warna nye seakan2...

syiling lama dalam tabung bunda pun banyak ...kene pegi bank tukar...sikit bunda nak simpan buat kenangn...tksih ye info nye..

Syida Rasyidah said...

selalu dengar org cakap buat ibu duit. hehehehe :)

Falsya said...

xde pun simpan duit lama2...klau ade sure terguna punye..hehehe

KY said...

KY pun punya satu yg lama tu..

ros_reeza said...

Ros pun ada simpan jugak dulu duit RM2 tu.. tapi, dah tak ada dah sekarang..

Pykaa Pdott said...

Pyka pon ade duit sringgit lama . 2 keping

Cheq Kaq said...

simpan simpan..akak ade satu duit RM5 lama