Thursday, March 28, 2013

nak mintak maaf....serius!!!!



I tak suka berhutang…. Kalau tak de duit aku senyap sambil gigit kuku….okayh tak kelakar!!! Tapi tipu kalau cakap aku tak berhutang langsung…. Aku beli keta 2biji…buat loan bank, aku buat asb loan pun pinjam bank jugak, aku belajar dulu pun berhutang jugak… hutang ptptn… InsyaAllah nak buat hutang lagi dengan bank… nak beli rumah… sob sob nilah nasib kalau tak kawin kawin lagi umur cengini… kalau tak beli asset nanti orang mengata pulak… susahnya jadi pompuan….eh eh… itu bukan tak bersyukur dengan Allah SWT… maksud aku susahnya jadi pompuan dalam situasi aku sekarang…=(


Sebelum mula nak perbetulkan lagi…. Aku bukan tamak haloba pakai kereta sampai 2biji… satu dah jual sambung bayar… aku cuma ada 1 kereta jer…. hehehe…. Tu pun keta perodua jer….bila cakap perodua orang akan tahu keta kecikkk dulikkkkk apa aku… janji boleh gerak tak yah jalan kaki nak g keja…cukup…


Kalau nak ikutkan memang tak suka berhutang…. Orang yang nak buat hutang dengan kiter pun tak berapa nak suka… hiksss…. Tengok dulu macam mana… kalau berhutang sebab nak cover duit shopping OMGucci…. Terasa malasnya nak tolongggggggggggggg tapi kalau betul betul terdesak macam nak bayar hutang bank ke, nak bagi mak bapak ker… yang tu kira okayh….=)


Cakap pasal hutang ni…. sebenarnya nak citer pasal kekecik dulu…. Masa sekolah darjah 2… masa tu tak tau macam mana aku boleh claim sorang budak tu ada hutang limapulohsen nga aku… sebenarnya tak…. Oh sungguh kejammmmmmmmmmmmm rasa…. Kenapa aku bongok sangat buat macam tu???? budak tu pun bayar jer…. Bila cakap ada hutang…. Oh tidak I bukan kaki buli masa kat sekolah dulu….mangsa buli tu ya… nanti ada masa I stori mori okayh….Macam mana sekarang??? Nak mintak ampun macam mana???


Sebenarnya jumpa budak tu kat FB…. I dah sent message kat dia…. Mintak maaf dan bagitahu dia I silap orang masa tu.... dah mintak juga no acc dia nak transfer balik… so sekarang berharap dia balas dan memaafkan salah tu…=(







5 comments:

nea lopah said...

Samalah kita, beli umah, kete loan. lain lah anak owg kaya...sume mak pak sediakan.

KY said...

bisalah kalau tak hutang mcm mana nak pakai kete, nak beli rumah kan? asal kita bayar hutan tu cukuplah...jananlah dah ambil barang buat do-no pulak...kena tariklah jawabnya nanti...heeee

combi said...

belajar pon hutang :(

Hasrina said...

pelik bin ajaib tu


ahhh banyak hutang kena setle ahh

Myra Jay said...

MJ punya kereta pun Perodua jugak ;)