Saturday, October 6, 2012

kisah semalam....

Semalam buat keja giler…. Otw atar adik aku balik kampong kat stesen bus Putra terus drift g hospital Sungai Buloh…. Plan asal sebenarnya nak tengok hantu kapchai kat midvalley… dah tengok movie tu start pukul 11.30 pm… so memang sempatlah… sebab aku kat stesen bus tu dalam setengah jam jer….


Otw nak g stesen bus tu… ya ampun jalan jemm giler…. Kat depan kitaorang pulak ada bus tengah q panjang nak masuk stesen tempat naik bus… masa tu jam pulak lagi 3minit nak kol 10.00 malam…. Tiket bus pulak ngam ngam kol 10…. So nak tak nak kena turun jalan kaki sikit p stesen bus… menonong jer aku nga adik aku bawak beg… nasib barang tak banyak….


Sekali masuk dalam putra tu…. Bus tak datang datang lagi…. Yalah jalan jemm teruk sangat semalam….semua stuck kat depan The Mall tu…. Tunggu punya tunggu…. Last last bus yang adik aku naik tu bus yang duk betul betul depan keta kitaorang tadi…. Asparagus sungguh…. Buat penat jer jalan kaki menonong tadi… semput sekejap aku… dengan batuk yang amat, sesak nafas sikit…. Aduyai………


So…. Lepas antar tu ingat nak terus g tengok wayang…. Tapi bila pikir batuk yang gong gong ni…. terus cancel… tak nak lah nanti kena maki free dalam panggung wayang!!! So pecut g hospital Sungai Buloh… konon tak nak kena double pay kalau g private…. Bukan tak boleh claimed…. Boleh tapi limit claim tu yang buat aku menyampah….


Sesampai jer hospital…. Buat saringan apa… baru dapat no untuk jumpa doctor…. Masa tu dalam pukul 23.17…cer tukarlah sendiri…hiksssss… manusia ramai yang amat…. Okayhlah… ramai yang sakit bukan aku jer yang sakit…. So tunggu punya tunggu dalam dekat pukul 1.00pagi tak dipanggil panggil…. Mmmmm tu lah kalau g hospital kejaan… mintak maaf bukan nak mengutuk… tapi kenyataan!!!


Ada seorang kakak tu siap pakai face mask lagi… and tempoh dia menunggu lagi lama daripada aku…. Agaknya dah lost control…. No memang duk stuck tak bergerak gerak… aku pun angin…. Berapa kali ulang g toilet sebab batuk yang teruk semalam buat aku rasa nak muntah… tapi tak denya muntah….kakak tu masuk sound doctor yang tengah cek patient… tak tau apa dia cakap… tapi tengok muka dia bengang betul…. Agaknya mesti doctor cakap nga dia sabar… orang lain boleh sabar…. Huhuhuhu…. Doctor tu silap besarlah… kalau betul dia cakap macam tu…. Kalau yang kat luar tu semua dengar aku rasa mahunya gegak gempita hospital tu…. Gilo ke apa… semua dah ilang sabar tau… seorang pesakit masuk dalam +-8@10minit..... Lepas tu no tu stuck dalam 20@30minit.... Angin tak????


My partner pun mulalah… terus ajak aku g spital lain… padahal masa tu tinggal 10orang jer lagi baru giliran aku….. tapi biasalah no giliran kat klinik kejaan… satu bilik doctor tu angka giliran ada 3@4 no yang kepala lain… means… 10+++, 20+++ dan 40+++…. Aku yang 40+++ last…so nak tunggu dia route rasanya tak keja aku ari ni!!!!


So nak tak nak terpaksa blah jugak sebelum partner aku bertukar jadi orang hijau…. So kitaorang pecut g HKL… kekonon kat HKL bajet orang tak ramai macam kat Sungai Buloh ni…. sekali amik kooooooooooooooooooooo….. dah lah parking kena bayar walaupun kitaorang cuma lalu jer…tak berhenti langsung…per entry maaaaaaaa… oh my gomen!!!!


Sudahnya…. Pegi layan bihun tomyam yang pedas berapi…. Lepas tu singgah 7eleven beli ubat batuk baru…. Hurix, beli fisherman friend, pastu beli vicks…. Mmmmmmmmmmm alkisah semalam….






p/s: jangan tanya gambar…. Tak de mood nak amik gambar langsung!!!!

8 comments:

Kakcik Nur said...

Memang boleh sakit jiwa kalau gitu ceritanya... :(

Hasrina said...

oh my...dgr dah ok servis ohmy gomen. hik3.xpnh g p gomen punya. tapi swasta pn super tu lah jugak

Nory Zoulkefle said...

biasalah hosp gomen, nak taknak kene hadapkan jgak...hehe

QA's ~ mamapapa said...

a duh,dear..akak mmg serik klau citer pasal berurusan ngan public hospital ni esp hosp sg buloh tu...dh byk sgt pngalaman pahit kt sna ;( klau sakit sikit2 tak pyhla pg sna..jd makin parah jwbnya :(

TiranaAduka said...

salam..
Boleh ye pulak macam tu.,.....,,......

Falsya said...

Itu lah die hsptl gomen..penah gak kene..selalu..lg benci bile dh tunggu 4 5 jam, masuk2 jmp doc, pastu die leh kate xde ape2 boleh balik...stressssss gegurl!!!!!!...

TiranaAduka said...

Salam di pagi minggu
Singgah lagi sekali membawa pantun yang tak seberapa..maaf...

Boleh bertutur bahasa jawa
Dalam blog aku coretkan
Buat tatapan sahabat semua
Kalau tersalah sudi komenkan

Tirana Aduka Seorang Lelaki
Ada yang Komen berkata ' Kakak"
Mungkin salah ku Tak kenalkan diri
Hanya tersenyum di Panggil 'KAKAK"

Cerita pula tak indah mana
sekadar memori cebisan lama
Hanya satu pinta Tirana
Moga persahabatan kekal selama

biar blog bertukar rupa
TiranaAduka singgah jua
Ape khabar gerangan disana?
Moga persahabatan kekal selama...

Tirana ini tak pandai bermadah
Bersyair gurindam jauh sekali
Singgah setelah selesai ibadah
jangan lupa berkunjung kembali

Aku menulis kisah sebenar
Dari hati ku luahkan kata
Walau bukan nama sebenar
Itulah Dia TiranaAduka

Walau perit ku tulis jua
Bukan membuka pekong di dada
Masih baru di alam maya
Itulah gerangan Si TiranaAduka

Tulisanku tidak seindah mana
Maaf di pinta andai terasa
Bukan bermaksud untuk mempersenda
Hanya Coretanku di baca bersahaja

IntaNBerliaN said...

laaa bas dpn kete ke.. penat je jln... hihii

Ishh kalu camtu mmglah org leh mrh kan.. apalah yg dia buat yg stuck lama sgt tu...