Monday, October 8, 2012

Syukur padaMu ya Allah….

Alhamdulillah….hari ni batuk dah makin berkurang… tak seteruk hari hari yang lepas… syukur sangat….seksa sangat masa tengah batuk, malu pun ada…. Satu opis bergegar…. Dan yang batuk tu adalah aku…pompuan…. Hikss… nak buat macam mana… bukan kita mintak nak batuk batuk macam tu….


Kalau nak ikutkan sejarah batuk sepanjang hidup ni…. ni yang paling teruk kot…. Mana taknya… sampai 4 brand ubat batuk aku telan… kalau korang nak tahu…aku ni spesis susah nak telan ubat…. Sakit macam mana sekali pun selagi boleh ngelat memang aku ngelat dari makan ubat…. Mind dah set…. Ubat ubat….sengal jer!!! Pastu terus tak boleh nak telan… duklah dalam mulut sampai ubat tu pahit… dan aku buang dalam sinki… kalau ubat tu lepas kat tengkok aku kira happy sangat….


Selalu jugak ubat yang sepatutnya kena makan 2 biji aku ngelat makan sebiji… hehehe….  Sebab tu bila nak kurus badan ni… ramai betul duk offer suruh telan ubat… idak lah teman beli… karang membazir jer…. So nak slim melim ubatnya kenalah diet giler giler…. kalau terbabas makan jadilah tong dram balik….


Sapa penakut telan ubat kat sini??? Meh kita hi-five sesama…=P






4 comments:

Falsya said...

Seksakan kalau batuk teruk2 nie..nk tercabut dada rase..alhamdulillah dh okayh skit..;D

Nory Zoulkefle said...

nory klu batuk mesti lama, nk cpat baik, telan ais byk2..jgn pantang2..sbb klu nory pantang2 pon, batuk still x elok jgk..geramm...hehe

IntaNBerliaN said...

ALHAMDULILLAH DAH MAKIN KURANG...

dulu akak pun penakut gak mkn ubat ms kecik2.. tp dh esar dah boleh makan.. :-)

Hasrina said...

high five babe