Tuesday, October 9, 2012

Sebab Sebab Mengantuk Semasa Di Opis….

Mengantuk sihhhhh….. masa aku tengah batuk gong gong tak de pulak rasa mengantuk walaupun bertan tan aku minum ubat batuk…. Sekarang bila batuk dah tak de….mengantuk yang amat….


Rasanya nak jer tongkat mata ni dengan batang mancis…. Tak pun saletape jer kan…. Grrrrrrrr


Rasanya factor factor yang membuatkan kita dilanda syndrome mengantuk kat tempat keja adalah….

i)                    buat keja memanjang tanpa mengular buka internet sana sini….

ii)                   meja sebelah anak boss, anak sedara boss, sepupu sepapat boss, rakan rakan    boss…. Nak gular buka internet takut kena report….

iii)                 Boss ada sepanjang masa kat opis… lagi parah duk kat depan kita or sebelah meja kita….=P

iv)                 Boss asyik ermmm kita…. Tak senang duduk jadinya!!!

v)                  Boss letak cctv betul betul kat atas kepala kita….kurang asam punya boss….=P

vi)                 Pernah kantoi dengan boss masa curi tulang…. So boss memang dah tak percaya kan kita lagi…

vii)               Boss bagi keja yang berlambak lambak sehingga mata jadi berpinar nak tengok huruf huruf kat skrin….

viii)              Lagi parah…. Kita sebenarnya tak de keja tapi boss ada kat opis dan duduk disebelah kita…. Ngantuk giler beb!!!

ix)                 Tido lewat semalam…. Effect nya satu ari mengantuk kat opis….

x)                  Stok Nescafe kat opis dah abis…. Grrrrrrrrrr

9 comments:

nur anis said...

kebanyakannya sebab bos..hehe..nasib baik bilik bos jauh dari bilik saya..boleh ngulor selalu.haha..

akak...sorry sangat..header tu tak dapat saya siapkan lagi..sebab saya betul-betul busy sekarang ni...

yan's cottage said...

kalau macam nie kena minum kopi o panas2 baru mata terbuka luas he heee.....

Falsya said...

Betul2..hahahahahha...

ieyda said...

paling suka bila bos xde di ofis...
tp klu bos gi toilet pun kita suka....sbb lama gile bos masuk toilet...hihiiiihii

Myra Jay said...

Ada gak yg bg petua tak nak ngantuk sarapan dengan jus buah, bukan kopi @ teh ;)

Crew Fathi said...

Hurm.. kalau bg wa la kan.. kalau ngantok time wa kerja.. hurmm.. g ambik angin jap kat luar.. tgk2 pokok hijau.. Hahaha.. then masuk ofis.. ngadap laptop lak.. naik kelabu dah mata.. haha.. So.. kena la refresh sikit mata kita nieh.. ^_^

ros_reeza said...

hihi.. kebanyakan reasonnya ada kena mengena dgn bos.. so, bos la yang bersalah kalau kite mengantuk kan?.. hihihi

IntaNBerliaN said...

betoi2 bila boss sellau ada kat opis or duk sebilik dgn ank boss mmg rasa ngantuk tp kne tahan mata takut kene marah... heheh

Hasrina said...

i plak tak boleh ambik heavy lunch. light light jer