Tuesday, January 29, 2013

moment terindah bersamamu.....=P



Poyoooooooo… betul ni entry bukan nak menunjuk nunjuk… saja nak share moment terakhir….huhuhuhu…..


This gelang or rantai kaki ni yang ketiga kita pernah ada…. Huhuhu… cerita ni saja nak blog sok sok bila rindu boleh bukak n baca balik… kuikuikui….. kita start ada gelang kaki masa form 2… mak beli… happy giler masa tu sebab semua kaum kerabat ada… masa tu mak beli yang jenis rantai mesin… huhuuhu…tahu ker??? Nanti kita google k… masa tu dah pesan kat mak nak yang kecik jer… sekali mak beli yang besar gabak… I nak pakai pun malu…. Hehehehe… propa ker??? Betul… besar giler…. masa tu harga tak silap dalam 400++  time tu kalau harga cengitu besar giler okayh… compare harga sekarang maybe dalam 2k+++…serius tak tipu….

orang kelate panggil rantai mesin...kihkihkih....


Lama gak pakai sampai membawa ke USM… sampai dah lus lus… tahu tak??? Senang citer sampai tahap bila buka stoking tercabut nga gelang kaki sekali… so… decide nak trade in… masa tu amik yang kecik sikit daripada tu…. Siap dapat duit balance lagi dalam 180++ macam tu… tak ingat duit tu buat apa….huhuhuhu….


Lepas bertahun tahun…. Rasa macam nak beli yang bulat bulat ni…. so jual lah… tak ingat dapat berapa…. Masa tu pun emas dah mahal giler…. siap dapat untung lagi…. Tapi duitnya hilang tah kemana aku buat…. Hehehhe…. Lama gak lah tak bergelang kaki emas…. Tapi kita still pakai gelang kaki silver… hehehhee… memang tak boleh kalau tak pakai…. Huhuhu… tak baikkan pakai yang ada bunyi bunyi ni…


So…. Lepas bertahun tahun…. Terasa nak pakai yang besar besar gabak macam dulu…. Huhuhuhu… aku tengok RedMummy yang pakai…. Macam sweet jer… huhuhu…. So balik CNY ni… rasa nak g trade in lah… huhuhu…. Dulu masa beli gelang kaki ni dalam rega 770 jer… sebab masa tu ingat lagi 1gram cuma seratus henggit jer…. Hehehhe…. Sekarang 1gram dah berapa kan????? Huhuhuhu mak cik kaya lah sekejap….kihkihkih…. ingat nak beli dalam around 2.5K jer… tapi cuak gak… dengan harga emas sekarang besar manalah boleh dapat kan......

gilerrr buruk kaki kan??? huhuhu....kita nak macam ni gak tapi nak besar...kihkihkih....


6 comments:

Falsya said...

kakimu di mataku..hahahaha

kite pun ade..tp takut nak pakai sbb takut putus lagi..hahah

Hasrina said...

oo gelang mesin kah3. tak pandai sgt pasal emas ni. i own 1 little tiny rantai. arwah mak bagi masa kecik. kira sentimental value gila lah. i lost for 3 years and just found it back

nea lopah said...

Rantai mesin ni patern nya tak lapuk d hujan.

nea lopah said...

salam kenal n follow sini jugak. jemput ke blog akak yer...

ieda immi said...

aah pattern nie memang sentiasa ada .. cantik dan simple kan ;)

Myra Jay said...

Teringin nak pakai gelang kaki emas tapi cik abg tak bg takut terjatuh ke apa ke