Monday, January 14, 2013

nasi o nasi.... lemak o lemak.....

oh my GOD....oh my GOD..... sapa boleh bagitahu harga sebenar nasi lemak antarabangsa ni???? huhuhuhu.... makan kat kampung baru.... bersesak nak mencari parking..... polis bergelimpangan kat merata rata sebab esoknya ada perhimpunan aman tu.....


ni versi flash....

xde flash....




tahu tak???? nasi lemak campur ayam seketul, campur telur rebus sejibik campur teh o ais....RM 11.70.... giler mahal.... macam tak percaya.... meh kita main teka teki..... nasi lemak.... sebab kononnya antarabangsa.....kita bagi RM2.00, ayam seketul RM 5.00 (tapi rasanya tak mungkin sangat.... terang terang kat menu tulis RM3.50), telur rebus xtau harga tapi kat menu kat dinding tu... RM2.80 sekali dengan nasi okayh.... so, kita sesaja teka telur rebus sejibik tu RM 1.00.... so (berapa banyak so daaaaaaaaaa) total totalnya.... RM2.00+RM5.00+RM1.00=RM8.00 plus teh o ais... tak kan sampai 2henggit kot....mana ada susu pun....paling tinggi aku boleh bagi RM1.80 (rasanya tak kan sampai...unless korang minum kat kedai mamak....) overall total baru jadi RM 9.80.... celah mana pulak total semua yang aku makan tu derang cas RM 11.70????? cehhhhhhhhhhhhhhhh dah kena tipu ke hapa ni?????

9 comments:

Falsya said...

mmg cekik darah..xsuke makan kat situ sbb xde la sedap mana pun nasi lemak die..hurmmm, next time jgn pegi lagi okayh...baik makan steak kat kg baru tuh jugak..siap boleh dpt air skali...

yan's cottage said...

kalau semahal tu...kena masak sendiri lah....lagi jimat...he heee...

p/s ada resepi bager bakar tu....n3 bulan 9 2012...

Kakcik Nur said...

Memang mahal makanan kat situ, sedapnya takde la sangat pun.

Hasrina said...

homaigod mahal giler lah...

ieda said...

hurmmm bukan lah nak kata akak nie cerewett .. tapi kalau akk makan bila rege dia pelik .. akak minta budak tuu kira balik @ akak tanye harga sambil2 kira juga ..

x leh percaya dah dik
mentang2 kita makan banyak , kadang2 dia main taram kira .. kalau murah tu x per kann .. kita pun akan perasan .. tapi nie mahal nak mam ! .. haaa huhuhu

ieyda said...

mecekik mentedarah tu harga mcmtu sekali...mahal ya amat...hihiii

Cheq Kaq said...

oh my god!!mahal nyer.....kalo dapat yg mahal cmni mesti cheqkaq dh brenti makan nasik lemak

Myra Jay said...

Mak aiii, mencekik tul...

kat area mana tu?

ros_reeza said...

Harga dia mahal la. Mungkin sebab namanya 'antarabangsa', so harga pun antarabangsa la. Hihi. Tapi, kalau sedap, tak apa. Puas hati kan? Kalau tak sedap, aduhhh.