Tuesday, July 10, 2012

Bukit Tinggi....

Emmmm mmmmmmmm pewittttttttttttt….. mood gatal sikit…. Mintak maaf lah semua… me ni pompuan biasa…..bila datang mood sengal macam  ni lah…. Gedik tak ketahuan hala….=P


Weekend lepas…. Sebab dah lama giler tak g bercuti….. asyik asyik jejalan kat dalam KL-Selangor jer…. So tekad nak gak kuar KL-Selangor ni…. tapi nak kuar g mana??? Haishhhhhhh problema gak….


Pikir punya pikir cadangnya nak g Fraser Hill….. hahhahha aku tak penah sampai sana lagi wei…. Malu der nak citer…. Tapi baik ngaku kan??? So…. Okayhlah otw nak g tu tetiba tukar plan nak g Bukit Tinggi pulak…. Tu diaaaaaaaaaaaaaa…. Okayhlah Bukit Tinggi tu pun tak penah g jugak…lagi sekali malu derrrrrrr


Otw tu…. Singgah makan kat RR Genting Sempah tu…. Makanan tah hapa hapa…. Banyak lauk yang tak masak lagi… makan nasi dengan kuah asam pedas nga ayam goreng jer…. Sendu jerrrrrrrrrr nak amik gambar pun tak de mood!!!


Lepas makan terus gerak…. Sambil sambil menyembang sekali terlepas simpang daaaaaaaa nasib baik kat depan sikit tu boleh u-turn kalau tak masaklah nak terus sampai Bentong…. Hahhahahhaa….


Kekonon feeling nak g obersea …. Hahhaha ingat sejuk tak henggat…. Siap tapau baju sejuk lagi…. Sekali panas daaaaaaaaa….. buang karan jer…. Sampai kat Bukit tinggi tu around  11++… tak ingat… =P


Sampai sana terus mulakan misi nak tengok umah putih hitam itu…. Hahhhhhhhhhhhhhhh sungguh ketinggalan daku…. Sekarang dah colorful okayh!!!


Pergi sana tak bawak camera pun…. Hahhhaa sebab aku tak de camera….=P…. so semua gambar amik pakai telepon cabuk aku…







Ni part yang paling best…. Sebelum cari umah hitam putih tu termasuk kat rumah Japanese Tea…. Sekali jumpa mat bangla yang baik hati bagi masuk kat Tatami Spa… bangla tu bagitahu nak sewa umah ni RM3000/nite!!! Aduyai…. Sebulan gaji haku tu!!!



 RM3000 tidooooooooo atas tilam macam ni jer???? hehehehehe..... tapi memang orang Jepun tido macam ni kan???


 ada pun katil....



 tanya bangla tu.... kimono ker??? sekali dia tak tau daaaaaaaaaaa


 meja teh derang....


 tetiba ada hehehhee......



 hahahhaa... dah kalerful....








26 comments:

kakcik said...

Cantik gambar2 yang dirakam menggunakan hp tu. :)

ros_reeza said...

bukit tinggi, tak penah g lagi.. bukit fraser, pernah la.. tu pun sebab ada kursus kat sana :)

Afasz said...

sy pon tk pernah lg pergi bukit tinggi, bukit fraser, cameron higland dan byk lg..... tk kisah de... sy lg byk tk pernah pegi... best ke p bukit tinggi???sejuk kan??

Zana Adieyza said...

tiket rm12 tu utk masuk apa eh yunk? ada next entry x? hihihi.. sebab zana ada cadang nak ke sana.. so manalah tau ada lagi entry2 yang zana boleh baca.. hihihihi..

nak buat pengakuan jugak, zana x pernah sampai bukit tinggi jugak.. hahaha

atIEsAyAnGkAmU said...

wahhh...bestnyer dpt g bukit tinggi....

tk penah sampai lg...sgt keciannn..

IntaNBerliaN said...

wah serius best betoi nampak tempat ni.. nk pergi jugak tp tu la, xtau bila.. rezeki nak ke sana xda lagi... :-)

ieda said...

wahhhhhhhhhhhh alangkah indah dan nyamannyeeeeeeeeeeeeee
haven kalau setiap bulan dpt santai macam nie huhuhu

LiYa HaNiF :: said...

pernah pergi gak.. best..!!!

pinky said...

@kakcik

hehehe...ye ker kakcik???

pinky said...

@ros_reeza

jangan lupa terjah bukit tinggi plk...best sikit drp fraser hill org ckp...;)

pinky said...

@Afasz

hehehe....samalah kita... rupanya byk tmpt kat msia ni kita x g lg kan??

xsejuk...buang karan jer bwk sweater..

pinky said...

@Zana Adieyza

yup... tiket masuk... tp klau tak nak pg colmar tropika...xyah byr... byr tuk g sana jer...

pinky said...

@atIEsAyAnGkAmU

hehehe...sama lh kita ni pun 1st time...hehehe...

pinky said...

@IntaNBerliaN

nt lepas bsalin ajak hubby pg.. sbb klau pg skrg takut tak larat nak naik bukit...=P

pinky said...

@ieda

memang heaven kalau bwk bebudak kak...;)

pinky said...

@LiYa HaNiF ::

kan... tp kita ni 1st time...hehehe...

nur anis said...

cantiknya....

perghh..3000 per night? gigil nak bayar..huhu

Zila Zainal said...

eh lamanya tak pegi.. nak jalan2 asik tade masa laa. every wiken gi keluar cari barang :(

Liza Razak said...

saya tak pernah sampai lagi kat sana..teringin jugak nak pergi nanti

Adylia Qarissa said...

dkna pon teringin nak pergi sini..tapi sampai sekarang jer berangan2 mat jenin huhuuuu

Myra Jay said...

Bukit Tinggi tempat honeymoon MJ 2 tahun lepas... Best sangta ;)


Fraser Hill MJ tak penah p gak

pinky said...

@nur anis

memang gigil...hahhaha...

pinky said...

@Zila Zainal

tak pe sblm kawin ajak tunang tu pg...sblm dia fly g singapore...=)

pinky said...

@Liza Razak

ramai jgk yg tak pnh pg ya...ingt akak jer...hahahhaa...

pinky said...

@Adylia Qarissa

hehehe...nt klau ada khusus belah2 sana dkna blhlh pg...

pinky said...

@Myra Jay

ya ker??? bestnya... hotel kat sana mst mahal kan??