Tuesday, July 31, 2012

lawak tak???

rupanya orang Johor panggil buah tembikai tu buah semangka.... nak pecah perut aku gelak....wakakakaka....part lagi best orang Kedah panggil cakoi tu... pak tongkoo.... adussssssssss memang berair mata aku gelak....lawak lawak!!!!


ceh.... sesuka ati jer gelakkan orang.... hehehehe....tu gurau gurau manja nga bebudak housemate jer.... saja nak suka suki.... bahasa kelate pun kalau aku cakap satu satu benda tu derang bantai gelak jugak.... okayh... orang kelate panggil tembikai... buah timun cina... huhuhu..... sumpah tak tahu dari mana deme panggilnya gitu.... orang cina suka makan kot!!!


cakoi pulak kitaorang panggil roti goreng... hahahhaa.... tapi rasanya lawak lagi pak tongkoo tu....wakakkakakkaka....



gambar cilok kat google....hehehhee....

11 comments:

Chah Abbas said...

orang sarawak pun panggil buah tembikai tu buah semangka...hehe...

fazitaismail said...

org trgnu n kelate pnggil buah timun cina..wakakaka..hehe

Falsya said...

buah semangka?..hehehe..first time dgr nieh..

pinky said...

@Chah Abbas

ye ker??

hehehe.....org sarawak ya???

pinky said...

@fazitaismail

tau tak per....mcm mn lah dpt nama tu....

pinky said...

@Falsya

samalh tau.....rasa nak pecah perut dgr...

Myra Jay said...

Hheeee memang cakoi tu pemes dengan nama pak tongko ;)
Mana dapat tak taula :D

Chah Abbas said...

yup...org sarawak...hehe...org indon pun panggil buah semangka jugak, coz pernah dgr lagu dorang sebut buah semangka...haha

ros_reeza said...

baru tahu pasal buah semangak tu.. timuncina dah lama dengar..

lamanya tak makan pak tongkoo tu :)

Liza Razak said...

betul tu...orang utara memang panggil cakoi tu pak tongko..first dengar memang tergelak-gelak saya..hehe

IntaNBerliaN said...

akak org trg ni pun pggil tembikai tu timun cina gak.. hehhe