Monday, July 30, 2012

Hayaki Best!!!

Alhamdulillah rezeki bulan puasa.... walaupun dugaan datang bersilih ganti.... ada yang melukakan terselit jugak sesuatu yang mengembirakan...... specially tummy lah.... huhhhhhhhh suka benar bila di isi dengan nasi kerabu ayam percik ~ Hayaki.... hehehhe apa yang lebih gembira semua tu free...ekekekeke....


murah rezeki kawan tu yang belanja..... member dapat bonus dapat increment..... so rezeki tu di kongsi kongsilah....Alhamdulillah..... dapat menggembirakan kawan kawan yang tak dapat bonus.....;(


so.... plannya dari opis nak terus gerak pergi Hayaki.... oppssssssss lupa sebenarnya Hayaki ni second opinion.... plan asal nak g Seoul Garden.... tak pe lain kali lah sebab bulan bulan puasa ni rasanya afdal lagi makan nasi kan???? okayh..... sebab Hayaki dekat sangat nga umah.... so baiklah balik rumah dulu boleh bersihkan badan, mandi dan boleh kuar balik dalam keadaan yang segar gitu....auwwwwwww..... so, kitaorang plan pergi lepas maghrib lagi best.... lepas semanyang terus gerak.... sebelum tu berbuka dulu kat umah dengan apa apa yang patut.... apa apa yang patut tu.... cornflakes nga susu chocolate, kurma, murtabak semalam hahahha...air grape kawwwwwwwwwwwwww


makan tak henggat kan??? masa berbuka tu semua dah beringat..... me makan sikit jer sebab pernah ada pengalaman tau.... masa puasa sunat dalam tahun ni gak... plan nak berbuka kat luar then kuar lepas maghrib jugak.... so konon buatlah cucur ikan bilis tuk alas perut.... sekali bila order nasi semua tak abis.... kitaorang siap tapau bawak balik lagi sebab sayang membazir banyak sangat!!!


that was happen again.... hmmmmmmmmm..... sampai Hayaki semua kekenyangan.... me order set nasi kerabu dengan air lemon tea... ada yang order western food.... paling kelakar yang order chicken chop tu.... order macam tu bawak balik pun macam tu....hehehehee.....



panas dari dapur....



  lepas setengah jam still tak de perubahan sangat....hahhahahha kenyang sesangat!!!!!



ni me punya....kempunannya dari sebelum puasa....tapi makan tak abis gak....kenyang sesangat jugokkkk!!! bila balik umah duk terbayang bayang pulak....tengok gambar ni pun dah kecur air liur balik....kihkihkihkih.....




air ni memang betul betul jadi penyelamat.....ice lemon tea!!!






17 comments:

Falsya said...

suke nasi dagang kat hayak..sedappp!!..;)

KhaiRin : anies said...

wow weeeeeee meleleh da pg2 ni

kakcik said...

Sedapnya nasi kerabu ayam percik. Yummy. :)

nur anis said...

bila tengok siang macam ni, memang teringin...huhu

Azian Elias said...

so far belum pernah lagi berbuka di luar..

kena masak je lahh.. tapi bukan i masak.hee

fazitaismail said...

uihhh sedapnya mkn free..murah rezeki kwn tu kan..hehe

dah 10 hari puasa belum berkesempatan lg nak berbuka kat luar hehe..

IntaNBerliaN said...

adoiii sedapnya...

pinky said...

@Falsya

ya ker??? blh try ni...=)

pinky said...

@KhaiRin : anies

hehehe.....

pinky said...

@kakcik

memang yummy kakcik...=)

pinky said...

@nur anis

huhuhu....akak tengah teringin balik gak ni...

pinky said...

@Azian Elias

bestlah walau xmkn kat luar kat umah dah ada yg msk...sy klau bbuka kat umah mmg kena masak...=)

ros_reeza said...

sedapnya nampak.. tak pernah lagi makan kat situ..

pinky said...

@fazitaismail

amin murah rezeki dia kan...=)

pinky said...

@IntaNBerliaN

hehehe...klau terliur kn pg cari tu...nnt bby meleleh air liur...

Myra Jay said...

Adehhh, memang tangkap leleh la ;)

ieda said...

huhuu dah lama x makan nasi kerabu tuu .. ayam dia mengiurkan betul .. patutlah ko x habis dik ;)