Monday, July 23, 2012

cerita dulu dulu...=)

salam Ramadhan ya semua.... datang ramadhan terus teringat dodolu punya cerita.... seronoknya jadi bebudak kan??? bulan bulan puasa mana nak pening pala nak pikir nak masak apa untuk berbuka nak masak apa tuk sahur... tahunya nak main jer.... pegi terawihpun boleh main main.... mmmmmmmmmm budak budak kan!!!


masuk petang tukar tukar juadah.... part yang paling best.... sekarang dah tua bangka ni.... tu semua dah tak de... petang jer pening kepala nak pikir nak masak apa... nak masak mesti bebanyak.... standby tuk sahur sekali... sebab???? malas nak bangun pepagi tuk masak sahur....


kalau dulu petang jer... layan citer citer best kat TV... citer Wardah dulu dulu memang best... yang berlakon tu Connie Ahmad.... hehehe nama tak nak kalah... nama betul Norlida Ahmad...kihkihkih.... dulu heaven sangat bila terbongkam tengok TV.... bukan nak tolong masak kat dapur.... huhuhuhu....


sekarang semua benda kena buat sendiri.... nak makan kena masak, tak nak masak kena kuar pergi beli.... pokok pangkalnya masak ke beli ke... tetap kena buat sendiri.... tak de sapa nak tolong buatkan, nak tolong belikan.... mmmmmmmmmmmm rindu sangat nak balik pada 20tahun lepas....


hari ni dah masuk 3ari  kita berpuasa.... start puasa sampai ke hari ni diberi ujian sikit... tak pelah kita hanya manusia biasa.... Tuhan menguji tandanya Dia sayangkan kita.... semoga aku kuat, tabah untuk tempuh ujian kecik ni... aminnnnnn




8 comments:

Falsya said...

hahahaha..sama la kite dulu..tp skang nie dh lain sbb dh kawen..hehe..

kakchik@ella said...

Ramadhan dulu-dulu memang best, adik.

Che Rosliza Che mat said...

datang singgah dan follow dari blog falsya..

fazitaismail said...

rindu jgak zaman kecik2 dulu..paling best time mercun hahaha..

Myra Jay said...

InsyaAllah semoga akak kuat ye... ;)

Yumida said...

bezkan bulan ramadhan masa kita kecik2 dulu...

IntaNBerliaN said...

skrg dah kawen lg lah lain.. lbh2 lg dah ada anak... :-)

kne bgn awai pg siapkan sahur...

Yumida said...

sama la..klo kat kpt part2 tukar juadah tu yg bez...pelbagai aneka...
dh besar ni malas nk hantar ke umah org..juz jd mastercep je...