Thursday, July 19, 2012

tumpang lalu....

hehehehhe....tumpang lalu ya.... rasa macam saja saja nak cakap.... tak tinggi ilmu pun.... tapi saja nak kongsi mana yang baik kita share mana yang buruk tu.... gilo apo nak share benda buruk!!!


kita semua tak perfect.... tapi ya... semuanya berusaha ke arah tu kan??? okayh.... saja nak share sebab ramai gak kat fesbuk me yang macam ni.... semua tu kekawan.... tapi............. walaupun kekawan mana bulih suka suki tegur kan???? karang disuruhnya kita cermin diri sendiri pulak....haru jer....


tapi.... kalau tak tegurpun sepatutnya tahu kan mana batas aurat kita.... yang dah free hair tak kisahlah.... tapi yang sah sah bertudung.....jap jap upload gambar free hair kat bilik....huhuhu.... rasa sungguh kureng sesuai di situ.... ya... kita sesama manusia terkadang tak sedar benda tu tak sepatutnya jadi macam tu.....mungkin ni gara gara terlepas pandang.... ya tak semua pompuan yang bertudung tu baik... sekarang bukan isu baik ke buruk.... cuma tak bestlah buat macam tu.... tak yahlah nak upload upload gambar macam tu.... orang dah tahu sah sah kita bertudung.... alih alih tengok gambar buka tudung tangkap sendiri pulak.... hehehehe....=P



6 comments:

kakcik said...

Semoga yang tak sedar, akan segera sedar. InsyaAllah. :)

Zila Zainal said...

hehe.. blum bertudung lagi, tapi tak penah lagi upload gambar kat bilik ekekek.. semoga Allah sentiasa menunjukkan jalan terbaik untuk kita. Insya Allah

Myra Jay said...

Betul kak, kekadang dok tengok ada dok buat camtu kejap pakai kejap tak..huhuu :)


p/s : FarAway tu bau dia kuat sikit, kalau akak suka yang bau kuat okla ;)

Yumida said...

gerun gak kan..andai sesorg yg bertudung tp pic rambutnya telah di share kan di fb...pnh terjd kt member sy..kecoh...sian pulak..

MulutPayau said...

yerlah dik...mmng ada yg macam tu...kejap pakai, kejap bukak...

IntaNBerliaN said...

tu la kan.. susah.. kdg tegur kan terasa..