Sunday, September 30, 2012

Korang okayh ker???


Nak tanya korang…. Korang okayh tak kalau bebudak yang lebih muda dari korang bahasa kan korang dengan nama jer tak de panggil akak ke, kak__________ isi nama korang sendiri….


Okayh ke??? Hishhhhhh kalau tanya aku jawapannya tak okayh…. Hahahaa…. Rasanya kalau bebudak just panggil nama jer rasa sungguh tak sopan… unless lah kalau memang dah diajar dari awal… tak kisahlah…. Lagipun dalam my family side ada gak macam ni… ada mak cik tu kitaorang panggil nama dia jer… memang diajar dari kecil…. Tapi yang aku nak citer lain sikit…. Hahahhaa…..


Tadi baca kat satu blog dia cakap dia tak kisah…. Dah jadi gang apa nak kisah sangat boleh ber aku kau walaupun gang deme tu ada umur 20-an, 30-an, 40-an, 50-an dan 60-an…. Aiyooooooo kenapa aku rasa sungguh tak sopan kalau yang umur 20-an tu cakap aku kau dengan yang umur 60-an tu….hahhahhaha….


Serius kalau aku tahu budak even tua aku setahun jer pun sah sah aku suruh dia panggil aku kak…. Aiyooooooo tak suka lah bebudak yang umur baru baru ni anggap kita sama level dengan dia…. Tak sopan rasanya… at least diaorang pun akan ada rasa hormat kat kiter….ya dop???

8 comments:

Pen Biru said...

meMang sungguh tak sopan.waLau ber aku kau di blog tapi Masa nak Jawab komen better guna bqhasa yg beradab

MystoryPic said...

Kalau saya... setakat beza umur 2-3 tahun tak kisah sangat... tapi kalau beza umurnya banyak.... kisah juga.. kena la hormat sikit

Falsya said...

depends pada umur n tgk org jugak..hehe..tp xde la kalau umur dh 40 50 60 panggil ko aku..;)

ros_reeza said...

Tengok orang jugak kot.. tapi, better letak 'kak' kat depan nama :)
tapi kan, ada yang tak suka kalau kita panggil 'kak' kalau beza 2, 3 tahun.. Ros dah alami dah... memang niat kita kita hormat dia dengan gelarkan 'kak'.. tp, dia pulak tak nak sebab nampak macam tua sangat katanya.. huhuhu

Lyaa Suriany said...

hye

umr kamu brape?

IntaNBerliaN said...

kalau beza setakat umo 2 3 tahun xkisah.. tapi kalu mcm 20 thn dgn 60 thn tu... kureng sesuailah... kurang sopan..

nita said...

owh..kalau beza cam 1 2 tahun tu rasa ok lagi..sebab pernah gak panggil seseorang dgn panggilan kak sebab tahu beza 2 thn tapi dia tak suka.. ikut orang kot, tapi kalau 10 20 tahun ko ber aku ngko memang cam kurang asam lah..
cam akak, tulisan dalam blog memang gelar diri aku, tapi jawap komen depends on comments..

Hasrina said...

for me setahum to 5 years ok kot.... but org tua setahun pun i panggil kak. unless dia cakap, pangil nama je pun ok