Friday, June 22, 2012

aku sebatang pen...

Aku berwarna biru, bernama Kilometrico dan berharga.... tak ingat daaaaaa..... Aku banyak berjasa kepada tuan-ku... mengekornya ke hulu dan ke hilir sehingga kekadang terdampar sepi di bilik meeting, di meja recep dan sesekali di meja seorang manager cina, apabila tuan-ku terpaksa mengadap boss keciknya untuk amik amanat amanat penting...


Hidup aku umpama bola.... ditendang ke sana ke mari, dibelai bila diperlukan dan dibuang sesuka hati bila dah abis guna.... tak pernah sekalipun aku di bawa oleh tuan-ku balik ke umahnya.... padahal jauh di sudut hati.... nak jugak tengok umahnya.... bersepah macam meja keja dia tak....=P


Sekarang, aku sudah tua.... ink semakin kurang.... nyawaku sudah dihujung tanduk.... semalam masa tuan-ku mengisi data pekerja aku sudah tercirit cirit.... dia juga sudah mendengus perlahan lahan..... konon malu takut opismate belakangnya dengar....hehehehe....


So.... sekarang sampai masanya aku nak rest and peace!!!! cukup masa antar bunga daaaaaaaaaaa









6 comments:

Falsya said...

hahahaa.my pen ssh nak tahan smp abis..baru pakai esok lusa dh ilang..xpun terlupe letak mana..hehe..

pinky said...

hahhaa...baru perasan pen ni blh tahan smapai abis...kihkihkih...sll tak pnh btahan jgk...=P

nur anis said...

rehat dengan aman ye wahai pen...huhu...memang jarang la pakai pen sampai ink habis ni..

maiza love said...

masa zaman sekolah dulu,mmg suka pakai pen ni,cari yg mata tajam,sebab best nak tulis,tulisan pun jadi cantik la konon2nya haha,,skang ni mmg jarang pakai pen,klu ada pun anak2 suka main buat conteng dinding,so kena sorok n bila nak pakai lupa plak letak mana,maklum la dah tua ,nyanyok gitu haha..

IntaNBerliaN said...

ms sek dulu, mmg sy sk sgt guna pen jenama ni.. mmg best sgt2.. rs laju je menulis :-)

Myra Jay said...

Suka guna pen ni, baynak berjasa..