Monday, June 18, 2012

kita dan masalah....

sapa yang tak pernah rasa down dalam hidup...memang perfectlah.... tapi cer citer sapa yang tak pernah ditimpa masalah????


masalah datang dan pergi... cuma kena bijak tuk handle masalah tu.... jangan jadikan masalah sebagai satu beban.... take it easy nga masalah tu.... ohhhhhhhhhhh macam senang jer cakap kan????


lain orang lain caranya nak handle setiap masalah.... ada yang suka share coz sharing is caring katanyer lahhhhhhhh..... ada orang suka pendam.... hehehehe.... me ngaku suka pendam masalah..... suka menyendiri bila ada masalah.... suka tulis tulis kat kertas untuk luahkan perasaan.... tak delah rasa tenang pun.... cuma nak lepaskan tekanan kat dada sebab duk tanggung masalah sesorang.... tu jer!!!


kenapa tetiba cakap pasal masalah???? ada masalah ker??? tak de!!! saja nak share jer.... dan harap harap tak delah masalah datang menyapa dalam masa terdekat ni.... chewahhhhhhh


pada sesiapa yang dibelenggu misteri masalah.... bawak bawaklah bersabar.... semua masalah ada jalan penyelesaiannya.... fikir dengan waras.... InsyaAllah ada jalan penyelesaiannya.....


8 comments:

kakcik said...

Masalah dan kehidupan adalah ibarat aur dan tebing!

pinky said...

ya kakcik.... mcm irama dan lagu, mcm nasi nga kuah kari...hehehhe...

nn lylyn said...

kalo xde masalah xde drama =)

nur anis said...

masalah tak pernah lari dari kehidupan kita..so, kita pun tak boleh lari dari masalah..:)

Falsya said...

betul3..semua org ade masalah..cume cara mcm mana kite nak handle tuh je yg penting..;D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

memang kadang2 kalau kita ditimpa masalah rasa down sangt.. memang rasa putus asa terus la... kadang2 cm nk mengamok kt org len pon ade.. hehehe

Nory Zoulkefle said...

yg psti setiap masalah ade jalan penyelesaiannya..insyaALLAH..

IntaNBerliaN said...

betoi tu, setiap org ada mslh masing2.. mslh n dugaan ni lah yg mematangkan kita lg kan..