Wednesday, June 20, 2012

bukan Wordless Wednesday ya...


Pewiiittt…..huhuhuhu….ari ni sepatutnya WW kan??? Lantaklah…. Nak story gak pasal semalam yang haru… aduyai….????


Alkisahnya semalam…. Dalam pukul 11++ macam tu…. Tengah syok syok landing sambil layan youtube…. Sekali dapat called dari my housemate…. Keta dia tetiba mati enjin masa tengah drive…. Nasib baik kejadian tu berlaku dokat jer nga umah…. Kiranya kalau tak de sesapa kat umah yang boleh teman aku g dekat tempat kejadianpun lepas…. Kekdahnya sekangkang kera jerrrrrrrrrrr


Dalam tergesa gesa tu semua pakai apa yang patut jer… aku dengan muka berminyak minyak sebab nite cream pun lantaklah…. Best part ada sorang tu siap pakai selendang koooooooo hahahhaha….


Misi memberi bantuan bermula dengan p beli minyak petrol… sebab tak tau kenapa tetiba boleh berhenti macam tu jer….ingatkan minyak tak de… bawak minyak sampai satu keta berbau…hahhaha….


Masa keta mati tu…. Sib baik ada sorang budak politeknik yang tolong tolak keta p duk tepi… yang herannya keta mati dekat dengan kedai mamak Al-Safa… dekat Kayu Ara tu…. Tapi malangnya tak de sorang pun tolong… makan lagi best kan???


Kitaorang isi minyak pakai botol mineral buat corong…. Nasib baik ada botol mineral dalam keta…. Lepas tu try start tak nak gak hidup…. Scary betul… last last called sorang pakcik yang selalu kitaorang mintak tolong bila ada masalah lampu tak nyala, bilik air tersumbat…hehhehe….nasib dia tak tido lagi….=P


So…….. dia datang dengan and the gang … try start try buka apa apa yang patut still tak nak hidup jugak… masa tu 3 orang ensem boy datang (sebenarnya diaorang nak blah… tapi sebab keta parking sebelah menyebelah so dia tolong apa yang patut…. ) masa tu salah sorang duk cakap minyak dah naik …. Apa bendalah minyak duk naik….tak tau apa kitaorang ni… macam tikus tengok besi…


Last last dia try tolak…. Mmmm still tak nak hidup jugak…;( member dah patah kaki nak g keja esok macam mana….


Nak tak nak…. Kena tolak keta sampai flat…. Lepas tu kitaorang pun naik rumah…esok nak keja weiiiii…..


p/s: masa tu terjumpa Elia Jejaring Runcing nga kakak Herin… terkejut okayh… kecik jer orangnya……….







15 comments:

Falsya said...

adehhh..kete rosak mmg patah kaki..kalau kene time weekend xpe la..time ari keje yg xbest tuh..hehe..

Mak Wardah said...

salam kenal.
sabar tapi kesian patah kaki jadinya

Myra Jay said...

Batery kot problem?
Kereta Mj dulu penah jadi camni, kes bateri..

IntaNBerliaN said...

wah siap kne tolak.. adehhh... ni yg susah bila problem ni.. tp nsb xjauh sgt kan..

pinky said...

Falsya: tu ler pasal...hehehe kan ada mamat ensem yg tlg....kitaorg duk usha mamat tu....bengang member...hehhehe...

pinky said...

Mak Wardah: salam ya...;)

pinky said...

Myra Jay: xpastilah...tp alarm function...tu yg pelik tu...

pinky said...

IntaNBerliaN: ah ah.. kena tolak...nsb baik ada yg baik ati...=P

Citarasa Rinduan said...

pasti penat dan berpeluh2..

bateri kong kot

dik, kak elia tu mmg cumill

nur anis said...

memang haru la kalau kereta mati tengah jalan...lagi-lagi kita ni perempuan, bukan tau sangat pasal kereta..hihi

Afasz said...

mmg patah kaki la kalau kete rosak..sabar ye :)

jemput join contest sy di :

http://afasz.blogspot.com/2012/06/sihat-cantik-bersama-produk-kolagen.html

Hasrina said...

mungkinkah bateri habes?

Nory Zoulkefle said...

plg risau klu kete mati time sorg2, lg plak kene kat tmpat yg sunyi....uishhh...seramm mak..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

seb bek ada member2 n ramai yg perihatin kan.. kalau sorang2 x ke naye je.. hahaha

ieda said...

aduhh akk dpt rasakan kepanikan itu dik .. sib baikk ada kawan dekat2 kann huhuh kalau tidak , x tahu nak cakap ape ..;)